Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hledám spolehlivou firmu na prodej notebooků

Od: aja1946® odpovědí: 8 změna:

v Praze, kde by mi i všechno nastavili a přenesli data ze starého. Jsem důchodkyně, takže ne žádný notebook,kterýá musí být in.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

0x

Co je s vaším starým notebookem, že už vám najednou nestačí?

hodnocení

Od počátku zčerná z ničeho nic obrazovka a na nic neraguje, nutno vypnout a znovu zapnout. Dřív se to stávalo párkrát do měsíce a teď denně. V servisu mi řekli, že provedou diagnostiku za 1200 a nezaručují, že to půjde opravit a pokud ano, nemusí to být levné.

to jste si vybrala špatný servis. Kdybyste si našla na webu celostátně působící servisní firmy, tak by to bylo rozumnější. I lokální firmy mnohdy nabízejí diagnostiku zdarma.

hodnocení

Teď jsem našla jeden, kde nabízejí tu diagnostiku a cenu závady, tak jsem tam napsala, o co by mohlo jít a když tak jim ho dám.

hodnocení

0x

Podle popisu je asi chyba na základní desce - v grafickém procesoru. U starších kusů byla oprava za např. 2400,-, což je pravda cena zánovního funkčního kusu...

Nemáte v okolí někoho, kdo chce starší funknční počítač- NTB - vyměnit za nový? Na bazoši je inzerátu spousta, ale repasované jsou podle mého názoru předražené...

Sdělte limit - cenu - mrkneme se ;)

doplněno 11.04.19 17:35:

Moc se mi líbila jedna varianta z Hradce - ale to je daleko...

Zkuste se poptat tohoto pána. Tento jeho notebook je s dostatečně velkou obrazovkou, ssd disk je na rychlost systému s danou pamětí ok, mají vše - jen zapnout a pracovat, jak píše.

K tomu bych vám doporučil disk z původního NTB vyjmout a vložit do vymenne-kity-boxy.heureka/... - krabičku s diskem připojíte přes USB, fotky a dokumenty budete mít k dispozici. Zkušený (mírně) pomocník disk původního NTB vyjme a vloží do krabičky (časově 2 minuty), odmázne třeba zbytečné soubory starého systému, aby zvětšil kapacitu pro nové fotky a podobné...

Ajo - co ta cena nového kusu?

V servisu nebo obchodu s repasy se s vámi totiž moc bavit nebudou - prodají, ale nepomůžou... tedy s přesunem původních dat.

A s ohledem na region se nebojím odhadnout, že za přesun dat z disku na disk si řeknou také o tisícovku - přitom to nic není...

rv*
hodnocení

0x

Nejlepší je takové starosti hodit na někoho z rodiny. Mladí kluci jsou šťourové a baví je vše kolem počítačů. Stejně potřebujete někoho, kdo by se jednou za čas na notebook podíval a napravil vše, co jste tam natropila.

hodnocení

Kdybych nebyla a měla děti nebo mladé přátele, tak se tu nebudu ptát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]