Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Udělala jsem dobře?

Od: tynali* odpovědí: 25 změna:
Zdravím včera jsem skočila asi na lep šmejdum.Jedna se o firmu www.spanek-venezia volali mi ,že jsem vyhrála přikrývku zcela zdarma jen ,abych si poslechla hodinu a půl o jejich výrobcích.Nevim proc jsem svolila já,která byla vždycky opatrná a každého jsem vyhodila ode dveří.Pani mi předvedla matrací ,polštář a práci prostředek,ten jediný jsem zaplatila(290), protože mi bylo trapný ,že nic nechci.A teď následovala moje fatální chyba,kdy mi paní dala podepsat papír,že jsem dostala deku,ale pak ještě dva podpisy ,že souhlasím s mými iniciály a to třetí už nevím , protože jak jsem byla rozrušená po tom co odešla a mě to docvaklo vsechno jsem zapomněla nespala jsem do tří hodin.Rikam si teď a Vy asi taky proč jsem byla tak pitomá a vím,že nic nemám podepisovat.Nebyla to žádná smlouva,ale moje podpisy tam byly.Nemam ani žádný papír ,nic jsem nekupovala! Dnes jsem okamžitě poslala,že odstupují od smlouvy od podpisu a celé společnosti a poslala to! Teď se modlím ,aby mi nic neposílali bez mého vědomí.Jsem z nervama v cudu a nejradši bych si nafackovala.Ma někdo zkušenost myslíte,že jsem udělala dobře,že jsem poslala to odstoupení! Můžu ještě něco udelat? Mělo by to platit to od odstoupeni je na to 14 dní.Co mě asi čeká? Děkuji za každou odpověď!Ještě chci napsat,že jsem četla ,že ty deky jim opravdu nechali ikdyz nic nekoupili.
doplněno 25.04.19 17:45: Ale nic o tom,že něco podepisovali.
doplněno 15.05.19 16:57: Ahojte vše dopadlo dobře včerejší telefonát to jen potvrdil.Videli ,že jsem ihned reagovala,že si to nenechám asi líbit tak šli raději o dům dál.Opravdu příště už si dám pozor děkuji všem za odpovědi.;)

25 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

2x

Kdyby blbost nadnášela tak zeměkoule lítá ve vesmíru *zed*

Podepsat a nevědět co... Odstoupit a nevědět od čeho... Hned prokazatelně odvolat podpis a dál se tim netrápit, ale nedivit se když něco časem vyskočí. Pak to hned správným postupem řešit...

tynali*
hodnocení

Já vím létám jak holubička máte pravdu, já jsem ale jinak normální celkem chytrá jsem si vědoma ,že jsem to...já si ten kousek papíru četla,nic špatného jsem neviděla ,ale ne jsem si jistá jestli to třetí byly obchodní podmínky ,ale opravdu mě to prostě sebralo tak ,že se mi nevymazalo jen toto.Ja se úplně klepala jak v malém šoku.Dekuji za odpověď.
tynali*
hodnocení

A odvolat podpis to jsem napsala do toho odstoupení,že odstupujid všech podpisů to nestačí?!

hodnocení

2x
Myslím,že za tu dobu co jsem já,ev moje maminka měla podobnou zkušenost nedošlo k velkým změnám.Byla na předváděcí akci, vyhrála ,ale prodejce neměl zboží zabalené a nechtěl, aby to tahala.Nabidl,že výhru zabalí a doveze domů. Druhý den dovezl, a maminka den předem objednala něco dalšího a chtěla tuto objednávku zrušit. To údajně nešlo,... a mně maminka volala co má dělat.Ja po telefonu vyzval prodejce, ať opustí byt a hned jsem tam vyrazil( bohužel byl pátek odpoledne a cca 22 km).Když jsem dorazil tak prodejce již byl pryč a maminka ani nevěděla co podepsala a kopie žádné neměla.Pokud by tam ten šmejd byl, tak bych to s ním vyřídil ručně, bohužel to tušil a zmizel dříve s tím,že to storno nějak zkusí. ALE pokud ona jej pozvala k sobě, tak neplatí 14 denní výpovědní lhůta. Byla možnost sehnat svědky, že k prodeji došlo ve skutečnosti na předváděcí akci, ale najednou její kamarádka, která ji tam vytáhla si nic nepamatovala, byla na záchodě...Tak jsme s bratrem vyrazili do hotelu Gomel, kde byla tato předváděcí akce, získali nacionále firmy a šli na policii podat trestní oznámení.Nebudu zdržovat,ale hned v pondělí se ozval prodejce,že zboží je již na cestě poslané.Spojil jsem se s ČOI a napsal dopis ohledně odstoupení od koupě a jen jsem chtěl po mamince podepsat a doporučeně odeslat.Bohuzel maminka si nechtěla dělat jakékoliv problémy, tak nepodepsala, já si pod fousy zanadával, hrnce dorazily a ona byla o asi 25.000 Kč lehčí.A šmejd zase vyhrál.Policie samozřejmě nic nevyřešila.
tynali*
hodnocení

