Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Praskání kůže na rukou

Od: gabriela* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,

prosím o radu o jaké onemocnění by se mohlo jednat? Nejprv se mi udělají malinkaté pupínky které potom prasknou a popraská mi celá kůže a velmi to bolí a svědí. Dělají se tam i malinké suché šupinky.

Má kožní lékařka mi tvrdí že jde o olergii na zimu.

Předem děkuji.

Gabriela

Praskání kůže na rukou
Praskání kůže na rukou #2

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Nechci strašit, ale takto vypadá lupénka *nevi*

Má ji moje známá. Také na rukou a vypadá stejně, jako to Vaše onemocnění.

alena3502
hodnocení

1x

V zimě máme vždycky problémy s kůží na rukou. Letos to spělo do podobného stavu. Když mě kůže začala svědit, rozmačkala jsem tablet kalcia A rozmíchala jí ve vodě. Snažila jsem se, aby se úplně rozpustila. A v tomhle roztoku jsem si ruce namáčela. Když se to uklidnilo, na suché místa jsem natírala neparfémovanou vazelínou. Nádobí jsem myla v rukavicích, I ostatní práce ve vodě. Zdálo se mi ale, že rukavice to snad až zhoršovaly...Teď je to na dobré cestě, hodně se to zlepšilo, tak o 95%.

jenda2*
hodnocení

1x

Vypadá to na formu atopického exému. Pomáhá extrakt Chamomilla Teva v horké vodě v doporučené koncentraci. Je to vojenský způsob léčby ale hodně lidem zabere. Základ je mít postižené místo v roztoku a teplotu zvyšovat až do bodu, kdy ucítíte svědění zevnitř postiženého místa. Může to být něco kolem 40°C nebo více. To záleží na citlivosti. Pár minut se místo nechá ponořené a pak se nechá roztok na ruce uschnout. Druhý den je místo zčásti vysušené a to nesmíte mazat žádným krémem. Vzniklé místo velice jemným smirkem na zrohovatělou kůži odstraňujete, až je původní místo zbaveno napadené ale již vysušené tkáně. Nějaký den se to musí opakovat, trvá to ale je to vše na přírodní bázi bez chemie. Každé mazání krému to jen zhoršuje. Sušení je podstata. V závěrečné fázi po konzultaci s lékařem užít Belogent krém.

Nejsou to nějaké teorie jak je zvykem v některé diskuzi ale ověřený postup při vyvolání atopického exému používáním koncentrovaného Jaru. A to jsem měl ruku jak při Lepře.

gabriela*
hodnocení

Moc dekuji. Zkusim to a uvidim. Zatim vas popis sedi nejlepe.

hodnocení

0x

Jelikož mám podobné problémy, souhlasím s vaší kožní lékařkou.

martinna*
hodnocení

0x

a co takhle alergie na ty umělé nehty

gabriela*
hodnocení

Toto mam 2 rok vzdy se to ztrati a mam to i v lete. Gelove nehty mam 6 rok takze temi to vazne nebude. :)
iz*

@Gabriela > na tom, jak dlouho máte gelové nehty to záviset nemusí, alergie se může projevit kdykoliv později. Máte-li problémy s kůží na rukách, měla byste mít přírodní nelakované nehty. Samozřejmě upravené pilníkem, případně leštěné.

A ty gumové rukavice to skutečně mohou zhoršovat. Používejte bavlněné "číšnické" rukavice (ty lze i vyvařovat) a teprve na ně natáhněte gumové.

liska5
hodnocení

0x

Nepracovala jste v hlíně? Takhle podobně vypadá reakce na některé půdní mikroorganismy. Průsvitné pupínky, které se slévají v hrbolky, svědění a mokvání. Mojí máti na to pomohly pampelišky. Dělala pampeliškový med, pak je ždímala a příští dny koukala, jak se jí to zlepšilo.Pak to opakovala a pampelišky chválila. Za pokus to stojí. Možná i pampeliškový salát z mladých lístků z čisté louky bych zkusila. Je překvapivě i chutný. .

houbes*
hodnocení

0x
Máte extrémně suchou kůži. Musíte si hodně namáčet ruce do vody. Žádné masti Vám nepomůžou chybí Vám voda. Pijte hodně vodu , malo pijete . To je odsud rada a pouzivejte rostlinný tuk na vaření. Slabě potirat. Rostlinný tuk bychom jsme se divili má hojící účinky.

iz*
hodnocení

0x

Z fotek v internetu Vám nikdo diagnózu stanovit nedokáže. Je potřeba provést testy a zjistit příčinu, což může trvat dost dlouho.

Něco podobného mívala na rukách moje známá, u které dermatolog napřed tvrdil, že jde o alergii na saponáty.

Předepisoval jí různé masti a teprve když se situace výrazněji nelepšila, začal provádět různé testy. Nakonec zjistil, že jde o alergii na zinek a chrom.

Vypadalo to podobně jako na Vašich fotkách, postiženy ale měla i hřbety rukou. Situace se zhoršovala v chladných měsících, lepšila se přes léto, kdy nenosila kožené rukavice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]