Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadí něčemu tyto cviky?

Od: rodic odpovědí: 20 změna:

Blíží se mi 50, a chtěl bych začít cvičit. Vadí něčemu sedy lehy, dřepy a kliky?

doplněno 23.04.19 14:30:

Všem děkuji.

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

2x

Začněte pravidelně chodit zprvu takových 2000 pak 4000 kroků svižnějším tempem, postupně přidávejte a uvidíte jak to půjde dolů...ve vašem věku takové cviky budou hodně namáhavé, když na to nejste zvyklý a mohlo by vás to i odradit. Až vás nějaká kila opustí, třeba to pak zkusíte a půjde to snadněji.

liska5
hodnocení

2x

Nejlépe se spalují tuky při doluhodobém výkonu nízké až střední intenzity, který je delší, jak 45 minut. Do té doby bere tělo ze zásob glykogenu ve svalech a játrech. Jestli chůze nebo rovnou běh záleží od kondice. Leh sedy na netrénované tělo vám mohou pohnout obratli, dřepy akorát namůžou svaly, takže se z toho budete léčit. Ideální na víkendy vyrazit na túru a s sebou jen lehkou zeleninovou svačinku, ale hodně pít čistou vodu. Změňte stravu. Vynechte vše sladké, výrobky z mouky, uzeniny, smažené, chipsy, colu.Sledujte kaloric.hodnotu. Nejezte na noc. Přílohy nahraďte zeleninovými saláty. Jestli je pro Vás běh nuda, najděte si partu na fotbálek, přidejte se k cyklistům, dejte si občas pár km plavání.

hodnocení

0x
Dle mého názoru,pokud v tomto věku teprve chcete začít,tak si můžete přivodit zdravotní problémy.
Záleží na Vašem zdravotním stavu a taky třeba na případné nadváze.
Takové dřepy Vám lehko odrovnají kolena.
doplněno 21.04.19 07:07: Spíše bych začal jezdit na kole a chodil plavat.
rodic
hodnocení

Zkoušel jsem se zvedat jen malinko ze židle, takové minidřepy a bolely kolena, takže dřepy opravdu ne. Ano začínám a mám nadváhu, 177cm a mám 89 kg. Rozhodně chci s těmi kg něco dělat, ale je to složitější díky mým depresím.

hodnocení

0x

Například "sedy, lehy" vadí páteři, existuje plno zdravějšíh cviků na břišní svaly. Co se týká dřepů, záleží na stavu vašich koleních kloubů, v některých případech nemusí být z toho kolena nadšena. Záleží na celkové vypracovanosti svalů na vašich nohách, pro kolena je výhodný tréning např. na kole /rotopedu/, svaly se posilují a námaha pak nespočívá pouze na kloubech.

hodnocení

0x

Dřepy jsou opravdu strašná zátěž na kolena. Můj fyzioterapeut mě ale naučil takové, při kterých kolena nezatěžujete, a dokonce jsou prý pro kolena prospěšná. Moc jsem tomu nevěřila, ale od té doby mě koleno nebolí (měla jsem úraz). (Může to být samozřejmě i tím, že se to vyřešilo jinak...) Každopádně si nemyslím, že bych dokázala popsat ten cvik tady, i on mě to učil "naživo" docela dlouho, než jsem pochopila, co a jak. Tak to zkuste tak nějak podobně, u odborníka.

bcxy
hodnocení

0x
Z toho, co píšete, jsou zdravé jen kliky. Dřepy a sedy-lehy se už dávno nedělají.
vernon
Tak to slyším poprvé... Kdes tu blbost vzal?

Dřepy jsou pořád top cvičení na nohy. Není lepší cvik. Zajdi si do fitka a budeš hodně překvapený, co se cvičí.

bcxy
Ale nedělají se až dolů. Prostě to nejsou ty dřepy, co se dělaly dřív.
bcxy
Totéž sedy-lehy. Jsou špatné na záda. Zejména pokud člověk nemá dost svalů na břiše a aby se zvednul, prohne se v zádech a dotáhne to zadovymi svaly.
vernon
Proč by se měly dřepy dělat až dolů, proboha?
Správně je to do polohy, kdy stehna s lýtkama svírají pravý úhel, chodidla musí zůstat celá na zemi. Až dolů to cvičí leda tak děcka, u dospělých to ničí kolenní klouby...
Sedy-lehy se opravdu pro začátečníky nedoporučují, raději zkracovačky.

hodnocení

0x
Mě se osvědčila koloběžka. Zapojí většinu svalstva po těle a člověk psychicky na stupátku omládne o desítky let :) Jen nekupovat nějaký hit z teska za 3000...

hodnocení

0x

Sedy-lehy jsou jeden z nejtěžších cviků. Pokud tím chcete shodit břicho, tak je to blbost. Nehubne se jedna partie, ale celé tělo tj vč břicha. Stačí spálit dost kalorií a břicho zhubne samo. Největší sval, který máte jsou nohy a ty spálí nejvíce kalorií. To je nejsnazší.

Jsou 50tníci, co zvedají v dřepu 200kg a jsou takoví, kteří neuzvednou sami sebe. Netuším jak jsou na tom vaše kolena. Jinak samotné dřepy, správně provedené, jsou na hubnutí dobrý.

Claymane = souhlasím s Vámi,až na jednu věc.
Největší svalstvo,které máme je hýžďové.
vernon
Nejvýkonnějším svalem lidského těla a tedy svalem při jehož aktivitě se spálí nejvíce energie za jednotku času, je kvadriceps - čtyřhlavý sval stehenní...

Ano,to je.
Objemově = hýžďový.
A nejsilnější = jazyk.
vernon
Tak hýžďový sval nebo jazyk, se dá procvičovat dost blbě... Teda aby to bylo znát na úbytku hmotnosti.
Já tedy, taky s přihlédnutím k povaze otázky, hlasuji raději pro kvadriceps... :)

samosato*
hodnocení

0x

Doporučoval bych spíš rychlou chůzi případně běh pokud to kondice a klouby dovolí. Případně kolo, plavání... prostě věci, které nebudou tak náročné na klouby.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Velmi vhodná je pro vás chůze; je prokázáno, že je to nejzdravější pohyb, který zapojí nejvíc svalů a kloubů. Zvolte nějaký okruh, který budete postupem času zvětšovat, klidně po rovince. Radila bych vám ale chůzi s trekovými holemi. Hole vás nutí se narovnat - tím se vám rovná i páteř a posilují i svaly krční páteře a zádové, které bývají ochablé, procvičuje se hybnost kloubů. Snažte se chodit pokud možno svižným krokem a hlavně stejnoměrným tempem, tím se (po 15 minutách) posiluje i srdce. Pokud zatím nechodíte moc venku, může vás po vycházce bolet hlava. Při chůzi se totiž rozpínají i plíce a nabírají více vzduchu, kdo není zvyklý, z většího množství kyslíku (což je velmi zdravé) může bolet hlava. A samozřejmě pohyb skoro všech svalů a kloubů "žere" kila. Ida

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]