Nejste přihlášen/a.
Ahoj, cera snědla skořápku cca 1x1cm, je ji 15 let, hrozí něco? Třeba, že si prořízne střeva? Děkuji
Nemějte obavy, žaludeční kyseliny si s tím bez problémů poradí.
@janaa: Promiňte, ale děláte z komára velblouda. Nic se nestane, proříznutí jícnu ani střeva nehrozí, skořápka se bud rozpustí nebo jí žaludeční svaly rozlámou.
Nejhorší je smrt z vyděšení
Dobrý den, když si neprořízla jícen, tak střeva už určitě ne (v žaludku se skořápka rozpustí). Zdravím!
janaa - zjistíte to tak, že se nejdříve zcela uklidníte a přestanete dělat paniku. Potom se své pubertální dcery zeptáte, jestli ji nebolí v krku i dále a jestli může bezbolestně přijímat potravu. A hlavně to byla nadsázka, protože ani ten jícen by skořápka neprořízla (maximálně by tam škrábala).
Můj ani ne dvouletý vnouček spolkl jeden osten plastové vidličky. Na RTG není taková věc vidět. Měla jsem obavy v těch zatáčkách střeva /dětského střevíčka/ a hlavně v oblasti slepého střeva v tom napojení tenké do tlustého. Nacpala jsem do něj asi deset mandarinek. Naštěstí mu chutnaly, tak stroužek po stroužku, aby se ten bodec obalil. To byly nervy. Vyšel až v druhé stolici. Dnes je mu 13 let.
. Starší děcko by mohlo jíst i hodně kyselého zelí. To je taky takový obalovač. Pokud je dívce 15 let a kousek byl 1x1cm, tak nemám obavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.