Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Historie objektu

Od: janilka odpovědí: 2 změna:

Kde se nechá zjistit historie domu? Kdy byl dům postaven?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

3x

Já jsem hledala historii vily, kde jsem v dětství bydlela. Až ve státním archivu onoho města mi poskytli plány přestavby a info o tom, kdo a kdy vilu postavil. Jedná se o objekt, který byl zbořen před asi 45 lety.

jasanek*
hodnocení

2x

Na stavebním úřadě, u starších domů se dá odhadnout z císařských otisků nebo na internetu z veřejně přístupných matrik, případně na vesnicích podle čísla popisného nebo z kronik. U větších měst podle leteckého snímkování (u větších měst bývá dohledatelné na internetu). Případně u mladších domů (do sta let) z katastrálních map, které můžou mít některé obce či města k dispozici. U stáří domu do 50 let podle leteckého snímkování i na cuzk, tam kromě obligátních map z 50. let jsou k dispozici i mladší mapy, ale záleží na lokalitě, pro některé je tam více map z různých let a z některých lokalit tam nemusí být nic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]