Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Školení při brigádě

Od: zampi odpovědí: 4 změna:
Dobrý večer,
nastoupil jsem na brigádu, před kterou jsem musel absolvovat tří denní školení (neproplacené). Dále jsem si musel udělat kvalifikační zkoušku na strážného, kterou jsem si sám zaplatil (900 Kč + cesta do Brna). Jedná se o bezpečnostní kontroly. Věděl jsem předem, že se jedná o krátké, asi 3-4 hodinové směny, každopádně jsem za celý březen dostal pouze jednu směnu. a na duben jsem dostal tři.
Jelikož teď státnicuji, tak mi to příliš nevadí a od května to prý bude lepší. Nadřízený mi však oznámil, že si mám příští týden udělat školení na rtg (další tři dny) a řekl, že bez něj nebudu moct vykonávat činnost. Povinné tam ovšem opravdu není, rentgen dělají pouze někteří. Trochu mě už štve, kolik jsem investoval a ještě budu investovat času do brigady, kde jsem byl zatím jednou na 3 hodiny. Brigáda mě baví a je mi líto toho času a peněz, co jsem vynaložil, ale teď mám zas zameškat školu a utrácet za dopravu a už mě to přestává bavit. Mám nárok na proplacení tohoto školení, ikdyž jsem jen na brigádě? Děkuji předem za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

zeptám se blbě, umíte to co se po vás chce, bez školení, nebo jste jižtakové absolvoval? Tak to dokažte dokumentem. Mimochodem, být váma tak si nechám o školeních vyhotovit certifikát, nikdy nevíte, kdu se bude hodit. A v tom případě to nejsou vyhozené peníze...

hodnocení

0x

Obecně platí

ZP § 228 Zaškolení a zaučení

(1) Zaměstnance, který vstupuje do zaměstnání bez kvalifikace, je zaměstnavatel povinen zaškolit nebo zaučit; zaškolení nebo zaučení se považuje za výkon práce, za který přísluší zaměstnanci mzda nebo plat.

ale nevím, jakou máte smlouvu a co jste v ní podepsal.

zampi
hodnocení

Jedná se o Dohodu o pracovní činnosti a o školení se v ní nic nepíše, právě proto nevím, jestli to pro mě platí taky.
re4zon
Asi tak - nemusite si to skoleni delat, ale taky si vas tam nemusi dal nechat. Zvazte, jestli vam to stoji za to. Nic jineho k tomu dodat nelze. Nebo pokud mate ve smlouve, ze vas berou bez skoleni, muzete jim oznamit, ze jim na nej kaslete a pak se pripadne soudit, az vas vyhodi, ale to asi u brigady nestoji za to, ze ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]