Potrebuji poradit nebo se alespoň vypsat. Kdyby tu byl nejaky zdravotnik tim lip ale budu rada za kazdy nazor Jsem v posledním ročníku na Voš zdravitní. Od října se mame s pritelem stehovat do naseho prvniho spolecneho bytu.Nedávno mi byla nabídnuta práce u zubaře ale zatím jen na dohodu 2 dny v týdnu kvůli zubařce ktera je na mateřské tato práce by me bavila mám ráda svůj "klid" v životě a myslím si že i v práci a taková ta rutina by mi nevadila po zaučeni bych vědela do čeho jdu a nemusela bych se stresovat co bude v práci. Naopak v nemocnici by ten stes asi byl nevim nemuzu posoudit taky je tam velky kolektiv lidi a popravde ani nevim na jake oddeleni by me to tahlo..nadruhou stranu bych ziskala nejakou praxi a i o dost lepsi financni ohodnoceni ktere bude potreba kvuli bydleni svou polovinu nájmu,jidlo,naftu,i neco na spoření bych si zaplatila i z platu od zubare ale rodiče jsou pro to abych sla do nemocnice a mela vic penez abych se nemusela tak omezovat a zbyly by mi penize i na nejake své potesení.. vim ze to hlavni rozhodnuti je jen na mě ale rada bych slysela i nazor ostatnich..radeji budu chodit do prace za min penez a budu se citit dobre než s nervama.
Proč budete shánět brigádu mimo obor a do práce chodit 2 dny v týdnu? Bude to pro Vás možná více stresující, než když na plný úvazek nastoupíte do té nemocnice. Já se přikláním k názoru Vašich rodičů, ale jak píšete, rozhodnutí je na Vás.
To je nesmysl. Nebudete mít peníze na nic. Navíc při hledání další práce budete čelit otázkám, proč jste pracovala jen 2 dny. 2 dny to je tak pro nějakou matku s dítětem, která si chce jen přivydělat. Ne pro dospělou samostatnou ženu.
Zdravím. Studovala jste proto, abyste se co nejlépe připravila na budoucí povolání - získala odbornost. Proto je logický nástoup do "normálního" zaměstnání a na plný úvazek. Tím, že vám nabídla ona zubařka záskok na jen 2 dny v týdnu, tím si řeší ona svou situaci, ne tu vaši, vám to nepřinese nic. A jelikož zároveň s vámi bude končit školu X dalších lidí po celé republice, bude o ta nejlepší místa v těch nejlépe si stojících nemocnicích dost šrumec. Tak se naopak nabízí využít toho, že někteří si ještě udělají prázdniny, a nastoupit do práce hned po škole. Tím se vaše šance na lepší místo i plat zvýší. Navíc, pokud půjdete na ty 2 dny a v létě na brigádu, nyní, bez praxe a dostudovaná, tak všude, kde se pak budete ucházet o práci, vás budou hodnotit jako někoho, komu se pracovat nechce. Takže co vám asi nabídnou? A to nemluvím o vašem příteli, který to finančně bude táhnout sám. A v duchu si řekne co? Řekla bych, že to není zrovna dobrý začátek... Ida
Ano na 2 dny v tydnu a po skole budu uz v červnu pres leto bych bez penez nebyla mela bych brigadu v nemocnici kde uz jsem 3ti rok ale bohuzel jen pres prazdniny jinak me tam nepotrebují . Doma mi rikaji a co budes delat ten zbytek dní do te doby než zubarka nastoupí naplno na kazdy den v tydnu...sehnala bych si nejakou brigadu klidne i mimo obor
A proč pořád nějaké brigády? Jste dospělý člověk, najděte si normální práci. Stres? Ano, bude... ten může být všude. Postavte se tomu čelem!
Já osobně bych asi vzala brigádu na léto v nemocnici, budete se moct rozhlížet, co dalšího se nabídne. Pak, pokud nebudete mít lepší nabídky, práci v nemocnici. Opět se budete během zkušební doby moct poohlížel jinde. Možná uvidíte, že si na práci v nemocnici zvyknete. A když ne, dost dloho budete mít možnost jít jinam.
To je práve zubařka z rodiny s tim castecnym uvazkem v nemocnici a dva dny u ní to zni dobře..prijde mi to jako dobre misto ktere se jen tak nenaskytne skoda ze nepracuje cely tyden.. jsem uplne zmatena z toho vseho asi si to moc beru a mela bych se vzchopit
Mate pravdu vim ze by bylo lepsi jit do nemocnice jak financne tak nabrat zkusenosti a nejlepe hned po skole..zitra se jdu zeptat tam kde delam brigadu jestli by byla nejaka sance kolektiv tam znam... je to celkem stresujici a narocne oddeleni nevim jestli bych na to měla sestry rikaji ze se clovek nauci vse..ale zeptat se chci jak rikate odejit muzu vzdy... jeste jsem premyslela nad dalsim studiem dentalni hygieny ale ted nad tim ani moc premyslet nechci jsem strasny stresar a nejprve chci vyresit tuto situaci...
@jasmink - svou polovinu nájmu,jidlo,naftu,i neco na spoření bych si zaplatila i z platu od zubare Kolik je plat stomatologické sestry, když byste tohle všechno zaplatila z jeho cca třetiny? Zkusila jste si napsat všechny výdaje, které budete mít a s tou částkiou je porovnat?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.