Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej fotoaparátu do zahraničí

Od: adamf odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.
Prodávám fotoaparát do Londýnu..
Člověk který mi poslal peníze je vlastně dal bance která mi je pošle jen tehdy jak jim dám reg. číslo...
Reg. číslo balíčku dostanu až tehdy jak balík odešlu...
Jedná se o velmi drahý fotoaprát a bojím se zda to není SCAM...
Jde balík zastavit a vrátit?
nevím kdo mi poradí a jsem celkem v stresu...
nevím zda email ING banky je pravdivý...
Toto je jakby přaní aby jste mi dali nějaké info. "aby se mi nemazala otázka / prsoba o pomoc"
Děkují Adam F.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Na tohle by neskočil ani žák prvního stupně ZŠ.

lmgify
hodnocení

4x

Na 100% je to NIGERIJSKÝ PODVOD !

Neuvidíš ani peníze ani foťák.

Všechny tyhle "platba až po registr.čísle" jsou podvody.

Hledej zde na Poradte "nigerijský podvod". Svého času tady byly desítky dotazů.

doplněno 09.04.19 23:14:

Hledání na Poradte.cz: #nigerijský+podvod

hodnocení

3x

Osobně se mi to nezdá... Proč by na konci mailu z Londýna (a tedy anglické pobočky) byla podepsána manažerka španělské pobočky?

E-mailová adresa se taky nezdá moc legitimní.

Našel jsem dva prakticky totožné maily na "scamwarners.com" a na pár dalších stránkách podle předmětu mailu taky.

Osobně bych do toho nešel.

hodnocení

2x

Na 99% je to trik a proděláš na tom. Jestli jsi ten foťák ještě neposlal, stopni to!

doplněno 09.04.19 21:32:

Jednak ta angličtina je dosti špatná, tedy podezřelá, a pak na tom snímku chybí podstatná věc: Mailová adresa odesilatele.

Taky bych prodej tímto způsobem neriskoval. Byť ta paní uvedená dole v mailu opravdu v té bance pracuje.
Ovšem ten mail s koncovkou @europe.com je k zasmání.
lmgify

Podvody z europe.com pocházejí už mnoho let.

hodnocení

2x

Je to podvod, přijdete o foťák a prachy nikdy neuvidíte. Kdysi toho bylo hodně na Aukru, hlavně foťáky, notebooky..vůbec na to nereagujte. Jestli to bylo na nějakém portálu, kde fungují admini, nechte ho odstavit, než obere víc lidí.

adamf
09.04.19 21:16
hodnocení

Prodej fotoaparátu do zahraničí

ladinpraha*
hodnocení

0x

Pokud jsi ho skutečně odeslal, tak doufám, že jsi mu dal aspoň pusu na trozloučenou. Netušil jsem, že na tohle ještě někdo skočí.

rv*
hodnocení

0x

Podvod. A jestli chceš vědět, jak to bude pokračovat, tak mu pošli nejprve prázdný balíček. A pokud peníze banka nestáhne, pošleš ten druhý balíček s foťákem.

hodnocení

0x

Logicky, proč by ti "banka" posílala peníze až po obdržení jakéhosi registračního čísla, když bys jim tam mohl poslat třeba sáček brambor?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma nigerijský podvod

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]