Děkuji za odpověď nový zákoník 2014 by se měla také vztahovat 14 denní lhůta a oni to máj taky v obchodních podmínkách tak nevím.Ja čeho se bojím je ,že mi přivezou třeba tu matrací ,kterou máj 17000 mě ji nabízela za 10000 já to odmítnu a budu pak platit sankce někde jsem četla,že to může být i 7000.No mám toho plnou hlavu za blbost se platí a ja se fakt divím ,že jsem to mohla takhle pos.. jsem jak ve zlém snu.Deluji

Jen jsem narazil na toto téma - 14 denní lhůta je, ale pokud si prodejce pozvete domů tak tato NENÍ. A on to presentoval tak, že jí to na akci nechce dát bez perfektního zabalení,... a že jí to doveze přímo domů tak mu podepsala "zvací dopis" - teď vidím jaká svinstava jsou ty zvací dopisy - ale pak něco chybělo,... ale už byl prodej proveden u ní doma na pozvání a tam je vyjímka z té 14 denní lhůty - tak to bylo před x lety a mám ten dojem, že v tomto se to nezměnilo.
Jinak ... jak dopadla Vaše koupě/nekoupě?

hodnocení

2x

Přesně ty samé zkušenosti teda nemám. Ale také mi jednou takto nějaký vykuk volal, že prý moje číslo telefonu získal od mého známého, u kterého se pořádala nějaká akce s podobnými produkty a že prý se mám radovat, protože tím pádem zcela zdarma získávám také nějakou úžasnou deku v horentní ceně. Tu už si nepamatuji. A že prý k tomu, abych ji získala mi postačí, abych k sobě pozvala 5 svých známých za účelem vyslechnutí hodinové přednášky o jejich zboží. Tak jsem té paní sdělila, že já žádnou deku nepotřebuji a ať ji laskavě nabídne jinému pitomci. Hrozně se divila, že jsem tak hloupá, když mi zadarmo nabízí něco tak úžasného. Ukončila jsem rozhovor a zavolala tomu dobrákovi, který jim dal mé číslo a vynadala mu. Věděla jsem o koho jde, protože mi to řekla. Ale tohle se stalo tak před 10 lety a já si fakt myslela, že už to nedělají. Vždyť přece v dnešní době všichni víme, co jsou ti lidé zač.

A Vy asi nemáte ani ty deky, jen ten prací prášek, který jste zaplatila. Tak možná přijdou ty deky poštou a budou je chtít zaplatit. Tak až se u Vás pošťák objeví, zásilku odmítněte. Teda nevím, jestli to jde, když jste něco podepsala a nevíte co.

tynali*
hodnocení

Já jí řekla,že si nic nekoupím a jestli chce ať si tu přikrývku vezme zpět a ona ,že to je dárek za čas ,který jsem ji věnovala.Takze ji tu mam i já to vím ,že už to každý ví a stejně jsem byla blbec!Ten tekutý prášek nikam nepsala ani nebyl nikde napsaný jen si vzala prachy.No asi to zkusím ještě na tu ČOI snad najdu kontakt.Dekuji

hodnocení

0x
Jo holka, podepsat a nevědět co...
Potkat tě může úplně cokoliv a nebo taky vůbec nic.
Ovšem co to bude, ukáže až čas.
tynali*
hodnocení

Byla bych ráda za tu první variantu.Treba z toho opravdu nebude nicDěkuji za odpověď!

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, tak, nejdříve byl telefonát a po Vašem souhlasu i návštěva té "paní Šmejdové". Nic jste nekupovala, ale 290,- Kč za prací prášek nebyl přeci dar, tak to byl nákup (a deku máte zřejmě také). Žádný papír nemáte, ale kontakt na tu firmu ano - jinak byste jim nemohla poslat to odstoupení od smlouvy (o které tvrdíte, že smlouvou asi ani nebyla, tak od ní zatím nelze odstupovat). Takže, vyčkejte nějakého "papíru", nic dalšího neplaťte a potom to eventuálně dál řešte (v případě nutnosti i s advokátem). Zdravím!

doplněno 25.04.19 18:47:

tynali - uklidněte se a vyčkejte na reakci, která bude na Váš protest. Podle toho se potom zachováte.

tynali*
hodnocení

Takže to nebude platit co jsem poslala? Napsala jsem i dopis.A v tom odstoupení jim píšu ,že od všech podpisu a i od jejich společnosti.Kdyz bych kupovala matrací ,nebo polštář musela by mi dát kupní smlouvu ne?
Bohužel bez znalosti co jste podepsala, tak je těžko radit. Já dnes již nepodepisuji nic co si pečlivě nepřečtu.

