Dobrý den,pokud mi někdo poradí,budu mu nesmírně vděčná.Švagrová měla vyplatit manžela s pozůstalosti do tří měsíců,od dědického řízení.Neměla však možnost peníze sehnat,tak ji manžel podepsal odložení platby do konce letošního března.Peníze nepřišly a švagrová s nikým nekomunikuje.Bydlí v domě,který chtěla,s dědou a babičkou,kteří nejsou věcné břemeno a na část domu je uvaleno zástavní právo.Chápu,že se zřejmě musíme obrátit na právníka,ale máme obavu,co bude s prarodiči.S nimi se stýkame potají,neb do domu nesmíme.Co máme dělat?Děkuji za případné odpovědi.
Ano,manžel podepsal odklad vyplacení dědictví do konce března.Švagrová musela vyplatit manželku a manžela.Na vyplacení manželky si půjčila u osoby,která má zástavní právo na polovinu domu.Babi s dědou jsou v domě jen z její dobré vůle.Na katastru je zapsaná jen ona.Nám přístup zakázala,i přesto že se o prarodiče staráme jen já a manžel.K lékařům je vozit můžeme,ale nákup jim podáváme oknem:-/při vstupu bude volána policie.
kami*
kdo je manželka?
martinave
Omlouvám se za zmatek.Manželka zemřelého,nevlastní matka manžela a švagrové.
Taky jsem si myslel, že je to manželka svagrove Akorát mi nejde do hlavy, kdo zakázal vstup do domu manželovi, když je i jeho. Klidně bych tam jezdil na víkendy.
asd1
Tipnul bych, že jeho už není, jen mu dluží prachy za vyplacení... Výzva k zaplacení do termínu s upozorněním na vymáhání právní cestou, pak žaloba atd., Babi s dědou udělat nájemní smlouvu, pokud nedaj tak asi nejlíp odstěhovat,.. Nebo ta výhrůžka sepasaná právníkem - bránení v pomoci... Pokud se chová takhle tak bych se s ní nemazal...
Máte víc problémů, než jen dluh - toho právníka bych doporučovala navštívit co nejdřív. Mohl by vám pomoci i s "výhrůžným dopisem" ohledně bránění v péči o prarodiče.
Pokud se k vám takhle chová, chovejte se s stejně. Předžalobní upomínka, pak žaloba, platební příkaz a exekuce. I kdyby se měl barák prodat a vy ho v podstatě měli koupit zpět.
martinave
To jsme tak nějak nechtěli,vše bylo řešeno klidně,domluvou.Jinak to teď ale asi nepůjde.Děkuji za odpověď.Hezký den.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.