Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a jak dlouho probíhá celní odbavení zboží

Od: bohumil® odpovědí: 8 změna:

Objednal jsem z Číny drobný produkt (náhraní display na mobil Xiaomi), v cenové relaci 16,69 $. Byl doručen na naše území (sledování zásilky), ale ztím nedošel a v hlášce o postupu cesty je "dorazilo do cílové země, čeká na celní odbavení". A už je to skoro týden a stále není vyřízeno. Jakým způsobem a jak dlouho toto celní odbavení probíhá a jaký je jeho výsledek a další postup? Zatím jsem obdržel již mnoho různých produktů z Číny, ale nikdy se mi ještě toto nestalo.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
NĚkdy to proleze téměř hned, jindy to na celnici hnije 14dní. Nedá se to říct přesně. V této ceně by to mělo projít bez cla.
ujavunedo

Kategorie 8517 70 (zkráceně díly na mobily) má sazbu cla 0%. Tedy clo se neplatí nikdy.

V případě, že zásilka byla zaslána s dopravou označenou jako free shipping, tak by celnící mohli započítat běžnou cenu dopravy a spadlo by to do platby DPH.

hodnocení

0x

Klídek, mně tam už týden leží obyčejné tričko a kartáček na zuby a také píší, že to čeká na proclení. Podle ceny kterou uvádíte, nic platit určitě nebudete. Je to u nich někdy velmi rychlé a někdy je to holt fakt pomalé. Nic Vám nehrozí a v případě, že by to zašantročili, Vám AliExpress vrátí peníze, protože bude balíček považován za nedoručený.

Schválně jsem se teď dívala na to tričko. Tak z Číny to sem přišlo za pouhé 3 dny a z Prahy do Poděbrad už to trvá 10 dní a pořád triko nemám :-D.

hodnocení

0x

Dobrý den. Díval jsem se do historie mých objednávek z Ali. Nejméně to trvalo na celnici .2 dny a nejvíce 9 dní od příchodu do ČR

nikysek89
hodnocení

0x

Mě to čeká na celní odbavení už 28 dní... spíš se to někde ztratilo.

patriksalzman

Zdravím dorazil nakonec balík? Ja čekám ted měsíc , tak podle mě se taky ztratil,,,děkuji

Balíček se podle mne neztratil. Měsíc je v tomto období docela normální čekací doba. A i kdyby se ztratil, tak dostanete peníze zpátky. Podívejte se do své objednávky, tam klikněte na kolonku "detaily" a objeví se Vám nahoře přesné datum, do kterého můžou balíček doručit. Po uplynutí toho času, v ten den, Vy musíte otevřít spor a peníze se Vám bez problémů vrátí na účet. Já mám zboží objednané koncem listopadu a u některých mám ochrannou lhůtu dokonce až v lednu 2021. Takže zboží mohu klidně dostat až příští rok. Ale většinou to přijde dříve. Objednávala jsem si s předstihem vánoční světýlka koncem října, abych je do Vánoc měla. A i když bylo už koncem listopadu u objednávky napsáno, že je zásilka v Č.R. tak ve skutečnosti byla v Belgii. Ale měla jsem u zásilky také napsáno, že konec ochranné lhůty je někdy koncem prosince, tak jsem v klidu čekala. No a světýlka mi přišla teprve předevčírem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]