hodnocení

0x
Zkusil bych ČOI-ku zdali by Vám neporadili. Mně vyšli velice ochotně vstříc a poradili jednotlivé kroky.Zkusil bych nějak oficiálně si vyžádat co jste podepsala, vždyť když něco podepisuji, tak bych měl dostat svou kopii. Bohužel vypadá to, že tím jak jste ji pozvala domů, tak zřejmě padá ta 14 denní lhůta na odstoupení.Je vidět, že se také přizpůsobují a zneužívají toto pozvání. Ale nedejte se a nestydte se zde dále zeptat možná někdo další poradí vice ať tito ŠMEJDI nemají takové možnosti.
tynali*
hodnocení

Děkuji za odpověď ,ale cetla jsem podle zákoníku 2014 se vztahuje odstoupení podomniho prodeje na odstoupení 14 dnů take jestli jsem to správně pochopila,a oni to máj napsané také v obchodních podmínkách tak by to snad mělo platit.A na tu ČOI jste psal,nebo volal je na ně kontakt asi na internetu že?! Děkuji moc za odpověď.

Komunikoval jsem s nimi po telefonu. Podle mne je v každém krajském městě pobočka- hledat na netu.

tynali*
hodnocení

Děkuji už jsem našla kontakt zítra zavolám.Hezky večer

olinl
hodnocení

0x

Šlo by v dopise šmejdům použít nějakou "výmluvu" typu jako podepsání ve spěchu a tedy částečně "pod nátlakem", že prodejce pospíchal a ani jste v tom spěchu nevěděla co podepisujete, že ti to prodejce nenechal v klidu přečíst apod. a že je už informována Policie i ČOI v případě potíží.. Sice už je dopis poslaný, ale pro někoho dalšího nachytaného..

tynali*
hodnocení

Já napsala ,že jsem to oznámila kamarádovi,který pracuje u policie.Na ČOI budu volat zítra.Jestli mi poradí co delat.Dekuji

iz*
hodnocení

0x

Tynali, nemůžete odstoupit od svých podpisů ani od té firmy.

Odstoupit lze od smlouvy uzavřené mimo obvyklé prodejní prostory > ovšem pouze tehdy, že si prodejce nepozvete domů, což - obávám se - jste udělala.

Doporučila bych zrušit souhlas ke zpracování osobních údajů (toho, co jste nazvala iniciálami) a vyzvat firmu k jejich zničení. Pokud nevíte, co stálo na tom třetím papíru, nelze poradit dál.

Budete-li s firmou dále komunikovat, dejte si pozor na zvolené obraty. Všechno, co jim napíšete, musí být srozumitelné a jednoznačné. ("Nerejpu", jen upozorňuji, že nejednoznačnými obraty byste nemusela docílit toho, čeho byste chtěla.)

doplněno 26.04.19 22:56:

@Tynali,

podle mne jste to jméno klidně uvést mohla > takhle je to "jedna paní povídala".

Dáte nám vědět, jak to dopadne?

Zkoušel jsem trochu hledat a nikde jsem nenašel zmínku o "pozvání prodejce domů". Tutově vím, že dříve to bylo, pokud byl prodejce pozván do byu na předváděčku, tak padala možnost odstoupení ve 14 denní lhůtě.

tynali*
hodnocení

Dobrý den děkuji za odpověď dnes jsem volala na ČOI volá jsem i na dTest a řekli mi,že podle zákona mohu odstoupit jak jsem vyčetla i já.Ptala jsem se,že i když jsem kývla na schůzku tak prý ano.Tak já teda nevím.Spojila jsem se i z mužem co se zabývá šmejdy ( detektivní kancelář známá osobnost)) nechci uvádět jméno prý mám být v klidu dál mi hodně rad a zítra by mě měl navštívit.Tak uvidím jak to vsechno dopadne.
tynali*
hodnocení

Určitě dám vědět.

zdenekz
hodnocení

0x

Také jsme měli úřed lety předváděčku od této společnosti. K podpisu byl pouze souhlas se zpracováním osobních údajů a už nevím co přesně, ale četl jsem to velmi důkladně a žádné šméčko tam nebylo.

Dodnes mě nikdo od nich už nekontaktoval a přikrývku mám. Může to být obchodník od obchodníka, ale má osobní zkušenost dobrá.

bohuslava
Také jsem měla předváděčku,po vašich komentech se mi udělalo úplně špatně.I hned jsem firmu kontaktovala obratem semnou komunikovali a vše uvedli na správnou míru.Co se týče předváděčky vše proběhlo v naprostým pořádku ,podepsala jsem protokol o předání přikrývky,která mi zůstala.Paní byla milá a ochotná.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]