Nejste přihlášen/a.
Chlapče, každá máma reaguje jinak. Vaše maminka bude zřejmě hodně přísná a má možná strach, abyste neprovedl hloupost. Já, ale, na vašem místě bych se odstěhovala také. Jsem paličatá a jednám vždy podle citu. Několikrát v životě mi osud nafackoval, ale žádné mé rozhodnutí nevidím jako vyloženě špatné, ač se mnou nyní nemluví ani dcery ani rodiče. Máte život pouze jeden, nemáte nic na zkoušku, co by se dalo vrátit. Držím vám palce.
Na vašem místě už bych ty čtyři měsíce vydržela - ale uvážil jste, jak to bude po vašem případném odstěhování? Pokud nevyděláváte, kdo vás bude živit? Nezavřete si tím dveře zpátky domů? A takových otázek bude víc.
Mámy nás vidí jaksi trochu mladší, to je jedna věc. Zároveň si ale myslím, že v 17 či 18 letech má člověk ještě čas na společné bydlení s partnerkou. Přece ani jeden nevyděláváte.
Takže máte to naplánované tak, že mamka od přítelkyně to zatahne. Já myslela, že tam aspoň brgádničíš na zahradě.
Dobrý den. To si jen myslíte, že budete méně vystresovaný. Vidíte jen to, že budete s přítelkyní spolu. Ale odstěhovat se k někomu, pokud nejste plně samostatný, není dobrý nápad. Studujete a Vaše máma to s Vámi myslí dobře. Vy jste zamilovaný a vidíte to jinýma očima. Pokud Vám vztah nevyjde, budete vyhozen o prítelkyně, co budete dělat potom? Kam půjdete, jak si poradíte? Máte před sebou ještě studium, dobře si své kroky uvažte. Jste skoro zletilý, tak by Vám máma známost zakazovat nemusela, ale třeba vidí na Vaší přítelkyni chyby, které Vy nevidíte. Nebo se jen bojí, že se soustředíte více na vztah jak na studium. S mámou si promluvte o svých plánech odstěhovat se dřív, než to uděláte. Třeba se zamyslí nad situací a známost Vám zakazovat nebude, jen abyste si nezkomplikoval život svým odchodem. Nebyl byste první ani poslední, kdo v 18ti odešel z domova, nedostudoval a pak ještě rád zaklepal na dveře u mámy doma...Zkuste se s mámou nerozcházet ve zlém, opravdu nikdy nevíte, kdy ji budete potřebovat.
Tak to je moc dobře, že Vám studium tak pěkně jde. Je docela možné, že je na Vás máma hodně fixovaná a nepřipouští si, že už nejste její malý chlapeček. Asi i z toho důvodu si na každé Vaší známosti něco najde, jak píšete. Dejte tomu čas, smíří se s tím. Některým rodičům to zkrátka trvá déle.
Být vámi zůstanu ještě bydlet u svých rodičů a tím, že jste téměř plnoletý, bych si sám určil, kdo bude vaší přítelkyní. Je to váš život. A s přítelkyní můžete přece trávit váš společný volný čas na různý způsob, tak jak to mají i vaši vrstevníci. Proč váš volný čas trávíte buď u vášich doma nebo zase doma u vaší přítelkyně? A přestěhování a bydlení s přítelkyní u jejich rodičů ve vašem věku asi není moc rozumné.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.