Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest nartu-zlomenina,vazy?

Od: zranena odpovědí: 4 změna:
Zdravim vsechny,mam dotaz. Sem aktivní sportovec,venuju se bojovým sportum a také atletice. Jsem na soustředění a první den jsem v ramci sveho tréninkového planu sla běhat delsi useky na draze. Vse se zdalo byt ok ale na konci me opravdu hodne zacal bolet nart a chodidlo. Nemohla jsem pořádně doslapovat ale příliš na to nebrala ohledy a tim ze nejsem uz tolik zvykla behat na draze monotónne do kola...dalsi den se to ale zhoršovalo,ale ja nemela jinou možnost nez trénovat dál-respektive udělat talentovky na VS v podobe 12min behu. V tu chvíli to slo,asi euforie a nutkání zabehnout dobře. Ihned pote jsem ale opravdu nemohla vůbec chodit a dnes to same. Boli me chodidlo,nart smerem k prstum a prsty samotne. Zda se mi ze je noha otekla a mam tam modrinu. K lekari se chystam dnes nebo zitra ale velmi nerada,protože mam strach ze me serve a pošle domu s tim ze to nic neni-nerada obtěžuju lekare pokud nejde o nic extra vazneho. Nemate nekdo prosím zkušenosti nebo domnění co by to mohlo byt? Zánět? Natazene vazy? Dekuji a hezky slunecny den

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Bolestí tělo hlásí, že děláme něco špatně. Neposlechla jste ho, tak se ozvalo razantněji. Tam jsou drobné kůstky, které jsou součástí klenby a ke každému prstu shora i zdola šlachy, které vedou tunýlkama. Opakované zatěžování na relativně tvrdé dráze a případné prochlazení může vyprovokovat zánět v těch šlachách, Pak špatný došlap a mohou se pohnout i ty kůstky. Krev netryská , ale umí se vyronit do měkkých tkání / modrý otok/. Každopádně klid, zábaly z kostivalu a k ortopedovi.A máte- li nějakou mast, jako Ketazon, Heparoid, Voltaren, tak mazat

hodnocení

0x

@zranena - nerada obtěžuju lekare pokud nejde o nic extra vazneho
Jak to víte, že o nic nejde? Čím dřív vás doktor uvidí, tím lépe.

zranena
hodnocení

Noha neni totiž ani nejak zkroucena ani ze mne netryska krev :D přijdu si jako hypochondr když mám jit k lekari s takovouto věcí

Ano - takové jako vy - "to nic není, nebudu obtěžovat" - milují chlapci a děvčata od záchranky ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]