Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výroba snubních prstýnku na zakázku

Od: janca2 odpovědí: 10 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se poradit. Líbí se nám strašně snubní zlaté prstýnky ZDE

Cena je pro nás příliš vysoká, jsou však velice krásné.

Chtěla bych se poradit, jestli někdo nevíte, zda by nám je někdo za lepší cenu dokázal vyrobit?

Jsem schopna případně i dodat zlomky zlata na roztavení.

Děkuji vám pěkně

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

m123*
hodnocení

4x

Mám stejný názor jako ostatní. Taky jsem se vdávala z velké lásky a prstýnky jsem si vymyslela podle svýho. I když jsme měli vlastní zlato, tak za práci jsme dali dalších 6 tisíc. Když jsme to spočítali, tak prsteny vyšli na hromadu tisíc. Dvě barvy zlata, já kamínky a jen ten můj vážil 8g a to mám velikost jen 51. Manžel ho měl přesně 3 týdny a na svatební cestě v Maroku jej utopil v moři. Tenkrát jsem to hrozně obrečela. Říkala jsem mu, že je to špatný znamení a my se rozvedem. Tenkrát mě uklidňoval, že ne, že když jsme se našli až " na starý kolena " - vdávala jsem se ve čtyřiceti, tak už spolu budem do konce života.

No a po čtyřech letech jsme se rozváděli.

Takže za mě, volte levnější variantu. Nikdy nevíte co bude a jsou to zbytečně vyhozený peníze. Teď už se dělají i pěkný ocelový a za směšný peníze. Práce zlatníka je dražší než koupit hotový.

lidus*
hodnocení

3x

Když dodáte zlato, tak to cenu moc nesníží. 15000 za pár to zas není až tak strašné ale zvažte, zda je to vůbec dobrá investice. Velká láska mé dcery, skončila po 4 letech dvěma dětmi a fiaskem, prstýnek má v trezoru a její ex ho prodal za směšnou cenu. Ne, nepřeji vám nic zlého, přeji aby svazek vydržel a aby jste spolu zestárli ale jeden nikdy neví. Jsem vdaná 40 let, manžel měl snubák na ruce jen na obřad a já si ho beru zřídka.

hodnocení

2x

A proč teda řešíte nějaké zlomky zlata, které máte doma, abyste to měli levnější? *sok* Cena zlatých zlomků je v tomto případě naprosto bezpředmětná. Je to pár korun. Když chcete pravé brilianty místo zirkonů, tak Vás teda těch pár gramů zlata vůbec nevytrhne. A navíc by to teda zlatníkovi bylo hodně divné. To byste musela mít doma ty brilianty a ne zlomky zlata, abyste na získala výrazně nižší cenu a abyste vůbec mohla se zlatníkem vážně diskutovat.

hodnocení

1x

Na tuhle otázku Vám nejlépe odpoví ve zlatnictví. Pokud máte doma zlomky zlata, tak je samozřejmě vezměte s sebou a uvidíte, na kolik Vás to vyjde. Sama jsem si nechala kdysi takto udělat prstýnek podle mého přání. Ale nemyslete si, že to bude velký rozdíl v ceně. Oni musí vydělat a tak si to napočítají za práci. A pamatujte si, že práce na zakázku je vždy dražší, než když si koupíte ty, které už mají v obchodě hotové. Takže podle mne, i když máte doma nějaké zlato, tak Vás to vyjde ještě dráž.

hodnocení

1x

Asi to levné nebude, neboť už před 35lety když jsem kupoval prstýny, tak cena zlata dle hmotnosti tehdy byla někde cca asi 25% tehdy dotovaných prstýnků...

cesmina*
hodnocení

0x

Koukněte na www.fler.cz ,je tam kupa snubních prstýnků z různých materiálů a za různé ceny.

mot
hodnocení

0x
na zakazku budou podobne drahy. Na druhou stranu, co je 15 tis za prstynky? v celkove investici do manzelstvi je to nic...

janca2
hodnocení

Dobrý den,
15 000Kč bychom za ně dali, jenže tam chceme místo kamínků zirkonů brilianty a pak ta cena je 34 000Kč :(
lidus*

Jančo2, tak tomu už vůbec nerozumím, svazek manželský není o ceně briliantů ale pokud o tomto uvažujete, tak na to asi máte, bydlení vyřešené, dobře rozjeté podnikání nebo práce co nikdy neskončí. Když jsem kupovala vysavač, řekl prodejce zajímavou větu, "chcete vysávat, nebo se krásným a drahým vysavačem chlubit návštěvám?" Vysává luxusně a je nevzhledný a přesně tak je to s těmi prstýnky. Láska a vztah není o ceně, to jestli vás ten druhý miluje a jestli si jeden druhého vážíte, poznáte v momentě nějakého např. zdravotního problému a věřte mi, že pak jsou mi sebehezčí a sebedražší prstýnky šumafuk a k ničemu. Kus studeného kovu co máte někde odložený.

14.04.19 13:18

Liduš - *palec*!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]