Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kouření na pracovišti

Od: coton1 odpovědí: 14 změna:

V pracovní době jsme kouřili v prostorách určených zaměstnavatelem ke kouření. Vedoucí přiběhl s fotoaparátem a vyfotil nás s tím, že to máme za 500. Výrobu jsme neohrozili, čekali jsme na přidělení práce. Může nás zaměstnavatel vyfotit?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kepler*
hodnocení

12x

Může. Ke kouření jsou vyhrazeny pouze pravidelné přestávky v práci. Na přidělení nové práce jste měli čekat na svém pracovišti.

coton1
hodnocení

Po dokouření jsem šel za ním do kanceláře. Seděl na stole a žádnou práci mi na hodinu nepřidělil. On totiž žádnou náhradní práci nikdy ani připravenou neměl. Stává se to dost často.

hodnocení

6x

V pracovní době jsme kouřili v prostorách určených zaměstnavatelem ke kouření. Vedoucí přiběhl s fotoaparátem a vyfotil nás s tím, že to máme za 500.
Představuju si to v barvách: Šéf dokončil, co potřeboval a vyrazil na místo výkonu práce, aby podřízeným přidělil práci. Místo toho lítal po všech čertech, protože se mu jaksi rozprchli a zašili na kuřárně. To bych taky vyšuměl.

yyy
hodnocení

2x

V době pracovní doby je Vaše povinnost být na pracovišti a né si vypalovat příslušný orgán. *nene* Fotil , aby měl důkaz, až se všichni začnete vykrucovat. Co je na tom divnýho?

jnf
hodnocení

1x
Měli jste povoleno jít kouřit? Nebo jste se prostě jen tak sami vydali kouřit? Čekat na práci máte na svém pracovišti, pokud se se svým nadřízeným nedomluvite jinak.

hodnocení

0x

Co máte "za 500"?

ja1
hodnocení

0x

Pokud by mne vyfotil bez mého svolení se zlou by se potázal.

hodnocení

0x
Je mi divné, že by někdo hned při prvním prohřešku přiběhl s foťákem a rovnou sázel flastry. Nebyli jste již v minulosti upozorněni? Nemáte náhodou na kouření vyhrazený daný čas? Měli jste se s šéfem domluvit, že prodlevu ve výrobě využijete krátkou kuřáckou pauzičkou...

jenda2*
hodnocení

0x

Máme v práci přímo kuřácký koutek a pokud si po hodině někdo dá 1 cigáro na 5 minut, nic se neděje. Každý má právo si oddechnout a důležitý je výkon.

Pokud plníte normy, neměl by být žádný problém. Pokud má na vás vedoucí ale pifku za něco, tak asi nebudete smět kouřit jindy než o pauze na oběd. Není to stejně zdravé.

iz*
hodnocení

0x

Podle mne nemá nikdo právo někoho fotografovat bez souhlasu fotografované osoby. (Ale já jsem na toto hrozně "vysazená".)

"... s tím, že to máme za 500." > Zaměstnavatel není oprávněn udělovat zaměstnancům pokuty.

Vy jste sice měli na přidělení práce čekat na pracovišti (případně se dohodnout s nadřízeným o využití mezičasu jako přestávku), ale nikdo Vás podle mne neměl fotit a zaměstnavatel Vám nesmí udělovat pokuty.

Proto jsem se na těch 500,- Kč ptala - nemusí to být pokuta, ale snížení osobního ohodnocení, pohyblivé složky mzdy či jak to mají uvedeno.

krtek66
hodnocení

0x

neříkám, že je to správné..důvody tu byly už sděleny...ale přijde mi od zaměstnavatele v dnešní době docela odvážné tohle dělat...v době kdy je nedostatek lidí...

Otazka je jestli ti lidi za neco stoji... U nas se kouri o obedove pauze. Pokud se moc povoli uzda tak to nedela dobrotu.
To uz pak huli i na uradech ty e cigarety. Clovek se nestaci divit. A samozrejme pokutu jako takovou dat nemuze ale muze to sundat z premii nebo osobniho, tak samo pri poruseni bezpecnosti. Jizda na paletaku atd.

jano1*
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @milancukrar z důvodu porušení pravidel poradny. ]

výtka
Upozornění od sys milancukrar 18. 04. 2019 12:46:50
Buď odpovězte, nebo poznámky nechte jinam.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]