Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nádor na plicích?

Od: kubajz21 odpovědí: 5 změna:
Dobrý den, možná se potřebuji jen uklidnit trošku a vypsat se, ale rád bych se Vás i zeptal na Vás názor na celou věc.
Začalo to minulý rok, kdy táta (49) dostal zápal plic se kterým se léčil doma s antibiotiky cca 2 měsíce a poté nastoupil opět do práce, kde se pohybuje v prašném prostředí. Zápal plic se prý původně objevil jako následek práce v prašném prostředí, protože doma při rekonstrukci domu se hodně prášilo a v práci se u nich taky hodně práší. Nicméně nikdo víc nevěděl a zůstalo to tedy na tom, že je to údajně z toho...
Po zhruba 3 měsících začal táta zase lehce kašlat, což se postupně opět zhoršovalo a po cca dalších 7 měsících přišel opět z práce a už se nemohl ani hýbat, protože ho bolelo na hrudi a pořád kaslal.
Jeli jsme tedy k dr, který pri poslechu nic neslyšel, ale zaslal nás do nemocnice na rtg, kde bylo zjištěno, že nyní je zápal plic oboustranný. Dříve byl pouze na jedné plíci. Teď je na obou a tam kde byl dřív, tak tam je to horší a na te druhé plíci je to lepší.
Na CT byla pak následně vyloučena embolie a teď během pár dni bude následovat bronchoskopie pro vyloučení nádoru, který by mohl zápal plic způsobovat.
Do teď táta leží v nemocnici již zhruba týden a dostava atb v kapackach a zlepšuje se mu to. Už vypadá normálně a ani moc nekasle.
Jinak dělali mu také vyšetření krve, které bylo dobré az na snížené bílkoviny v krvi.
Koukal jsem na internet a snížené bilkoviny mohou znamenat rakovinu stejně jako opakující se záněty plic mohou znamenat nádor na plicích...
Všichni se bojíme, co bude a jak to vlastně dopadne... Moc nám nepřidává ani fakt, že pomalu celá naše rodina ve stáří umřela na rakovinu něčeho...
doplněno 23.04.19 17:28: Tak zítra tátu pouští domu, protože výsledky krve jsou již čisté a pak nás příští týden čeká akorát bronchoskopie.
Zápal plic už je dalo by se říct, že pryč po nasazení kapacek. Krev je dle vizity take čistá a rozhodne zítřejší RTG a pak samozřejmě broncho...
Snad to nebude opravdu nic vážného...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jurajjuraj*
hodnocení

3x

nejhorsi je divat se na internet co to muze byt, vzdycky clovek dojde k te nejhorsi moznosti

hodnocení

0x

Měl jsem přítelkyni a jejímu otci se udělal nějaký flek na břiše,přítelkyně a její matka za zády otce stále naříkali brečeli a zavíjeli jak indiánské babičky,že má rakovinu kůže,až jsem toho jednou toho měl dost,třískl do stolu a řekl jim,at už drží mordy,jak to vědí,že má raka,at koukaj počkat na vyšetření,brali mu štěpy ty kůže ,pak přišly výsledky a byl to pásový opar,takže nedělejte předčasné závěry,panikáře/ky/umravněte a doufejte,že to dobře dopadne.

skorpion*
hodnocení

0x

Nemusí být zdaleka sám.Já mám v pr.. taky plíce.Tedy jednu.A zápal byl krátce před tím.Nědělal jsem v prašném prostředí,ale ve firmě,kde se omývají hadice od takového sajrajtu.Asi jsem něco spolknul.Nemohl jsem se pořádně nadechnout a hýbat se.Potom jsem v jiné firmě jsem dostával takovou nakladačku,..že jsem po vypití kelímku kávy,..začal kašlat krev.Takže sanita a nemocnice.Podezdření na tuberkulózu,pak nádor na plíci a pak že je to jen zánět plic.V každém případě už nikdy nebude OK. Konzília,..nebo jak se to píše,..se dělao po celé ČR.Nepřišli vůbec,odkud jsem začal kašlat krev,ani co na té plíci je.Stále volali z nemocnice,že by potřebovali mou návštěvu,kvůli vzorkům.Pokusného králíka jsem dělat nechtěl.Byl jsem tam už tolikrát,..myslím,že tvůj otec nebude tak zle.Ale pokud je to skutečně zápal plic,..já jsem měl dost vážný zápal plic.A málem mě uzemnila zpráva,..že léčení zápalu trvá minimálně 3 měsíce. Takže to bude asi dost dlouhá cesta,než bude v pořádku

lucinah
hodnocení

0x

Nejsem odborník.
Co jiné signály?
Nápadné hubnutí, pocení , hlavně v noci , né po námaze , celková únava a vyčerpání? Kouří tatínek cigarety?
Je to hodně orientační, předpokládám, že je dosti unavený i při zápalu
Držím palečky a nebojte se. Snad to dobře dopadne. Každopádně bych se ale asi pokud to je možné , distancovala celkově od prašného prostředí

looney*
hodnocení

0x
Souhlas.To kouření děla hodně.Uklidňuje od stresu a zároveň ubírá spoustu energie

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]