Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, v únoru jsem si objednala a ZAPLATILA u zahradnictví Spomyšl rostliny za cca 2800kč. Bohužel jsem se nepodívala na recenze, až teď a to byla hrozná chyba! Došly mi dnes 3 kytky jen za 300kč a ten můj list objednávky s asi 30kytkami, takže ten e-shop se chce tvářit, že mi poslal všech 30 kytek. Telefon nezvedají zcela záměrně, dle recenzí si z pokut ČOI hlavu nedělají a zdá se, že zákazníci oželí i tisícovku. Co mohu dělat já? Mohu do toho zapojit i policii? Stačí nějak mailem odstoupit od kupní smlouvy a požadovat peníze na účet zpět? Děkuji velmi za rady, už dlouho jsem nebyla tak rozčilená!
To mi je Vás opravdu líto. Znám to, také jsem objednávala v e-shopu cibule a hlízy a také asi za 4 tisíce. byly jsme na to dvě, s kamarádkou a fakt jsme se "rozjely". byly to denivky, lilie, tulipány a kosatce. Ale nebyl to tento obchod, byl to "Lukon Bulbs". Ale jelikož to bylo hodně peněz, tak jsem napřed sondovala názory jiných lidí. Dokonce jsem se ptala i tady. Někdo byl spokojený, někdo ne. Ale já jsem teda neplatila předem, ale dobírkou. Ale bály jsme se obě, co nám nakonec přijde. No a pak to přišlo a nemohu vůbec nic vytknout. Protože jsme toho měly opravdu hodně, tak jsme každá dostala návdavkem ještě dárky v podobě různých hlíz denivek a lilií. Opravdu jsme měly radost a všechno to vyrostlo. Hlízy a vůbec všechno zboží bylo opravdu kvalitní, nic nebylo poškozené, nebo zaschlé. A bylo tam naprosto všechno, ještě teda navíc ty dárky.
Kdyby se mi ale stalo to co Vám, tak bych tady brečela, protože člověk se na kytičky těší. Ale máte přece objednávku v ruce. Není možné, aby Vám poslali pouze 4 květiny a v dodacím listě by bylo všechno jako doručené. Vůbec si to nedovedu představit. To jste dostala krabici a v ní pouze ty 4 kusy a objednávku s odškrtanými položkami jako dodané? A nejde mi do hlavy, že nezvedají telefon, když přece nevědí, kdo jim volá a může to být úplně jiný zákazník.
Četla jsem i nějaké recenze na obchod který uvádíte a opravdu tam lidé píší podobné zkušenosti, jako píšete Vy. To jste měla udělat než jste objednávala. Ale někdy to člověka nenapadne. Já bych na Vašem místě volala, dokud to někdo nezvedne. Ale ani to asi nepomůže. Jestliže jsou to podvodníci, tak nemáte možnost jim dokázat, že tam ty rostliny prostě nebyly. Balík Vám přišel, Vy jste ho přijala a oni řeknou, že tam bylo všechno.
@jakl - Je mi líto lidí, kteří Spomyšli skočí na med jako já.
Mně ne - stejně jako všech ostatních, kteří se neobtěžují číst "malá písmenka", najít recenze či podpisují cokoli aniž by se seznámili s obsahem.
Je mi to moc líto, ale nezbývá mi, než napsat: POUČENÍ PRO PŘÍŠTĚ!
PS: Pokud se vás poškozených nedá víc dohromady a nebude pro Policii dostatek důkazů, je to jen přestupek, z kterého si tam firma vůbec nic nedělá
@jakl: Jen uvedu, že ČOI nemá represivní nástroje na řešení konkrétních případů. Pro ni to může být jen podnět ke kontrole té firmy, ze závěrů kontroly pak vyvodí důsledky a firma může dostat pokutu. Ale bez vazby na váš případ, takže ČOI konkrétně vám k vašim penězům nepomůže.
Platba předem je vždy risk. Námaha při téměř nedobytné pohledávky nestojí za to. Nakonec vás to vyjde dráž než jste zaplatila.
