Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Určitě tu budou desítky komentářů - méně lidí by snad bylo na otázku "kdo necestoval do Chorvatska autem" :D
Já osobně mám zkušenosti velmi negativní - jel jsem s dětmi, které nemají zvyk sedět v autě 12 hodin nebo dokonce spát. Cesta mi nakonec místo 12ti hodin trvala 17 hodin - vyjeli jsme večer, ale po druhé hodině ráno jsem musel zaparkovat a počkat, až děti usnou- cca. hodinu ... pak zase v 5 ráno krize - a celý následný den jsem byl K.O.
Cesta zpět byla přes den - ráno v 8 jsme vyjeli, domů 23:50 ... dvě přestávky na jídlo a nepříjemné kolony.
Příští cestu bych využil vlak nebo jel na etapy - v Maďarsku přespat noc-dvě... užít si termály.
No a bezpečnost je dnes snad všude stejná ... jen v Německu je to horší. Tam bych nejel mimo nákupní centrum na hranicích nikam.
Do Chorvatska samozřejmě cestuje autem spousta lidí. Není to daleko..a cesta je poměrně pohodlná. Chorvatsko mi nějak extra nebezpečné nepřijde, standardní Evropská země. Mám sice raději Itálii, ale to je věc každého soudruha.
Nevím jaké zkušenosti myslíte. Prostě běžná cesta autem v délce cca 850km (i dále, samozřejmě dle toho kam jedete).
Nejsem odborník, zatím jsem tam byl 3x, pokaždé jinou cestou. Nikdy jsem neměl žádný problém. Zkušenosti jen hezké.
Domnívám se, že je to bezpečná země.
Ještě doplním, že poslední dvě návštěvy jsem zkombinoval s návštěvou Vídně a podruhé v Grazu. Nejezdím na jeden zátah, ale zpět již ano.
Ano, velmi často od mala s rodiči a nyní i se svými dětmi. Cesta ok. Záleží, kdy jedete. Pokud máte děti, dle mé zkušenosti je nejlepší jet na noc, ráno tam jste. Také se vyplati jezdit mimo turnusy sobota-sobota. Ano, Chorvatsko je bezpečné jako každá evropská země jak tu někdo přede mnou již psal.
Ne, ale rozdíl proti Itálii, Francii, Španělsku zase tak velký nebude. Jistě se tu objeví spousta komentářů jak je nejlepší vyjet v 10 večer a v 10 ráno tam člověk je... no to je každého věc, ale já zastávám názor, že dovolená je dovolená a tedy má člověk v noci spát a ne točit volantem, aby pak ve dne spal a byl nepoužitelný. Naposledy, když jsem jel do Itálie tak jsem vyjel v 6 večer ve 1 ráno šel spát a pak pokračoval. Jinak obvykle vyjíždíme v 7 ráno nějaké 2 dny předem a cestou se někde stavíme podle toho jak to zrovna vychází. Proč se stresovat nějakým přesným plánem, když nikdy nevíte, kde vás překvapí jaká kolona nebo uvidíte něco pěkného, kde se zdržíte.
Co se týká bezpečnosti tak momentálně je Chorvatsko v Evropě jedna z nejbezpečnějších zemí hůř je na tom vpodstatě celý západ, Skandinávie, Řecko...
Byl jsem tam autem 6x.Vyjížděl jsem tam i zpět,vždy ve dvě hodiny ráno,byl jsem napůl vyspaný a do cíle vždy kolem 14. hodin.Kolony jsem ve svém směru zažil jednou a to,když byl velký vítr,tak zavřeli na tři hodiny tunel.Jinak cesta úplně vklidu.Lidi uvažují vždy podobně - "pojedu přes noc,protože pojede málo aut a nebude horko",nebo naopak "pojedu přes den,protože většina pojede přes noc".Já jedu,jak píšu výše tak na půl a vklidu.. Pár krát jsme objížděli Slovinskou dálnici,kvůli vysokému poplatku za pár kilometrů,na netu je někde trasa i s fotkama křižovatek,ať člověk ví,kde odbočit.Zkusím to najít.,tak zde: uamk.cz/... Ještě posílám odkaz na web kamery,ty jsou taky dobrá pomoc. www2.hak.hr/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.