Zdravím, mám spíš takový teoretický dotaz. V létě jedeme se školou na výlet i s přespáním a jsem si docela jistá, že hlavně mladší holky určitě zkusí něco vyvolat. Vím, že se s tím nemá zahrávat, pohybuji ale, že ony taky. Je možné, že by, pokud by jim ho opravdu podařilo vyvolat, duch čirou náhodou proklel i někoho jiného, než ty, kteří by ho vyvolali, a byli by např. ve stejné budově? Sorry za pitomý dotaz
Dobrý den, duch nikoho proklínat nebude, ale mohl by to udělat učitelský dozor, který se v noci kvůli několika uvřískaným holkám pořádně nevyspí . Zdravím!
alenko, vyvolávání duchů a podobné záležitosti, můžou uškodit jenom tomu, kdo tomu věří. Kdo tomu nevěří, tomu FAKT neuškodí a ani uškodit nemůžou. Přečtěte si něco o tom, jak funguje podvědomí, nebo alespoň co s psychikou udělá vsugerovaný účinek nějakého očekávání. Nejznámější z nich v oblasti medicíny je placebo a nocebo. Stejný účinek ale má cokoli jiného, co si namluvíte a věříte tomu. Takže nevěřte nesmyslům a oni Vám neublíží.
Zdravím. Takže Vy hledáte důvod proč nejet na výlet, chápu to dobře? A nechcete jet z důvodu, že jste přesvědčená o tom, že někdo bude vyvolávat duchy a Vy si můžete odvézt domů "prokletí své osoby"? To je ale skutečně hloupá výmluva, zamyslete se nad tím..
doplněno 13.04.19 23:08:
Nevymýšlejte nic. Pokud není výlet povinný tak prostě nejezděte, když nechcete. Ale na druhou stranu - není to škoda? Ochudíte se možná o hezký zážitek. Většinou, když se člověku někam nechce, netěší se atd. tak to dopadne dobře, je to hezké a člověk na to rád vzpomíná. Zkuste to brát jako výzvu a nevyhýbejte se tomu. V životě budete muset zvládnout složitější a horší věci!
alenka*
No, jelikož jsem strašný strašpytel, ptám se prostě, že mě to zajímá. Ale ano, ráda bych našla důvod nejet tam, díky bohu to není povinné.
Může proklít nejen Vás, ale každého ! Vykašlete se na to,znám případy o kterých ani psát nebudu,protože při pouhém pomyšlení na ně,mi běhá mráz po zádech Mmch.,díky vyvolávání duchů nejsou již mezi živými.
alenka*
Já duchy nevyvolám, mě to nebaví. Mluvíte vážně, nebo si děláte srandu? - u vás mám problém to někdy poznat :D
Nenechte se odradit od školního výletu kvůli nějaké blbosti...
alenka*
Ale jestli tam jet, nebo nejet, váhám už dlouho. Na jednu stranu je to strašně fajn, dvoudenní výlet, to se málokdy stává, na druhou stranu tam jede celý vyšší stupeň - nejen ti ostřílení, ale ti, které nejvíce zajímají slizy a podobné potomky. A navíc tam jedou docela děsní učitelé. Takže i tohle mi pomůže v rozhodování
alenka*
Ale opravdu myslíte, že stačí pouhý pobyt ve stejné budově?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.