Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zácpa po prášcích

Od: rodic odpovědí: 9 změna:

Beru léky a jako vedlejší účinek je zácpa. Někdy se stane že je ukrutná, někde se to vevnitř střev sekne a nechce se to hnout. Nemá s tím někdo zkušenost, čím by se to dalo řešit? Za lékařem půjdu také, ale osobní zkušenost se vždycky hodí.

doplněno 07.04.19 11:59:

Ještě dodám, že vlažnou vodu jsem zkoušel s nejistým výsledkem.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Na zácpu dobře pomáhá syrová mrkev, nelépe nastrouhat a pokapat citronem. Vařená má zcela opačné účinky, takže syrovou.

liska5
hodnocení

2x

Doplním předchozí: + hodně listové zeleniny, mleté lněné semínko a pohyb! Mezi jídly pít čistou vodu s citronem.

Pokud to máte po tabletách železa, tak ho po dohodě s lékařem užívejte ve formě potravin. Nejvíc je Fe v melase /zdravá výživa/, játrech, suš.švestkách, ořechách a semínkách dýní, slunečnic, rybách,...

apcaz
hodnocení

0x

Jezte hodně jablek, datlí a sušených švestek.

hodnocení

0x
Magnesium neuškodí, vyšší dávky působí projímavě.
lisa5

A také hodně léků / analgetika, antikoncepce, laxativa,.../ ztěžuje vstřebávání hořčíku. Jen ten lék, co bere, nevíme.

pavelka*
hodnocení

0x
Pijte Šaratici,zrychlí váš krok.
Pak už jen dostatečné množství papíru a klidné zákoutí.

idanova*
hodnocení

0x

Zdravím. Je dobré zvyknout si pít pravidelně, klidně každý den, navečer hrnek kefíru. Je zdravý a pomáhá dobré peristaltice střevní flory (posunování obsahu střev). Ida

hodnocení

0x

Pěkný den,

mám podobný problém a mně pomáhají pšeničné otruby v bílém jogurtu. Kefír bych třeba nevypila,nesnáším kefíry. Pak se také doporučují švestky. A vůbec,zvýšit příjem ovoce a zeleniny.

hu
hodnocení

0x

Mě na zácpu absolutně pomůže ke všemu jíst místo chleba a rohlíků vařenou pšenici nebo žito.Prostě namočit to na 2 dny do vody aby to změklo a pak to vařit asi 20 minut.Zaručeně zdravé jako vláknina.Před jídlem to zvlhčit olejem místo másla a k tomu jíst marmeládu,vejce,salám jako ke chlebu.Když si člověk uvědomí,že chleba je vlastně jen rozemleté obilí smíchané s vodou a kvasnicemi,tak není o čem diskutovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]