Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pronájem bytu zatíženého hypotékou

Od: sana odpovědí: 6 změna:

Zdravím, přemýšlíme o pronájmu našeho bytu, který je zatížen hypotékou. Máme ještě jednu nemovitost, kde můžeme bydlet, ale byt si chceme nechat. Četla jsem několik diskuzí ohledně pronájmu bytů. Podívala jsem se do smlouvy o hypotečním úvěru a nikde jsem nenašla, že by se byt nesměl pronamout. Více by nám určitě řekli v bance, ale až příští týden. Jak to je? Nesmí se pronajímat když to tam je zmíněné, nebo smí poze v případě, že to je ve smlouvě uvedeno?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

2x
Zeptejte se v bance, kde máte hypotéku, tady vám podmínky vaší banky asi někdo těžko napíše!
Mně řekla ředitelka pobočky při sjednání úvěru, že bych to měl bance dát na vědomí s tím,že neví, že by někomu dělali problémy. Dále mi sdělila, že pokud budu řádně a včas platit, tak nemají důvod zjišťovat zda se byt pronajímá.

iz*
hodnocení

0x

Jestli se nemýlím, poskytla Vám banka hypotéku k pořízení vlastního bydlení. Pokud byste chtěli byt pronajímat, měli byste se podle mne dohodnout s bankou. Zatím se podívejte do Všeobechných obchodních podmínek banky platných v době poskytnutí hypotéky i do současných VOP.

sana
hodnocení

Četla jsem to znovu a znovu a našla jsem v těch biblích větu, že nemovitost musí používat vlastník k bydlení, nebo jí pronajímat třetím osobám.

janys79
hodnocení

0x

Pokud budete řádně platit hypotéku, banka nebude mít problém. Pracovníci z banky Vám nebudou kontrolovat, koho máte v bytě. Ale možná by bylo dobré se na ten byt napsat jako bydlící osoba, tím nic nepokazíte. Nájemníkům to vadit nebude, když to bude jen na papíře.

jamu*
hodnocení

0x

U hypotek jsou podminky pronajmu vetsinou soucastni zastavni smlouvy. Vzdy je tam maximalne uvedeno, ze banka musi byt obeznamena se zamerem pronajmout nemovitost, na kterou ma zastavni pravo. Casto je zminena i vyse pokuty v pripade neoznameni. Zajdete za svou bankerkou, kde mate hypoteku a obeznamte ji se zamerem. Poradi vam. Nezakaze.

hodnocení

0x

Dřív jsme bydleli v pronajatém bytě, ale majitel byt prodal a prý noví nájemníci mu vlastně hypotéku zaplatí. Asi záleží na smlouvě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]