Jendo, jenomže v tomto případě i to, že by paní platila dobírkou, tak by nic nezmohla. Stejně by balík musela převzít a zaplatit před tím, než by ho otevřela. Na to žádný doručovatel nečeká a není to jeho povinnost a hlavně on nemůže nic dělat. On není prodejce, on jen balík doručí a převezme platbu. Takže ta paní by byla ve stejné situaci i kdyby balík platila dobírkou. Já to sice tak dělám, ale dělám u všech objednávek. Raději si připlatím a nemusím se stresovat, jestli mi zboží přijde, nebo ne. A také jsem si všimla, že když platím na dobírku, každý obchod expeduje zboží ihned, protože chtějí co nejdříve peníze. Jednou jsem zpalatila předem a hezky jsem si na expedici počkala. Peníze už měli na účtě, tak s odesíláním objednávky nespěchali. Od té doby platím pouze dobírkou.
Ano, přišly mi v balíku jen 3rostliny a "faktura" na všechny rostliny, které jsem zaplatila. Ten balík vážil 1kg, mám jej zdokumentovaný a schovaný. Každému je jasné, že sama krabice váží přes půl kila, takže v balíku rozhodně nemohlo být 30 kytek. Tedy 20 kytek, včera jsem to nepočítala, jen odhadla. Navíc všechny měly být v květináči, takže jsem čekala balík do 10kg! To je podle mě důkaz jako hrom silný. Nu, třeba nedostanu peníze zpět, ale aspoň si zaplatí pokuty u ČOI a Policie. Jelikož jsem doma a mám spousty času, tak se taky postarám, abych všude možně na internetu pak napsala na toto zahradnictví svou zkušenost. Blbé je, že Spomyšl má velice krásné, naprosto profesionální webové stránky a k tomu ještě na nich vystupují jako strašně sladcí. A dokud nezjistíte, že jsou podvodníci, tak velice rychle vám odepisují s největší laskavostí! Ale teď už samozřejmě nekomunikují vůbec! Dovolat se je také bez šance. Zvažuji i oslovit nějaký pořád v TV, jen nevím, jestli to pro ně nebude nebude "malá ryba", možná mají takových případů plno. A máte pravdu: pro příště jsem velmi poučená. Vždy jsem si dávala pozor, jenže Spomyšl mi nějak unikl - říkala jsem si, že tak velké zahradnictví s tak krásnými stránkami bude v pohodě. K tomu na FB vypadají seriózně, ale to jen proto, že mazají všechny negativní recenze a že jich bude! Spokojené zákazníky mají z kamenné prodejny, tam je hold prostě těžké podvádět. Díky za váš soucit!
No ono to s těma krásnýma stránkama a nádhernýma fotkama také není směrodatné. Jednou jsem takto "!kápla" na jeden obchod, kde měli také překrásné foto a i s popisem jak pěstovat a tak dál. Jenomže ať jsem klikla kam jsem klikla, tak u toho bylo lakonicky napsáno: "vyprodáno". Projela jsem skoro celý katalog a všude to bylo vyprodáno. Tak to už mi začalo vrtat v hlavě, jak můžou mít na začátku sezony všechno vyprodané a napsala jsem jim dotaz. Vůbec nereagovali. Už si bohužel nevzpomenu na název firmy, protože to je asi 3 roky.
Píšete, že jste si všechno zdokumentovala. Jestli na to máte chuť, tak se obraťte na pořad Černé ovce. Nemyslete si, že by to nevzali. Tím spíše ne, když máte i důkazy, že se tak tento obchod chová běžně a můžete doložit jinými recencenzemi zklamaných lidí. Oni si dotyčné lidi už vyhledají sami a já bych řekla, že tento případ je zajímat bude. A pak, co tím zkazíte? Nic. Přinejhorším Vám odepíší, že zájem nemají. Ale to se myslím nestane. Oni také musí shánět případy, o kterých by mohli točit pořad. Představte si, že je hodně lidí, kteří si řeknou to co Vy a neobrátí se na ně. Takže pokud se Vám do toho chce jít, tak to udělejte. Jinak můžete akorát psát špatné recenze, ale to je všechno. A víte co?
Teď mne ale napadlo, že Vy byste jim mohla poslat email do toho obchodu s tím, že pokud Vám nevrátí peníze, nebo nepošlou zaplacené zboží, tak se obrátíte na Černé ovce". Že máte všechno zdokumentované a vyfocené. Podle mne se tohohle leknou víc, než ČOI.
