Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč dotykové mobily často padají na zem

Od: junova odpovědí: 7 změna:
Ještě než se na trhu objevily dotykové mobily byly tlačítkové mobily. Neřešila se tak ochrana displeje jako dnes. Většina mladších lidí, jak jsem si všimla má na displeji pavouka, okolo odřené nebo poškrábáné plastové části. Prodejci vnucují svá předražená tvrzená skla a ochranná pouzdra za neúměrnou cenu. Proč dříve v mobilním pravěku to poškození mobilů bylo jen vyjímečné a dnes ty moderní mobilní telefony jsou náchylné na pád na zem, nic nevydrží a ještě před zakoupením mobilu to prodejce předem věšťí, mluví o tom a nutí to ochranné sklo navíc?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

72mona3*
hodnocení

5x

Rozdíl je ve tvaru, velikosti displeje, četnosti užívání...

Dřív displej tvořil necelou polovinu plochy přístroje, byl obklopen spoustou plastu. Takže buď praskl kryt nebo se otevřel a vylitla z něj baterie. Teď je prioritou maximální displej, bez rámečku, nemá ho co chránit. Ochranný obal - knížečku - si pořizují jen starší. Mladší jsou spíš na design a rychlé použití. A mobil vlastně téměř nikdy neodkládají. Občas odhodi ;)

hodnocení

5x
Já v tom mám naprosto jasno. Dnes mládež nezná hodnotu věcí a neváží si ničeho, navíc všude nesmyslná masírka nabádající ke konzumnímu stylu života. Samozřejmě, nehody se stávají(mě praskl displej po týdnu při vyklouznutí z batohu na klíně-naštěstí jeden lom při zapnutém displeji téměř neznatelný). Kdysi jsme nosili mobily, kterými šly zatloukat hřeby zásadně v pevném pouzdře. Dnes jsou bezrámečkové dotykáče s vystouplým displejem zcela pochopitelně zranitelnější a každý druhý mlaďoch má šestipalcové pádlo narvané v zadní kapse kalhot, nebo té přední společně s haldou klíčů. Pak se není co divit "pavoučí" módní vlně. Jinak to ochranné sklo není k zahození(ovšem z číny za desetinu totálně přestřelené české ceny) a já mám elegantní silikonové pouzdro chránící především nejnáchylnější hrany telefonu. Pojištění a sklíčko vám prodejci nutí proto, že musí - je na tom snadný velký zisk pro majitele firmy. Říká se tomu sold with - podobně vám nanutí předražené náplně k tiskárně, sáčky k vysavači, prodlouženou záruku atd.

hodnocení

3x

V mobilím pravěku měl displej 4x3 cm a nebyl dotykový. Takovým se daly pomalu zatloukat hřebíky.

hodnocení

3x
Mobily padaly vždycky ale malý displej není tak náchylný a zároveň mobily měly idealnejsi tvar k držení a vůbec neměli jsme je v ruce jindy než když zazvonil nebo přišla SMS. To se nedá srovnat.
Kolega si z toho dělal srandu, že mobily mají praskátka. Že když spadnou zařízení se aktivuje a praskne displej, který by jinak přežil v pořádku. *smich2*
Zničil jsem už dva displeje a dvě krycí skla. Tedy 4 pády poměrně v krátký čas...

lmgify
hodnocení

3x

1. Lidi používali mobil mnohem méně. Většinou byl v kapse.

2. Displej byl mnohem menší, takže bylo horší ho trefit.

3. Displeje nebyly až po okraj mobilu, ale byly chráněné kolem tlustým rámečkem mobilu.

4. Mobil byl menší, takže nemohl lehce vypadnout z ruky nebo kapsy.

5. Lidi mobil odkládali, neměli ho u sebe po celou dobu, co jsou vzhůru a proto jim také nemohl vypadnout

6. Lidi prakticky neposlouchali mobil neustále se sluchátky na uších. Kabel sluchátek = výborný způsob, jak způsobit zaháknutí a pád mobilu.

hodnocení

1x

tak i v mobilním pravěku jsem si svůj mobil chránila pouzdrem *nevi* vzhledem ke konstrukci mobilu a pouzdra, do kterého byl mobil celý uzavřený, mi mobil přežil i pády bez úhony. konečně, mám tlačítkový mobil dodnes, takže vidím, že vydrží i pády, na kterých by display mobilů mých dětí zařval.

hodnocení

0x

Naprosto zásadní je způsob držení dotykového mobilu. Ten se drží jen za boky, prsty nesmějí přesahovat na display, jinak nechtěně namačkáte co nemáte.
Nedotyková klasika se rukou chytila kolem dokola.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]