Dobrý den, mám takový problém, chtěla jsem se zeptat, než to začnu nějak hrotit vás, jestli náhodou nevíte. Našla jsem si přítele, začala to jako velká láska, jeho rodiče se rozvádeli a my, abychom jim neprekazeli, tak jsme chtěli jít sami za sebe. No mermomocne chtěl dům, že byt a pronájem nechce, no vymlhvit se mu to nedalo a jeho rodiče mu s tím pomohli finančně, takže to byl spíš jejích dům a my v něm bydleli. Platili jsme všechno sami, jen napsané to bylo na ně. Oprav tam bylo opravdu moc a nezbylo nic jiného než si vzít půjčku, tu jsem si vzala já, protože on nemohl, byl živnostník co podle banky nevydělával. Půjčili jsme si od jeho mamky a já co sem si vzala půjčku, jí to pak vrátila na účet. Vzala jsem si prvně 250 tisíc a pak navysila na 400, z toho kolem 80 jsem si koupila auto. No dům byl sice opravený, ale růžové brýle spadli a lásce byl konec. Když jsem od něho odcházela nedovolil mi si vzít ani peřinu s polštářem, rozchod to byl děsný, ale jsem ráda, že jsem ve zdraví odešla. Teď mu píšu, že chci vrátit nějaké peníze, protože nebudu platit půjčku, ze které nic nemám a on mě ignoruje, myslíte že mám nějakou šanci na vrácení když půjdu na policii? Neno je jiná nějaká možnost? Nechci nikomu ničit život, ale nic než policie mě nenapada. Nemám žádný podepsaný papír, že mi to musí vrátit. Děkuji za každou odpověď, vím, že jsem hloupá, ale vrátit to nejde.
Dobrý den, to je klasika - dokud je láska, tak je vše OK a až když láska skončí, tak je problém. Vše jste činila dobrovolně, trestný čin se nestal, zatěžovat policii je zbytečné. Ovšem, nic Vám nebrání obrátit se na advokáta, vše s ním projednat (zvláště to, že nemáte vůbec nic písemně) a on třeba poradí, jestli se lze (má význam) soudit. Na splácení půjčky (na Vaše jméno) nemá láska či neláska žádný vliv, tak to Vám zůstane na krku. Zdravím!
@beberonika - Nemám žádný podepsaný papír, že mi to musí vrátit. A můžete aspoň dokázat, co se za tu půjčku pořídilo? Třeba výpisem z vašeho účtu? Objednávkou, dodacím listem na vaše jméno?
Jinak ano, je to na právníka, ale úplně bez dokladů vám asi ani on nepomůže.
hm*
Asi by se dalo vycházet z převodu na účet milencovy matky. Ten je prokazatelný a možná by šlo požadovat vrácení alespoň části této platby. Ale jak je to s prokazováním účelu platby a nějakého nároku na vrácení, to fakt netuším, s tím asi jedině na právníka.
Legálně těžko, pújčila sis od mamky a jí musíš splácet, že se to investovalo do cizí nemovitosti byla chyba, takhle jim to zůstane...
alois*
asd1:Mamce nic splácet nebude - vždyť píše,že už jí to vrátila.Investice do cizího je hloupost.Jak už je napsáno - zkusit advokáta,ale když nemáte nic v ruce,tak pochybuji v úspěch.
asd1
nebudu platit půjčku, ze které nic nemám - tomu rozumim, že to předtim byla jiná už splacená půjčka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.