Děkuji VŠEM za rady! Suzymon, ano právě Černé ovce mě napadli. Počkám do konce dubna, kdy jsem jim dala čas na vrácení peněz. Pak začnu naplno jednat. Pohrozila jsem Spomyšli vypracovaným mailem se všemi podrobnostmi, že půjdu na Policii, ČOI, TV, napíši bohaté recenze všude možně. Ovšem z recenzí vyznělo, že majitel Spomyšle je arogantní člověk, který okradené zákazníky přímo i posílá na tyto místa (Policie, ČOI,..). Prostě mají dost peněz a ne každý je ochoten se do toho vrhnout jako já. Majitel to riskne, očividně se mu to vyplácí. Nejsem první, která půjde na ČOI kvůli nim. No, když peníze nemohu dostat já, ať Spomyšl zaplatí tedy pokutu za přestupek Policii a pokutu ČOI. Zřejmě budu slavná, páč budu v TV. Nechápu, proč ČOI, když vidí tolik negativních zkušeností s eshopem Spomyšl, že s tím něco zásadního neudělá. Je k popukání, kolik a jak výrazně kladných recenzí si sám vůči eshopu Spomyšl dokonce i pod "maskami" dává např. na Heurece! Jsou trapní! Taky bych to dělala, kdybych byla takový podvodník jako jsou oni!
@Jakl:
"Nechápu, proč ČOI, když vidí tolik negativních zkušeností s eshopem Spomyšl, že s tím něco zásadního neudělá." > Podle mne k tomu ČOI nemá dostatek pravomocí. Může udělit pokutu, varovat spotřebitele, ale to je podle všechno.
Co můžeš dělat. Musíš podat žalobu, protože pouze soud jim může nařídit vrátit peníze či dodat zboží.
Chodit na PČR nemá moc smysl, protože žádný trestní čin spáchaný právnickou osobou, se jim nepovede prokázat.Oni v tom mají akorát velký bordel a neumějí podnikat.To platí i pro přestupek spáchaný právnickou osobou.
ČOI ti také přímo nepomůže, oni nemohou zahradnictví nic přikázat. V nejhorším případě dostanou pokutu za nějaké porušení zákona a jede se dál.
Tedy napsat a zaslat doporučeně s dodejkou předžalobní výzvu a počkat, jak budou reagovat.
Dnes jsem jim poslala ještě mé rozhodnutí to dát i do televize. A pak mi od Spomyšle přišlo, že mi zbývající peníze poslali dnes na účet. Je to přes jinou banku než mám, takže vím, že na účtě si to mohu ověřit až tak ve středu. V příloze mi poslali ten platební výpis. Pokud se tedy tu příští týden neozvu, tak to vrátili. Patřila bych k těm šťastnějším, protože spousta lidí dle recenzí utřela. Byla jsem sama rozhodnuta to dát až do TV nebo třeba na ten soud. Výhra byla jistá. Hrozné, jaké eshopy tu máme! Laskavost je opravdu klamná! Sebehezčí a profesionální web nic neznamená. Je mi líto lidí, kteří Spomyšli skočí na med jako já. Už se vždy budu dívat na recenze! Všem VELIKÉ díky za rady - výsledek se dostavil! Pěkné svátky!
A nejhorší je to,že to tady v ton zlodějstánu je se vším,včera jsem koukal na Černé ovce,jaké měli patálie s koupí bouraného,ale opraveného auta z AAA a právě ČOvce,-jim pomohli,ale taky s tím měli práci,toto ,co si dovolují tady,by si nikde jinde na západě nikdo nedovolil,tohle je snad státem řízená zlodějina ve všem,u vás budou klidně vyčkávat,jak se budete snažit,ale myslím si,že jak to nebudete medializovat,tak s nima nehnete,já měl zkušenost s blbou baterií do mobilu na dobírku,kdy jsem rozbalil balíček a ta baterie byla jen v té bublinkové pěnovce takže samozřejmě vyměněna za starou,někým,volal jsem tam,samé výmluvy a at to reklamuji,víc jsem provolal,než stála baterie,tak jsem se na to vyprdl a řekl jsem si,-UŽ NIKDY VÍCE,radši do obchodu a papír se zárukou,protože toto jsou ve většině případů šizunkové.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.