Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byvaly manzel si me chce pridat do pratel

Od: monca19* odpovědí: 16 změna:

Se svym manzelem jsem,uz 20 let rozvedena.Mam s nim dve deti ktere nenavstevoval,nemel zajem,pozdeji neplatil ani alimenty.Posledni 2 roky se s dnes jiz dospelymi detmi obcas sejde.Ted me prislo na fejz,ze si me chce pridat do pratel.Hacek je v tom,ze 10 let mam pritele ktery o tom nechce ani slyset,ze bych s nim byla v kontaktu.Take me napadlo,ze treba fejz dava nahodne zadost o pratelstvi,ze ten dotycny treba vubec nezada sam o pratelstvi.Je to mozne?

Nevim jak se zachovat co radite?Dekuji

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Od konce... Ano, je to nejen možné, ale i pravděpodobné. Běžně mi chodí návrhy na přátelství od přátel mých 4 přátel. Odmítám je a nikdy jsem neměl negativní přímou reakci... Tj. Nikdy nikdo nevolal, že se cítí odmítnut.
doplněno 24.04.19 09:47:

upřesním tedy pro kolegy:

Pokud se jedná o informaci "máte nový návrh na přátelství" - jedná se o návrh ze strany FB - nikdo z lidí nežádá, ale FB automaticky vyhodnotí s ohledem např. na společné přátele, že k sobě patříte. Na základě tohoto návrhu často reagují uživatelé jako na požadavek o přátelství - tím ho vlastně sami vyvolají a žádají tak druhou stranu, nic netušící...

Pokud je to "žádost o přátelství", už je to ona druhá část... někomu se návrh objevil - třeba bývalému partnerovi, ten ji odklikl nebo s radostí "potvrzuje" - přitom vlastně nepotvrzuje, ale sám žádá...

Taková malá záludnost, aby se všichni na světě měli rádi... resp. síť se rozšířila a FB měl vyšší tržby.

monca19*
hodnocení

Aha, tak to jsem nevedela, ze to chodi automaticky. Ze vlastne ani on to nemusi tak chtit

hodnocení

2x
Ja nevidim dúvod proč by ste ho nemohla mít v přátelích
Vašemu nynějšímu ro múže bejt ukradený a že se mu to nelíbí je jen jeho boj
Ste dospělá osoba koho si dáte a nedáte do přátel je jen vaše soukromá věc
A navíc kdykoli budete chtít múžete ho z přátel zas vyškrtnout

hodnocení

1x

Pokud jste s ním nebyla v kontaktu po rozvodu, proč byste kontakt měla obnovovat nyní, byť jen na Fb? Máte minulost snad již vyřešenou, tak takový kontakt neobnovujte. Tím spíš, že především Váš současný partner Vám řekl, co si o tom myslí.

doplněno 24.04.19 15:25:

Iz - já s Vaším názorem nemám vůbec žádný problém ! Svůj pohled na věc jsem tazatelce sdělila, když se ptala a je to jen na jejím rozhodnutí..

iz*

Tazatelka nemá s bývalým manželem nic společného, jenom dospělé děti, že?

Podle mne by se komunikace rodičů neměla po rozvodu úplně uzavřít. Mají společné děti, občas bude potřeba se i v případě dospělých dětí na něčem dohodnout.

Viz nedávno otázka na promoci, na niž syn chtěl pozvat oba rozvedené rodiče. Dále třeba svatba, křtiny vnuků, ... Dospělí lidé jsou (nebo by měli být schopni) schopni se domluvit.

iz*
hodnocení

1x

Také začnu od konce:

Ne, Facebook za nikoho žádosti neposílá, žádost musí každý poslat sám. Facebook Vám ale může nabízet "lidi, které možná znáte" > ty vytipuje z přátel Vašich přátel.

Jestli s bývalým manželem chcete komunikovat, klidně žádosti vyhovte. Pokud o komunikaci s ním nestojíte, zablokujte jej (jinak by mohl "nahlížet").

Na závěr: Partner nemá právo Vám mluvit do toho, s kým (nejen) v internetu komunikujete. Může vyjádřit svůj názor, ale měl by respektovat Vaše rozhodnutí.

hodnocení

1x

Můj názor je, že FB je taková hračička pro -náctileté. Normální dospělý nemá potřebu troubit po okolí, co dělal, či co se chystá udělat.

Pokud se opravdu bez FB nemůžete obejít, toho ex si tam nepřidávejte. Proč to dělat? Nežijete s ním už 20 let, o děti zájem nejeví, tak na co se Vám škrábe do přátel? Žádný přítel to není, ten by se choval jinak.

Za mě tedy takovou osobu do přátel rozhodně ne. A ten FB nakonec taky ne. Je z toho jen často plno mrzutostí. Jaga.

vilik*
Je vidět, že už nepotřebujete komunikovat s řádově desítkami lidí najednou. Když budu každému volat nebo psát zvlášť, strávím na tom spoustu času a budu mít problém udržet povědomí o reakci každého jednotlivce. Na tohle je facebook ideální. Vypisovat si hromadné maily by sice šlo, ale budete mít hodně nepřehlednou poštu.
Já bych bez skupin sociální sítě byl rozhodně méně efektivní.
Fotky mých obědů a prroduktů mých defektací si tam nedávám.

hodnocení

1x
Já bych si ho přidala. Co se stane? Myslím, že nic.

hodnocení

0x

Zrušit hloupost jménem Facebook. Když chci s někým komunikovat, nepotřebuji to "vytrubovat do světa". Jsou i jiné možnosti.

Dovolím si oponovat, odmítat v dnešní době FB je anachronismus a tmářství. FB je moc užitečný nástroj a je jen na uživateli, jak se od něj nechá "obtěžovat". :)

@stepm - Proč hned "anachronismus a tmářství"? Kontakty se dají udržovat i jinak - někteří zvlášť v minulosti zaostalí dokonce píšou dopisy. Na papír a rukou ;)

Facebook přece zdaleka není jen o udržování kontaktů a sdílení fotek obědů. Já třeba využívám skupiny sdružující profesionály z určitých oborů. Je to prostě komplexní platforma, která dokáže usnadit podnikání, hledání nového lékaře, výměnu zkušeností, výběr restaurace nebo třeba autoservisu. Těch možností a funkcí je prostě hafo, není to jen o tupém datlování.

Dobře - ale pokud to, co uvádíte, někdo nepotřebuje, ještě není "anachronický tmář".

Nechte ho při tom, že mu to usnadňuje život!;) Jména hloupejch...

hodnocení

0x

Já bych si ho přidal,třeba Vám chce doplatit alimenty,které,jak jste psala,Vám dluží...*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]