Nejste přihlášen/a.
Krásný večer všem rádcům,
jsem mladá a zajímala by mě rada od zkušenějších, kteří již pár kroků v lásce ušli.
Mám přítele, jsem s ním již několik let. Nic není dokonalé a u nás tomu není jinak. Přítel je hodný, ale je úplně jakoby snad svůj život již zavedl do zajetých kolejí a vzdal ho. Nemá ambice. Nechce lepší práci, dělá za zlomek toho co většina našich přátel. Když si někdo pořidí nové auto, nebo jede na hezkou dovolenou jen prohodí, že on není z "privilegovaných". Nejhorší je, že nás takto prezentuje i před přáteli, řekne, že na to mi nemáme, že jsme jen z vesnice.
Příjde mi to brzo na to, že nám je kolem 25. Já jsem asi opak. Mám pocit, že na mě teprve vše čeká.
Nedávno jsem se seznámila v práci s jedním ohromně fajn klukem. Hezky se obléká. Nevím jak jej popsat. Je to takový ten člověk, z které přímo sálá taková ta pozitivní energie. Pozval mě na oběd, pak i na kafe po práci. Párkrát jsme byli o víkendech i na výletech. Je elegantní, v životě se evidetně hodně snaží a má se lépe. Cítím se s ním jako v jiném světě.
Díky tomu, to vše doma více vnímám, citím se strašně depresivně. Přítel o mém novém kamarádovi neví, je přespříliš žárlivý. Jsem na rozpracích. Vůbec nevím jak pokračovat, sama nevím jakým směrem jít. Hodil by se mi pohled od někoho z Vás "z venku".
Hezký večer. Ve Vašem příspěvku postrádám zmíňku o tom, že máte přítele ráda. Vidíte na něm chyby, ale určitě víte proč s ním jste a proč jste si začala vztah právě s ním. Na každém vztahu se musí neustále pracovat, aby se posouval dál. Já bych příteli nezazlívala, že má rád své zajeté koleje, takových lidí je spousta. A spoustě lidí to tak vyhovuje a vedou spokojený život. Vy ale ve vztahu spokojená již nejste, toužíte po něčem jiném, novém. Měla byste si s přítelem promluvit o tom, co se Vám nelíbí, co Vám vadí. On si to nemusí ani uvědomovat. Pokud to nepomůže, pak navrhněte tedy rozchod a zařiďte si život po svém. Myslím si, že pokud jste se začala scházet s někým jiným, měla byste být upřimná k sobě i k partnerovi. Táhne Vás to jinam a jste ještě hodně mladá na to, abyste byla ve vztahu, ve kterém nejste spokojená. Život je krátký, je třeba si ho užívat a nejen přežívat...Rozhodnutí je na Vás.
@monikl - Nemá ambice. Nechce lepší práci, dělá za zlomek toho co většina našich přátel. Když si někdo pořidí nové auto, nebo jede na hezkou dovolenou jen prohodí, že on není z "privilegovaných"... řekne, že na to mi nemáme, že jsme jen z vesnice.
A teď si zkuste představit, že s ním budete žít dalších 50 let - budete mít děti, které buď "okoukají" tatínkův model života nebo jim všechno budete muset poskytovat sama, protože nebudou z "privilegovaných" (a nemyslím jen finance) - nebudou dovolené, hezké věci a zážitky, protože, zdá se, to bude považovat za "zbytečnost". To, že je hodný pro společný život nestačí. Ale rozhodnout se musíte jen vy sama.
Jo, rozejděte se, dobře vám poradili. Mě nakrklo to slovní spojení, že není z privilegovaných. Tím jakoby říkal, že je úplný blbec a pokud si toto myslí, tak to taky do budoucna bude. On neřekl, že nechce auto z ekologických důvodů nebo tak, ale jen se politoval. Co člověk s takovým postojem pak může v budoucnu dát dětem?
jj, láska je sice mocná čarodějka, ale hory nepřenáší. Spíš naopak, staví vám je do cesty.
A druhá věc. Znáte přísloví Vchází-li bída dveřmi, letí láska oknem?
A třetí věc. Možná ještě nevíte, že když sama sobě položíte otázku : Miluji ho? pak odpověď je vždycky NE.
A čtvrtá věc. Myslím že je vám jasné, že s vaším stávajícím vás čeká skromný život a k moři se podíváte tak možná jednou za 100 let.
Proto vám radím : když máte možnost výběru, vyberte toho movitějšího, které vás lépe zajistí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.