Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na spálení?

Od: tazatelka odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, před 2 dny jsem usnula na sluníčku..a jsem jak ředkvička. Nos hruď a ruce ..nejvíce mě pálí nos ..a pod krkem .
Čím mazat? Zkoušela jsem Pantheon..ale nic moc..a nos fakt pálí . Za jak dlouho to zmizí? Vypadám fakt hrozně. Díky.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Používám Panthenol pěna

tazatelka
hodnocení

Jo ten jsem měla na mysli :)

hodnocení

1x

Na zchlazení pálící kůže studený bílý jogurt, husté kyselé mléko a pod. Příznaky zmizí podle toho, jakou máte schopnost regenerace.

hodnocení

0x

Za jak dlouho to zmizí? Tak to je zatím nejlepší otázka. Kdybys byla had, tak svlékneš kuži a seš jako nová.

Ty musíš počkat, až se kůže z té dávky sluníčka zpamatuje a zregeneruje se. Je taky možné, že se ti kůže bude postupně loupat.

V každém případě pobývej ve stínu, na slunce choď oblečená tak, aby se paprsky nedostaly na spálená místa a spálená místa maž. Jakýkoliv mastný krém nebo mléko ti může trošku pomoct.

A pro příště si pamatuj, že když jsi unavená, tak si nelehej na přímé slunce. I když si lehneš do stínu, tak se taky opálíš. Pouze to bude pomalejší a nebudeš tolik trpět.

figurek*
hodnocení

0x

Bepanthen.

No ale dívejte se na věc z lepší stránky. Apoň budete vědět, že na nose máte velmi tenkou kůži. Když si ji propálíte, týden máte nos jak rajče s mazáním i bez mazání.

hodnocení

0x

Já zase poradím kalciovku...

mil®
hodnocení

0x

Používám Panthenol gel s měsíčkem a vitamíny.

tazatelka
hodnocení

Nic z toho nemám . Zkusila jsem Niveu. Ale nevím chvily to chladilo.

hodnocení

0x

Panthenol pěnu jsem používala pro vnoučata na citlivou dětskou pokožku. Pomáhalo to.

Pro dospělého bych dala vychlazený bílý jogurt, nebo obložit vychlazeným tvarohem. Odejme to horkost, uklidní pokožku.

Jenom pozor, každé spálení si kůže pamatuje a mohla byste někdy mít opravdu ošklivé problémy. Raději pozvolna, po chvilkách a s dobrým opalovacím krémem. Jaga.

hodnocení

0x

Pokud máte doma aloe vera, můžete zkusit okrájet slupku, nakrájet na plátky a dát na postižená místa. Gel z aloe vera se i prodává.

olinl

Aloe Vera nasenavody.cz/... mi také zabrala na spálenou kůži a po "pořezání "po holení. Je více druhů Aloe i nějaké "toxické druhy", ale ty nikdo pěstovat doma nebude. Dobrá je i měsíčková a konopná mast.

alena35002
hodnocení

0x

Pokud to opravdu páli, šumivý acylpyrin jemně nanést na kůži a nechat působit. Z přírodních produktů ještě doporučuji plátky okurky, pokud bbyla v lednici, taky ochladí a uklidní pokožku.

alena35002

Šumivý acylpyrin myslím samozřejmě Rozpuštěný ve vodě...:)

Kdysi nám soused lékárník poradil užít acylpyrin a spálené místo chladit.

jabraka*
hodnocení

0x

Před lety jsem si v rumunsku přivodil spáleniny na nártech,díky tomu,že doma i na zahradě jsem od jara v ponožkách a ty části nohou nejsou odolné proti slunci,Takže za tři hodiny procházky po pláži mi naskákaly krvavé půchýře a rány.Syn totéž měl na prsou.Sehnat tam (za Čaušeska)něco na spáleniny nebylo možné,Měl jsem ale v kufru sprej na unavené nohy,lihový extrakt s bylinkami.Za 4 dny se rány zahojily,odešla bolestivost a mohli jsme do moře.

Bylo to něco podobného. pece-o-nohy.heureka.cz/...

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]