Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alergie na mléko

Od: rene* odpovědí: 10 změna:

Jsem alergická na mléko,bohužel miluju sýry,mléko a tak to pro me byl šok( prosím vás čím nahradim mléko? mužu třeba ty nápoje od natural rýžový kokosový nápoj? je bez lepku a laktozy... nebo mléka od sallos rýžovomandlový nápoj apod? a jogurty bez laktozy? sýry nemužu žádný tim pádem že? a cokoládu asi taky žádnou? dekuju za typy

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Alergie na mléko není.Existuje alergie na mléčný cukr,tedy laktoz.Pak nevadí veškeré kysané produkty.Tam kvasinky zpracují laktozu na kyselinu mléčnou.Alergie může být i na mléčnou bílkovinu-kasein.Pak ji nahrazujeme bílkovinou ze soji.

Ovšem druh alergie je nutno stanovit ve specializované ambulanci,alergologii.

JABRAKA

hodnocení

1x
Mléko koupíte i bez laktózy.
A sýr můžete jíst kozí.
doplněno 17.04.19 13:16: V podstatě můžete cokoliv, kde nebude kravské mléko ale kozí.

mleko
hodnocení

1x

Alergii na mléko nemůže mít nikdo neboť tato alergie neexistuje. Můžete mít alergii na mléčnou bílkovinu a nebo máte intoleranci laktozy. Sama na to doma nepřijdete, takže navštivné lékaře. Na otázku co jíst a nejít nelze odpovědět, protože nemáte tušení, co vám ve skutečnosti je.

Je velmi důležité rozlišit skutečnou alergii na mléko (neboli na mléčnou bílkovinu) a intoleranci laktózy. Na rozdíl od alergie nesnášenlivost laktózy nezahrnuje imunitní systém. Mezi běžné příznaky alergie na mléčnou bílkovinu patří kopřivka, průjem, křeče v břiše, rýma, svědivá kožní vyrážka. Vzácně se může objevit i alafylaktický šok, tedy život ohrožující reakce.

samosato*
hodnocení

0x

Pokud jste alergická na kravské mléko (rozumějme laktózu) a pokud je na výrobku uvedeno, že je bez laktózy, tak logicky tento výrobek pít můžete.

rene*
hodnocení

ma dost nehezké akne myslim si že je to mlekem pac ho vypiju dost a dost sýru...a chci to zmrenit jen tomu moc nerozumim co mužu a co ne..vyrobky od alpra mohu? nebo když to je bez laktozy take? práve že pokud to je bez laktozy tak vlastne to na plet moc nehledí ne?

samosato*

Tak pokud si to jen myslíte, tak je to něco jiného. Já měl za to, že to máte diagnostikováno lékařem. Akné se vám může dělat z ledasčeho, laktóza nemusí být nutně spouštěč. Začal bych tedy v prvé řadě u lékaře.

Z hlediska alergenů je asi jedno jestli Alpro nebo Zajíc, obojí (zajíc určitě) je myslím bez laktózy. Případně čtěte pozorně složení...

iz*
hodnocení

0x

Také jsem alergická na mléko, ale sýry a jogurty či kefíry mohu konzumovat normálně.

Podle by bylo vhdnější se poradit s lékařem, který alergii diagnostikoval > ten by měl podle výsledků testů poradit vhodné stravování (vhodnou dietu).

Akné může být reakcí na něco úplně jiného > třeba na tu čokoládu.

hodnocení

0x

Moje maminka měla také alergii na mléko a bez problému ho nahradila sojovým mlékem. Snad se dá koupit, už je to dávno a mamky se už nezeptám.

Zkrátka: začala bych v nějaké prodejně zdravé výživy, tam budou mít přehled i alternativní výrobky.

liska5
hodnocení

0x

Na mléko se dokáže snadno vypěstovat závislost. Většinou chutná. Pak to odvykání je náročnější. Já sice alergik na mléko nejsem, ale stačí mi s vnoučkem dát Pribiňáka a ráno mám zalepenou pusu. Tělo se zbavuje nežádoucího do sliznic a kůže. Kdo je hodně na mléčné stravě, mívá chudokrevnost, jelikož ta neobsahuje železo. Mléko je označováno za nejčastější alergen, protože schopnost ho trávit končí v ranném dětství. A to jde o mateřské. Mateřské mléko je pro děti a kravské pro telata.Tele roste rychleji. Na kravské si postupně po tisíciletí zvykla tak čtvrtina lidstva.Ostatní s ním mají nenápadné nebo větší problémy, protože tohle mléko má poněkud jinou bílkovinu, jiné cukry a 9x více vápníku. V krvi nám pak kolují látky, které neumíme všechny správně uložit a výsledkem jsou cévní problémy, zatížený žlučník, ekzémy, zahlenění..

To musíte vyzkoušet ty nápoje Zajíc. Já mám rýžový, pohankový, sojovy v prášku. Někdy se dají v akci koupit o 20Kč levněji.Tak si jich vezmu víc. Většinou lžíci tohoto nápoje smíchám s několika lžícemi kaší NOMINA, přisypu mleté lněné semínko, přihodím pár ořechů a sušených švestek a zaleju horkou vodou / z konvice, né z kohoutku/.

A naučte se jíst pomazánky z tofu, z cizrny, pohanky a fazolí s různými zeleninami .Mnohé jsou docela chutné.V supermarketech už je celá škála, třeba v LILDu řada typu Toppo, jako Mexická, Francouzská, Farmářská.

Pozor, byl tu jeden tazatel, který byl alergický i na mléko i na sojové mléko. Zkuste, čtěte složení výrobku.

S čokoládou opatrně,tam bývá víc alergenů. A ten jogurt bez laktozy, to chce trošku zkusit, neměl by vadit, ale každý jsme jiný. Kysané mléčné nápoje / kefír, podmáslí/ by měly být přijatelnější než mléko. Možná ale pro vás ne. To se ptejte u lékaře.

maltese*
hodnocení

0x

Intolerance mléčné bílkoviny, zvaná alergií na mléko, je celkem běžná. Má dcera jí trpí od 3. měsíce života (nyní 28 let). Je to pouze na kravské mléko, tudíž kozí, ovčí atp. by vám nemělo činit obtíže. Další "mléka" jako rýžové, sojové, mandlové atd. mlékem nejsou, jsou jen tak nazvaná. Při detailním odběru krve lze poznat, na jaký typ bílkoviny reagujete a poté lze jíst i kravské mléčné výrobky po probádání etikety a vyloučením alergenu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]