Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám trochu trápení s paradentozou. Krvacením dásní. Je nějáký přírodní lék ze zlepšení tohoto problému. Zuby si čistím jak mi poradila na dentalním středisku. Používám i LISTERINE Ale ten prý ničí i bakterie co v ustech potřebujeme...Zubařka říkala že tomu komu se nekazí zuby tak mívají paradentozu a těm co paradentozu nemají se zase kazí zuby .-)) tak to nevím jest-li to je pravda,ale u mě to tak je zuby se mi nekazí,ale trápí mě paradentoza. Používám jemný kartáček
Zuby se mi nekazí ani nemám paradontózu. Vlastně vůbec nevím, co jsou to problémy se zuby. Nevím co to je když zuby bolí, neznám ani injekci při vrtání a takových hrůz jako můstku, čištění kanálku, korunky, se doufám nedožiju.
Chce si to zuby čistit tak, aby na nich nezbyl plak. Nikde. Žádné čistím dvě minuty, prostě tak dlouho a tak, aby na zubech nebyl plak. Ten dráždí dásně a způsobuje krvácení. Se zuby nemám a nikdy jsem neměla problémy. Přesto když nějaký čas zanedbávám zubní hygienu, protože mě to prostě nebaví a několik dní nepoužiju mezizubní kartáček, objeví se krev. Stačí pár dní zase poctivě čistit a krev není. Není plak, dásně nejsou podrážděné. Normální kartáček na zuby považuju jen za takové předčištění na hrubo. Bez mezizubního, niti, jednosvazkového a ústní vody jsou zuby nedočištěné. A občas mi nestačí ani to a plak si prostě oškrábu nehtem.
Můžete vyzkoušet výplachy šalvějí nebo řapíkem, to jsou osvědčené bylinky na záněty a večer si vypláchnout pusu vodou s pár kapkami peroxidu.
Na krvácení dásní, což je předstupeň parodontózy se mi osvědčila zubní pasta Parodontax. Používám již několik let a i zubař mi potvrdil, že se moje dásně značně zlepšily. Pasta nemá moc příjemnou chuť, je trochu slaná, ale po delším používání už mi to nepřijde.
Ono to enormní čištění taky není úplně OK. Někdy se nitěmi dásně odchlípí a pak je na paradentozu taky zaděláno. Dříve se tohle neznalo a taky to šlo. Výborná je tinktura Herbadent, kterou se potírájí dásně a docela to zabírá. čistit ano, ale pořád si strkat něco mezi zuby taky není dobré. Tělo má určitou samočistící schopnost a dokáže si do určité míry pomoci samo.
Dobrou radu Vám dala @pb. Máte nemocné dásně, kvůli kterým zůstává nepatrná mezírka mezi nimi a zubem, do tohoto prostoru se dostanete pouze dentální nití. Správná technika používání dentálních nití patří k běžné péči o chrup.
Možná by Vám tento článek pomohl řešit problém s plakem. Třeba si čistíte zuby poctivě, ale špatně. Vyzkoušejte tablety pro indikaci zubního plaku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.