Nejste přihlášen/a.
Kdyby blbost nadnášela tak zeměkoule lítá ve vesmíru
Podepsat a nevědět co... Odstoupit a nevědět od čeho... Hned prokazatelně odvolat podpis a dál se tim netrápit, ale nedivit se když něco časem vyskočí. Pak to hned správným postupem řešit...
Jen jsem narazil na toto téma - 14 denní lhůta je, ale pokud si prodejce pozvete domů tak tato NENÍ. A on to presentoval tak, že jí to na akci nechce dát bez perfektního zabalení,... a že jí to doveze přímo domů tak mu podepsala "zvací dopis" - teď vidím jaká svinstava jsou ty zvací dopisy - ale pak něco chybělo,... ale už byl prodej proveden u ní doma na pozvání a tam je vyjímka z té 14 denní lhůty - tak to bylo před x lety a mám ten dojem, že v tomto se to nezměnilo.
Jinak ... jak dopadla Vaše koupě/nekoupě?
Přesně ty samé zkušenosti teda nemám. Ale také mi jednou takto nějaký vykuk volal, že prý moje číslo telefonu získal od mého známého, u kterého se pořádala nějaká akce s podobnými produkty a že prý se mám radovat, protože tím pádem zcela zdarma získávám také nějakou úžasnou deku v horentní ceně. Tu už si nepamatuji. A že prý k tomu, abych ji získala mi postačí, abych k sobě pozvala 5 svých známých za účelem vyslechnutí hodinové přednášky o jejich zboží. Tak jsem té paní sdělila, že já žádnou deku nepotřebuji a ať ji laskavě nabídne jinému pitomci. Hrozně se divila, že jsem tak hloupá, když mi zadarmo nabízí něco tak úžasného. Ukončila jsem rozhovor a zavolala tomu dobrákovi, který jim dal mé číslo a vynadala mu. Věděla jsem o koho jde, protože mi to řekla. Ale tohle se stalo tak před 10 lety a já si fakt myslela, že už to nedělají. Vždyť přece v dnešní době všichni víme, co jsou ti lidé zač.
A Vy asi nemáte ani ty deky, jen ten prací prášek, který jste zaplatila. Tak možná přijdou ty deky poštou a budou je chtít zaplatit. Tak až se u Vás pošťák objeví, zásilku odmítněte. Teda nevím, jestli to jde, když jste něco podepsala a nevíte co.
Dobrý den, tak, nejdříve byl telefonát a po Vašem souhlasu i návštěva té "paní Šmejdové". Nic jste nekupovala, ale 290,- Kč za prací prášek nebyl přeci dar, tak to byl nákup (a deku máte zřejmě také). Žádný papír nemáte, ale kontakt na tu firmu ano - jinak byste jim nemohla poslat to odstoupení od smlouvy (o které tvrdíte, že smlouvou asi ani nebyla, tak od ní zatím nelze odstupovat). Takže, vyčkejte nějakého "papíru", nic dalšího neplaťte a potom to eventuálně dál řešte (v případě nutnosti i s advokátem). Zdravím!
tynali - uklidněte se a vyčkejte na reakci, která bude na Váš protest. Podle toho se potom zachováte.
Šlo by v dopise šmejdům použít nějakou "výmluvu" typu jako podepsání ve spěchu a tedy částečně "pod nátlakem", že prodejce pospíchal a ani jste v tom spěchu nevěděla co podepisujete, že ti to prodejce nenechal v klidu přečíst apod. a že je už informována Policie i ČOI v případě potíží.. Sice už je dopis poslaný, ale pro někoho dalšího nachytaného..
Tynali, nemůžete odstoupit od svých podpisů ani od té firmy.
Odstoupit lze od smlouvy uzavřené mimo obvyklé prodejní prostory > ovšem pouze tehdy, že si prodejce nepozvete domů, což - obávám se - jste udělala.
Doporučila bych zrušit souhlas ke zpracování osobních údajů (toho, co jste nazvala iniciálami) a vyzvat firmu k jejich zničení. Pokud nevíte, co stálo na tom třetím papíru, nelze poradit dál.
Budete-li s firmou dále komunikovat, dejte si pozor na zvolené obraty. Všechno, co jim napíšete, musí být srozumitelné a jednoznačné. ("Nerejpu", jen upozorňuji, že nejednoznačnými obraty byste nemusela docílit toho, čeho byste chtěla.)
@Tynali,
podle mne jste to jméno klidně uvést mohla > takhle je to "jedna paní povídala".
Dáte nám vědět, jak to dopadne?
Zkoušel jsem trochu hledat a nikde jsem nenašel zmínku o "pozvání prodejce domů". Tutově vím, že dříve to bylo, pokud byl prodejce pozván do byu na předváděčku, tak padala možnost odstoupení ve 14 denní lhůtě.
Také jsme měli úřed lety předváděčku od této společnosti. K podpisu byl pouze souhlas se zpracováním osobních údajů a už nevím co přesně, ale četl jsem to velmi důkladně a žádné šméčko tam nebylo.
Dodnes mě nikdo od nich už nekontaktoval a přikrývku mám. Může to být obchodník od obchodníka, ale má osobní zkušenost dobrá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.