Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. samosoudkyně určila, že všechny mé příjmy se mají zasílat na účet insolvenčního správce. Pokud se mu sama neozvu, nepošle nic a dnes mi sdělil, že si mám vybrat jedno datum v měsíci, že bude zbytek peněz po odečtení 5000 Kč insolvence posílat pouze jednou měsíčně. Prosím, má na to právo? Důchod mi chodí 16. den v měsíci, plat podle zaměstnavatele a nyní nemocenské dávky velmi různě. Děkuji za odpověď, Rejhová.
Podle mne stačí, že mu chodí platby postupně, proč po něm ještě vyžadovat, aby posílal peníze průběžně několikrát v měsíci? Vyberte si datum tak, aby měl správce už všechny peníze, potom bude stačit odeslat Vám zbylé peníze jenom jednou.
(V jeho požadavku nevidím nic nespolehlivého.)
K nemocenskému: To podle mých zkušeností chodí pravidelně každý měsíc, problém (pokud nějaký je) se může objevit u první platby, další už chodí pravidelně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.