Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuční příkaz - Dražba

Od: marr odpovědí: 18 změna:

Jak dlouho cca trvá, než nemovitost, která má v katastru uveden Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti, se dostane do reálné dražby? Sleduji jednu nemovitost v sousedství a už nejméně čtyři roky je tam uvedeno "Zahájení exekuce", poslední tak dva roky tam je i "Exekuční příkaz k prodeji nemovitosti", ale stále se dál nic neděje, další zápis již nepřibyl a žádná dražba se pořád nekoná. Děkuji za info.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

0x

Může to tam být třeba dvacet let

marr
hodnocení

Aha, a to víte prosím odkud? Zákon o exekutorech je někdy z r. 2001, takže 20 let ještě asi nikdo žádnou exekuci neměl...

sebod*

tak třeba sto let, když Vám je dvacet málo. Prostě exekuční zástavou si exekutor pouze "zajistil" peníze z prodeje. Dál může vymáhat třeba splátkami. Jestli je věřitel spokojen a nežene ho do dražby, tak proč ne...

marr
hodnocení

aktualizace

marr
hodnocení

aktualizace otázky

marr
hodnocení

aktualizace

marr
hodnocení

aktualizace

marr
hodnocení

aktualizace

sebod*
18.11.19 22:40

*haha*

sebod*
hodnocení

0x

Mohu se zeptat, PROČ aktualizujete dotaz? Odpověď již máte!

jardaa*
hodnocení

0x

Pokud máte zájem, kontaktujte exekutora. Jeho problém.

marr
hodnocení

No, ano, to je jistě zajímavá univerzální rada, která se dá použít vždy a na cokoliv - "zeptejte se někoho jiného". To mě samozřejmě také napadlo. Ale zaprvé si nejsem jist, že tyto informace exekutor sděluje třetím stranám, které nejsou účastny řízení a pak na sebe také nechci upozorňovat, že bych měl o nemovitost zájem nebo že vyzvídám jak je na tom finančně ten a ten. V podstatě mi šlo spíše univerzálněji i pro obdobné případy, jak dlouho toto cca trvá. Co jsem mohl pozorovat jiné případy u jiných nemovitostí, tak nikdy netrvala věc takto dlouho.

petan86*
hodnocení

0x
Jo jeste, se tam někdy objeví řízení, a 20 denní lhůta (plomba) na zápis, třeba ve prospěch Fin. Úřadu.
Az potom asi ta dražba.
Ale kdy? To netuším...
marr
hodnocení

Právě to kdy, to bych jediné potřeboval vědět. Ostatní co píšete, to vše vím. Čas od času se tam zjeví, že je "objekt dotčen změnou právního vztahu", kdy běží 20 denní lhůta na zápis ve prospěch různých instuticí (asi kterým majitel dluží) - Finanční úřad, Okresní správa sociálního zabezpečení a ještě i jiné instituce. Lhůta projde, a dál se nic neděje. Pomalu skoro tři roky tam svítí exekuční příkaz k prodeji nemovitosti a stále se nic nedraží.

marr
hodnocení

aktualizace

hodnocení

0x

Na to není odpověď. Je to na rozhodnutí toho exekutora. Většinou je to takový zajišťovací krok. Pokud třeba dotyčný splácí splátkový kalendář tak jak má, tak na dražbu nemovitosti vůbec nemusí dojít a exekuce se splatí splátkama nebo srážkama ze mzdy. Sledujte úřední desku obce, tam se dražby vyvěšují, třeba Vám padne do oka nějaká jiná stavba.

Jinými slovy nikdo Vám tu neřekne, jak to dlouho trvá, může to být půl roku nebo taky 10 let a nebo nikdy, záleží jak se zachová dlužník, exekutor i věřitel a je zbytečné aktualizovat otázku. Nakonec nás rádce to i uráží, je to jako byste si tu odpověď vynucoval.

marr
hodnocení

Děkuji za odpověď. Jinak aktualizovat otázku není zbytečné, naopak je to velmi užitečné. Kdybych včera neaktualizoval, tak byste mi na otázku, která se dva měsíce nehnula, neodpověděl. Ta otázka byla tak vzadu, že by Vás to nenepadlo. Aktualizace svůj velký účel má. Když bude otázka vepředu, všimne si jí víc lidí a třeba někdo odpoví konkrétněji v budoucnu nebo přidá nějakou svojí zkušenost. V aktualizacích budu pokračovat. Na nikom si nic nevynucuji, čas od času (pokud to ještě pro mě bude aktuální téma), tak otázku aktualizuji a třeba tu někdy bude někdo, kdo budě vědět víc. Někdo, kdo tu před tím nebyl a bez aktualizace by se o této otázce (stejně jako dnes vy) nedozvěděl. O jinou stavbu nemám zájem. Děkuji.

Tohle mi nevysvětlujte, samozřejmě vím, jak funguje aktualizace otázky. Ale pokud to uděláte 6x, tak pro rádce je to prostě nátlak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]