Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Půl roku čekání na inv.důchod

Od: bubla00 odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Je možné čekat na vyřízení plného invalidního důchodu půl roku?

V srpnu jsem si podal žádost.V listopadu jsem byl u posudkové komise,která mě uznala plně invalidním.

Nyní je půlka února a stále nic!

je toto normální?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lm®
hodnocení

1x

Ano,je to možné.Ale nebojte o nic nepřijdete,zpětně Vám to proplatí.Prý toho ,mají moc.*nevi**smich*:D

pt®

Zažádejte si o vyplacení zálohy na důchod. PT /stařenka/

lidka*
hodnocení

1x

Takto odpovídá pan Václav Krása na podobný dotaz *klik* :

Vážený pane,

na otázku nelze přesně odpovědět. Důležité je, že pokud Vám bude důchod přiznán, tak Vám je zpětně vyplácen od data, kdy jste o důchod požádal. Vyřízení důchodu trvá určitě více než tři měsíce.

S pozdravem Václav Krása
předseda Národní rady osob se zdravotním pojištění ČR

Zdroj: vaclavkrasa.cz/...

*klik* Požádejte o průběžnou informaci a nebo přímo o poskytnutí zálohy, jak doporučovala kolegyně.
http://www.cssz.cz

hodnocení

1x

Pokud můžete žít s úspor tak to dělejte.

Můj kámoš dostal ČID zpětně po 10měsících ale to co dostával na sociálce pak musel vracet! *plac*

hessovka*
hodnocení

0x

Můj táta na něj čekal dokonce 3 roky :(

hessovka*

oprava :) mluvila jsem o tom s taťkou a prý na to čekal půl roku, zřejmě menší informační šum ze strany mojí mamči :D no a ty peníze pak všechny dostal naráz zpětně a teď dostává normálně měsíčně, takže asi Vám nezbývá než počkat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]