Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přemýšlíme o pronájmu našeho bytu, který je zatížen hypotékou. Máme ještě jednu nemovitost, kde můžeme bydlet, ale byt si chceme nechat. Četla jsem několik diskuzí ohledně pronájmu bytů. Podívala jsem se do smlouvy o hypotečním úvěru a nikde jsem nenašla, že by se byt nesměl pronamout. Více by nám určitě řekli v bance, ale až příští týden. Jak to je? Nesmí se pronajímat když to tam je zmíněné, nebo smí poze v případě, že to je ve smlouvě uvedeno?
Jestli se nemýlím, poskytla Vám banka hypotéku k pořízení vlastního bydlení. Pokud byste chtěli byt pronajímat, měli byste se podle mne dohodnout s bankou. Zatím se podívejte do Všeobechných obchodních podmínek banky platných v době poskytnutí hypotéky i do současných VOP.
U hypotek jsou podminky pronajmu vetsinou soucastni zastavni smlouvy. Vzdy je tam maximalne uvedeno, ze banka musi byt obeznamena se zamerem pronajmout nemovitost, na kterou ma zastavni pravo. Casto je zminena i vyse pokuty v pripade neoznameni. Zajdete za svou bankerkou, kde mate hypoteku a obeznamte ji se zamerem. Poradi vam. Nezakaze.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.