Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuju poradit se začínajícím vztahem.
Před 2 měsíci jsem poznal jednu velmi milou slečnu na seznamce, vypadala na fotce pěkně, v chatu to vypadalo že si rozumíme, tak jsem ji pozval na rande.
Když přišla, zjistil jsem, že je celkem při těle, ačkoliv na fotkách byla hubenější, ale neřekl jsem nic...
Na prvním rande jsme si povídali o takových těch základních tématech, jenže jak se ukázalo, oba jsme spíš naslouchací typy, takže už během prvního rande byla asi tři hluchá místa, kdy jsme nevěděli co říkat... ale řekl jsem si, že se to během první schůzky stává. Mi ale určitě víc vyhovuje, když mluví víc holka, nikoliv já.
Zajímavé bylo, že během prvního rande jsme nepřišli na žádnou společnou věc. Já miluju zvířata, ona je na ně alergická, já jsem strojař, ona umělkyně, společný film co jsme viděli byl leda tak harry potter. Úplně rozdílný vkus na hudbu, filmy atd...
JENŽE
Máme oba úplně stejný pohled na život a důležité otázky, děti, bydlení, práci, zodpovědnost...
A jak se ukázalo, ani jeden z nás nikdy předtím neměl partnera/partnerku...
Na prvním rande se nějak stalo, že jsme se začali líbat. Takže bylo druhé, třetí, čtvrté i páté rande. Pořád nevím, co máme společného. Sice jsme si říkali různé historky ze života a mluvili jsme spolu už celkem otevřeně, já tam pořád ale necítím takové to "spojení" ... a čekal bych, že po pátém rande si s ní už budu pravidelně psát a myslet na ni - no neděje se tak.
Proto přemýšlím, jestli to ukončit. Nevím, ani při tom líbání jsem nic moc necítil, nepřitahuje mě moc fyzicky a ani povahově, ale je to inteligentní, milá holka, rodinný typ jako já. Ale chybí tam to "ono". :/
Cítím se dost blbě, protože ona vypadá, že zájem má. Byla se mnou ochotná strávit celý den a klidně za mnou přijet... a já jsem jí zatím nedal vůbec nijak najevo, že z mé strany je něco v nepořádku, ale pořád víc a víc myslím na to, že to asi nepůjde...
Dost mě to trápí, protože tahle slečna neměla v lásce štěstí stejně jako já a zaslouží si, aby ji někdo miloval. Já ale nevím, jestli ji budu schopný dát to, co chce - opravdovou lásku.
Mám to zkoušet dále? Nebo spíš dát na instinkt a ukončit to? Já sice nevím, jak probíhá proces zamilovávání se a tak, ale mám takové tušení, že to, co cítím po páté schůzce, není v pořádku.
tak to shrnem
našel sis babu na seznamce
už na prvnim rande si byl z ní zklamanej přesto si tomu vztahu chtěl dát šanci
nemáte společný zájmy za to máte stejný pohled na život
další setkání ukazují že sní štastnej nebudeš a deš na setkání jen z jakési lítosti
a fyzicky tě nepřitahuje
no nevim jak ty ale já nenašel jedinej důvod proč by si v tom měl pokračovat
postav se k tomu čelem a vklidu jí řekni že s ní končíš
Mno. Je mi trochu víc než tobě (39) a zjistil jsem, že stejný pohled na děti, bydlení, práci, budoucnost je mnohem důležitější než společné zájmy. Ten vztah bude pak trochu víc praktický než romantický, ale rozhodně to funguje líp, než to mít naopak - užívat si společné dovolené na horách nebo na kolech a pak se doma hádat o přístupu k výchově dětí nebo něco takového.
Ale na druhou stranu odhaduju, že je Vám lehce přes dvacet a zdaleka nejste ve věku, kdy byste si nemohl věnovat se hledání trochu delší dobu a nemohl si dovolit nevzít první snesitelnou volbu a hledat kompromisy, jako byste musel kdyby vám bylo 40.
Až vám bude jednou tolik co vám je, tak by se dalo o vztahu z rozumu uvažovat, ale dokud jste mladej, tak si užijte to co je zamilovanost, těšení se na druhého, sexuální přitažlivost... Za mě dejte na instinkt.
Mě bude za pár let 50 a momentálně jsem bez partnera. A i přesto, že už mě nějakej ten pátek uhání jeden pán a vím, že bych se s ním měla po všech stránkách dobře, tak chci ještě aspoň jednou zažít to poblouznění. S ním necítím chemii. Prostě vztah z rozumu asi není pro každýho.
Rozčísněte to raději včas ať slečnu zbytečně nevodíte za nos.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.