Nejste přihlášen/a.
Zdravím rádce,
opět bych měla dotaz, tentokrát snad již trochu jednodušší :D Po náročné operaci bul a pneumotoraxu levé plíce mám nárok na "křížkované lázně". Obvodní doktor mi dal seznam těchto lázní:
Jánské lázně
Jeseník
Karlova Studánka
Klášterec nad Ohří
Lázně Kynžvart
Lipové Lázně
Luhačovice
Mariánské lázně
Lázně musím absolvovat do 6ti měsíců od operace, což je do konce srpna.
A protože s lázněmi takto přes nemoc / pojišťovnu (jsem u VZP) nemám zkušenost, tak bych měla pár dotazů.
Které lázně viz. seznam výše by jste doporučili?
Křížkované lázně jsou prý plně hrazený pobyt v hotelu i s jídlem?
Je to normální hotel nebo něco jako nemocnice?
Ptám se hlavně kvůli jídlu s kterým jsem v nemocnici teď moc dobrou zkušenost neměla
Na pokoji vám dají spolubydlící nebo se dá třeba připlatit za jednolůžko?
Když si vyberu jednu z možností a řeknu to doktorovi tak to pak probíhá jak?
Můžu si vybrat já termín nebo to stanoví lázně?
Dá se to domlouvat přímo s lázněmi nebo jen přes doktora?
Léčebné procedury co doporučí lékař jsou každý den nebo mohou být třeba jen některé dny v týdnu aby si člověk mohl udělat některý den celodenní procházku?
Prostě ocením vaše zkušenosti s lázněmi a popis běžné praxe jak to denně chodí.
S díky Helena
Absolvoval jsem mnohá lázeňská místa ale nejvíc mě uchvátily Mariánské lázně.Jednak jsou to lázně královské,jednak kromě dějin je tu překrásná okolní příroda.Co se týče procedur,mnoho pramenů na pitnou kůru jak v areálu lázní,tak i v okolních lesích na procházkách.Další dostupné procedury jsou jednak pro dýchání oxagenoterapie,ovšem ta má dobrou náhradu v okolí.Procházka v tamějších parcích i lesích je nenahraditelná.Pro krevní oběh je suchá plynová terapie,Dále možnost cvičení na suchu i v bazénech,masáže,parafinové zábaly i rašelina.A především je tu pacient ve velkém městě,přes ten obecný klid.Takže cukrárny,vinárny i kavárničky na úrovni.Ale je nutno s sebou mít dost financí,je to přemíra lákadel.
JABRAKA
Jezdím do Karlovy Studánky. Je to krásné místo a super na dejchání. Klid a mír a příjemní lidé. Vše se dočtete na jejich stránkách, nebo stačí napsat dotaz.
Já bych volila z těchto čtyř: Jeseník / podhůří, na kopci,balneopark, nádherné výhledy/, Karlovu Studánku /horské zalesněné údolí pod Pradědem/, Mariánské lázně / klasika s prameny, úžasný prospekt, blízko Kladská, ale dost lidí/, Luhačovice /méně lesa, taky lidnatější, přehrada, z těch čtyř lázní nejteplejší/. Určitě ne Kynžvart, Klášterec nebo Lipovou.To intuitivně. Nějak mne neoslovily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.