Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně jedné nepříjemné věci. Nutno podotknout, že v naší rodině nikdy nic takového nebylo. Během posledního roku se na mém těle objevili tři tukové bulky- jedna na zádech, zbylé na pažích. Jedná se o bouli hmatatelnou pod kůží, která ale nebolí (masérka ji masíruje a zkouší rozmasírovat, ale nejde). Byla jsem u doktora, ten říkal že je to něco svalového nebo tuk, a že to nemusím řešit.
Mě je to ale nepříjemné a hlavně bych ráda věděla, proč to tak vzniká? Co dělám špatně, čeho se vyvarovat, aby se netvořily další? Není to tím, že jsem během posledních dvou let přibrala dobrých 7 kg?
Prosím o radu, děkuji moc..
AHOJ kYTIČKO. ve Vašem případě se opravdu asi jedná o tukové bulky. Nebolí, nemusíte se bát, že by se z nich po čase vyklubalo NĚCO horšího. Jsou JENOM nepříjemné. Mají je i lidé velice štíhlý, nemají s Vaší váhou nic společného. Vznikají proto, že tělo špatně zpracovává tuky. U těchto pacientů se často zjistí, že mají zvýšenou hladinu cholesterolu, nebo že poměr hodného a zlého cholesterolu není v pořádku. Někteří pacienti mají těchto bulek desítky v různých velikostech. Některé po čase sami zmizí, jiné nám bohužel zůstanou. Někdy opravdu pomůže úprava stravy, lymfatické masáže apod. (rozmasírování ale as nepomůže). Někdy se však drží člověka jako klíště. Chirurgové dost neradi tyto bulky odstraňují. Proč? Protože časem se Vám udělají další. V případě, že ale budete trvat na odstranění, tak Vám je vyříznou. Jde o to, že někomu se špatně hojí rány a pak Vám zůstane jizvička, která je víc viditelná než bulka.
Ačkoli se nedá nic dělat, odpověď mě potěšila a hlavně uklidnila, bála jsem se, co by z toho mohlo být časem. Pravdou je, že jsem se začala cpát tučnými jídly, nápoji, proto ta váha vylítla a tělo holt nebylo zvyklé na něco takového. Právě jsem si říkala, že je to důvod, že tělo už neví kam ukládat tuk tak se tvoří bulky. Nu, jakmile sleze sníh dám se do pohybu a budu makat, třeba i zmizí.
PS: s tím cholesterolem je to asi také opravdu tak, mám jej mírně zvýšený + tlak. Opravdu to vše navazuje, děkuji moc za odpověď!
Zkuste najít dobrou masérku, která dělá ruční lymfatické masáže.Řekla bych, že máte špatně průchodnou lymfu.Nemáte na stehnech hodně celulitidy, když jste přibrala? S tím to také souvisí.
Děkuji moc za odpověď. Právě že ani ne, já jsem nejvíce přibrala v pase, stehna a zadek zůstaly... Celulitida naštěstí minimálně, poctivě mažu a naštěstí zatím je to v pořádku.
Ta boule na těch zádech, bylo období kdy mizela, a někdy je zase hmatatelnější.. V podstatě tedy nebolí, ale opravdu je to nepříjemné a bojím se, aby jich nebylo více.
Zjišťovala jsem lymfomasáž, u nás nikdo ruční nedělá jen strojovou, jestli by to tedy mohlo pomoci, určitě bych dle Vaší rady zkusila.
Nějaké tabletky či tak, asi ne že..
Ještě mrkněte na tyto stránky.Maserka-danka-estranky.cz/nemoci/tukovebulky Chtělo by to možná pročistit organismus, neb to jsou tzv. lipomy. radila bych konzultaci s jiným lékařem. Jinak se to ostraňuje chirurg. Ještě máme dobrou zkušenost s přípravkem ACNEVAC, ale to je spíš na akné, ale ozdravuje to všeobecně kůži. Je to na 3 měsíce asi za 350 kč, v lékárně. Mé dceři to pomohlo na akné...zeptejte se v lékárně, třeba vám něco doporučí, dnes je výběr veliký. Myslím, že to může být hormonální problém.
Tukový výrůstek na šlaše .))aspoň takhle to pojmenoval můj doktor .))mám to u zápěstí .) někdy to samo zmizí .) někdy to naroste během pár dní .)někdy to trochu bolí)masírování nepomohlo)spíš to pak bylo citlivé )no a už to mám dobrých 15 let .)můj otec to má taky na ruce a prý to opravdu nic není .)pěkný den
kytičko, může se jednat o tukové bouličky. U nás v rodině to nikdo nemá, kromě našeho dospělého syna. Jsou velikosti hrášku, ale i větší. Navštíví vždy chirurga, který mu je vyřízne a to ambulantně a zdarma. Jenže se pak někde jinde objeví znovu a tak je to stále do kola. Lékař mu řekl, že se s tím jinak nedá nic dělat, jen vyříznout. Navštivte svého chirurga a zeptejte se ho na svůj problém. PT /stařenka/
ahoj
pritel ma ten samy problem . v minulosti byl ale silnejsi a v te dobe jich mel na zadech a hrudi docela dost. resilo se to tak ze mu je na chirurgii odstranili a uz se nevratili. nektere bulky praskly samy od sebe a vytekal z nich hnis. bleeeeee.. ted mu zbyla uz jedna bulka na prsu a v podpazdi a chysta na ne opet skalpel Musim ale rict ze jiz delsi dobu ma pritel vahu v naprostem poradku a zadna nova bulka se neukazala , tak mozna to ma neco spolecnyho s tloustkou a tim co clovek ji apod. jinak masazi ten tuk rozhodne neodstranite ten proste musi jit ven! uz hlavne proto ze to je vetsinou spise hnisaveho typu
pokud je to tam dlouho .. tak a ted jdu zvracet .. omluvte me
Kytičko, s tukovými bulkami si zajděte na chirurgii ambulantně Vám to tam odstraní. Popřípadě Vás tam doporučí Vaše OL. Mamka je měla na hlavě moc dlouho, než se odhodlala. Nakonec už to došlo tak daleko ,že nemohla jít ani ke kadeřnici, tak ji to donutilo s tím něco dělat. Odstranil ji to chirurg ambulantně a od té doby má pokoj.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.