Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reklama - igelitové tašky na střeše

Od: ildika® odpovědí: 9 změna:

Zdravím,

nevíte, čí byla reklama, ve které prováděli opravu střechy pomocí igelitových tašek, které tam připevňovali sešívačkou?

Moc díky za odpověď.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
23.04.19 18:05
hodnocení

*palec*

jabraka*
hodnocení

0x

Jde o tašky z "igelitu" tedy plastu?Nebo nákupní tašky a jejich využití?Na střeše by je zcela určitě první zimní sezona zlikvidovala.Ovšem střešní krytina z plastové folie,to je jiná.Z ní se dá střecha levně přikrýt.Ale stejně je trvanlivost malá.V jiné verzi jsou tu šindele,jednak kanadské,případně bonské.

JABRAKA

slon

... a mlčeti zlato.

Ale slone, tak Jaroušek nejspíš nesleduje hloupé reklamy na Reiffku a nenapadlo ho, že jde o nadsázku. A snažil se poradit.

jabraka*
hodnocení

0x

Ale správně jsem ten nesmysl pochopil! Není taška ,jako taška!Ale mě šlo také o to,aby už lidé pochopili rozdíl mezi taškou z IGELITU a PE.Kocem 40 let minulého století se našla díky německé firmě I.G.Farben technologie výroby folie z Měkčeného PVC a podle firmy byla nazvána IG lite. - igelit.Dnes by byls zařazena mezi jedy.Plná změkčovadla FTALÁTU.Tehdy jediná folie byla k dispozici,to byl známý celufán.folie z buničiny,celulozy.Dnes jsou folie na balení vyrobeny z polyetylenu,(PE)Nebo polypropylenu(PPR)

A jsme u názvu tašky z igelitu.

JABRAKA

lmgify

" ... německé firmě I.G.Farben technologie výroby folie z Měkčeného PVC a podle firmy byla nazvána IG lite - igelit"

Nějak se s odborníky (trošku) rozcházíš v původu slova. ;)

jabraka*

Nevím,s jakými odborníky jsi mluvil,ale já to znám už z praxe technologa plastů.

hodnocení

Jabrako, děkuju za poučení.

Nicméně, běžný jazyk užívá odborná pojmenování z různých oborů podle svého (a bylo tomu tak vždycky). Takže to nepovažuju za zásadní problém. V daném případě mi šlo hlavně o to, aby se ta reklama našla (chtěla jsem ji ukázat jednomu člověku), proto jsem v otázce použila mj. i výrazy, které se tam používají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]