Nejste přihlášen/a.
Prosím o tipy nějakých účinných mastí nebo gelu na bolavé hemeroidy. Máte zkušenosti s gely z dubové kůry?
Když byl problém, stálo to 4 hodiny času - cesta a čekání v ambulanci, pak 3 minuty zákroku a další rok klid... - ambulance proktologie pomůže.
měl jsem tuším právě tu zmíněnou faktu... nevím, jestli to nebylo spíš jen placebo... Pan doktor mi vysvětlil, že jsou to prostě všechno "jen mastičky" a kupovat to nemám.
Ale možná někomu pomáhají...
Ano, ale mě spíš jde o zkušenosti s gely s dubovou kůrou nebo s jinými, abych nekupovala zbytečně. Jde o trhlinyky a podráždění Jinak odstranění známe, syn už to podstoupil.
Dobrý den, mastička je jen povrchová - doporučuji čípky (a správně je aplikovat). Zdravím!
Ještě upozorním, že po aplikaci čípku si nesmíte po nějakou dobu pšouknout, protože jinak obdržíte celý obsah rozpuštěného čípku do spoďárů .
Jako nejlepší mast (pro sebe) jsem po dlouhých letech vyhodnotila Procto-Glyvenol .
Dobré je užívat tablety Detralex (drahý, ale účinný, mně zabere do 1/2 hodiny, lépe je užívat i pár dní po překonání obtíží), levnější variantou je potravinový doplněk Mobivenal (není na recept, ale má stejné složení jako Detralex a je levnější).
Tip: mast nechávejte v chladničce, jako chladný přináší větší úlevu .
Čípky nebo mast Faktu (mast je s aplikátorem) ,Dobexil H (s aplikátorem do konečníku,obsahuje lidokain,takže snižuje případnou bolest) a tuším je i ve formě čípků,Procto-Glyvenol ,a další třeba Hemostop Gel Max (obsahuje tuším výtažek ze sedmi rostlin-dubovou kůru,aloe vera,...
Na základě svých zkušeností (z hemoroidů se vyklubali píštěle a následné 4 operace konečníku, zatím jen dvouměsíční prac nechopnost s výhledem na další 2 měsíce!) doporučuji návštěvu lékaře - proctologa !
Zkuste lubrikační gel, opravdu to není legrace, vyzkoušela jsem snad všechny masti, i domácí konopnou, sádlo,máslo, a nic. Operativní řešení odmítám, prý se hemoroidy vrací.
Tak a já se zrovna o tomto problému bavila se svou kamarádkou sousedkou. Ona mi říkala, že si uvaří nějaký odvar z dubové kůry a do lavóru si sedne, asi na půl hoďky. Prý jí to pomůže. Já si to nedovedu představit. Její syn má prý takové hemeroidy, že to vypadá jako nějaký karfiol. Operovali mu to loni a má to zpátky. A je hubený jako lunt a sedavé zaměstnání teda nemá. A tak jsem hledala na AliExperessu a našla tam 3 různé krémy na tyto problémy. Že prý to jsou nějaké staré čínské recepty. Tak jsem jí to bjednala. Ale zatím to je na cestě. Tak až to přijde a jestli to pomůže, tak dám odkaz. A ještě, ty mastičky, co se prodávají u nás v lékárnách, vyzkoušel ten její syn snad všechny a nic. Proto podstoupil tu operaci. Nebo to bylo nějaké vypalování. Nevím přesně jak to probíhalo, ale do roka to má zase zpátky. Snad nejlepší byl nějaký krém který se jmenuje "Preparation H". To mu snad pomáhalo, ale že by se toho zbavil, to ne. A asi to není zrovna levné. Tak teď čekáme na ty mastičky z Číny.
Ještě jsem chtěla reagovat na ten propolis. Docela bych tomu věřila. Ale tomu gelu z dubové kůry asi ne. To bude asi strašně slabounké a vyhozené peníze.
Ono je vícero možností chirurgického zákroku.Po některých je větší pravděpodobnost že se vrátí než po druhých!Takže není paušalizovat,že se sousedovi po roce udělali zase.
Kamarád byl před asi pěti roky na soukromém sanatoriu plastické a estetické chirurgie-tehdy za asi 6000 s přespáním (po zákroku jej neměl kdo odvézt domů jinak o skoro tisíc levnější)) a je velmi spokojen a od té doby má klid!Druhý kamarád byl u proctologa-chirurga v NsAČ a na třetí pokus je toaké už víc jak 4 roky OK.Takže je to značně individuální!
No jasně. To v žádném případě nerozporuji. Já jen říkám co mi pověděla ta má kamarádka. Tomu jejímu synovi to dělal někdo ze okruhu známých, na doporučení. Já jenom vím,že to snad ani nebyla klasická operace, ale nějaké vypalování. Jak to probíhá, to nevím. Možná že kdyby šel na nějakou operaci, bylo by to lepší. Ale fakt to má znova. Já jsem sama zvědavá, jaké mastičky to přijdou a jak to bude fungovat. Ale drahé to moc nebylo. Ono určitě také záleží na tom, v jakém stavu to ten člověk má. Tomuhle klukovi prý občas i teče krev. Stejně se divím, že nejdou k jinému doktorovi. Ale raději do toho moc nekecám, jednou jsem radila ohledně zubů a nepochodila jsem. Ona prý je nejhorší rada, která je nevyžádaná. Lidé si pak myslí, že člověk dělá chytrého. Tak už jsem raději zdrženlivá. Ale mockrát mne to mrzí, když vím, že mám možnost poradit a musím se držet zpátky.
Jíst tak aby stolice byla hladká, po stolici se umýt, namazat, používáme DOBEXIL , mast a čípky. Dubová kůra je dobrá ale sedět na lavoru to není jen tak.
Jde to a na tom plechovém lavoru sedíte vlastně vevnitř ale tlačí to dost a příjemné to moc není, větší zadek do něj asi nevleze vůbec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.