Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na nespavost

Od: ep odpovědí: 12 změna:

Co dělat, když už ani po prášku na spaní neusnu a to jsem těch prášků za celý život měl pár a ne každý den za sebou, byly tam různé rozestupy.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Pěkný den,

poraďte se s ošetřujícím lékařem. Mně teda pomohla antidepresiva s hypnotickým účinkem v kombinaci s antipsychotiky. Hypnotika stejně nejsou vhodná k dlouhodobému užívání. U těch antidepresiv a antipsychotik je potřeba je užívat každý večer.

spanek
hodnocení

1x

Nepíšete nic o tom, co děláte přes den proto, aby se tělo unavilo. Jaký pohyb máte? Zkoušel jste bylinky? Trošku nám vaši nespavost přibližte. Vše popište kromě léků, ty vás nespasí. Co lékař? Spící komora?

U mne se nejedná o nespavost, ale nedokáži vypnout mozek a trvá mi až 2 hodiny než usnu. S tím se dá žít, jen si na to musí člověk zvyknout a chodit spát ve stejnou domu. Naspím denně 4 - 6 hodin. Vypozorovala jsem, že bdění a hluboký spánek se u mě střídají po 1,5 hodině, tak musím ulehnout ve správnu dobu.

hodnocení

0x
Tak běžte k psychiatrovi.
doplněno 13.04.19 15:57:

houbes, stejný je to po nemoci. Když jsem ležela 14 dní nemocná a spala kdykoliv, přes den nebo v noci a pak měla jít do práce, tak jsem skoro vůbec nespala 2 noci. Pak se to srovnalo samo.

Houbes, možná byste ani neměl dělat noční. Já je dřív dělala a měla jsem to stejně jako vy. Pak mi i doktorka řekla, že je dělat nemám. Pro každého to není. Mám ráda pravidelnost. Těžko snáším změny.

houbes*
hodnocení

0x
Je to psychika mám taky problém spát a hlavně po noční směně spim pouze 3,5 hod. Potom vím, že je den a neusnu. Nehledě na zo.ze jak otevru oci přemýšlím co budu dělat atd. Mozek začne pracovat a je konec. Ale Vím, ze je to psychice, kdo si nepřipouští problémy spí jak mimino. Hodně pomáhají hry na Pc kde se zabavite mozek jiným řešením životních situací a potom jít spat. Zabavite mozek něčím jiným než o Vas dennodenně očekává.

hodnocení

0x
Neberte hned léky.
To je pouhá berlička.
Vyzkoušejte metodu 4-7-8.
Po staletí osvědčená, jogínská technika.
Další tipy zasílám v odkazu.
Též skvělé rady, krom této :)
zena.aktualne.cz/...

Wamp: Jóga je fajn,ale na lehčí nespavost. Jestliže má těžkou nespavost,na kterou nezabírají ani hypnotika,tak jóga nepomůže. Při déletrvající těžší nespavosti by pána měl vidět lékař.

Pacientko =
Za prvé,cvičíte jógu,znáte její účinky?
Za další,v odkazu,který jsem poslala je mnohem více rad na zdravý spánek.
Přečtěte si jej.
---
Ještě dodám, pán se zatím ke svému dotazu vůbec nevyjádřil.
Kolik je mu let,jak žije,zda má těžké zaměstnání,jestli je úzkostný či nikoliv,jak se stravuje,zda sportuje,jestli není třeba osamělý,bez rodiny,bez přátel,atd.,atd.
Zde figuruje veliké kvantum nezodpovězených otázek a aspektů.
---
Až se ozve,můžeme se posunout dále.
A proč hned řešit věci složitě,když jdou i jednoduše.
Kupř.taková Meduňka lékařská,Kozlík lékařský,Chmel otáčivý,Třezalka tečkovaná = účinné čaje na dobrý spánek.
Dále je třeba vitamíny C,B a hořčík.
---

Jistě,že těch vlivů může být víc a léky jsou až poslední řešení. Ale obávám se,že pokud někomu nezabírají ani hypnotika,která jsou mimochodem dost silná,tak nějaká meduňka nebo třezalka stačit nebude.

Možná máte pravdu :)
A vidíte, tazatel se neozval...

host
hodnocení

0x

Kromě všeho možného, co jste už asi zkoušel(a), meduňka. Meduňkový olej do koupele před spaním, někdo doporučuje meduňkový čaj, atd.

Samozřejmě procházka před spaním, trochu se unavit, doma už moc nesvítit, jen malou lampičkou, žádná prudká světla, , napít se trochu vlažného mléka a budete spinkat jako miminko po kojení celou noc.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]