Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě domu v exekuci

Od: papouch01® odpovědí: 7 změna:
Zdravím, rád bych se zeptal, jak to funguje, když koupím dům v exekuci, vyhraji aukci, ale v domě bydlí člověk, který ho dostal do této exekuce.
Toho člověka pak někdo vyrazí a nebo se o to musím starat já nebo jak to funguje?
Předem všem děkuji za odpovědi

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nezlobte se ale dům v exekuci bych nikdy nekoupila natož s majitelem který v něm ještě bydlí,ušetříte si spoustu nervů a tahanic.Jen můj názor.

hodnocení

V pořádku, ale mne spíše zajímá jak to zkonci s majitelem, ktery v tom dome stále bydlí. Mohu ho vystěhovat? Nebo ho někdo "vyrazí"? Zajímá mne spíše jak to funguje

Právě že to funguje tak, že raději ruce pryč, nakonec se to sakra prodraží, neni dům, ani peníze...

hodnocení

3x

@papouch01 - Toho člověka pak někdo vyrazí a nebo se o to musím starat já
Ne, nikdo za vás konat nebude - o svůj soukromý majetek se musíte postarat sám.

Hned po vydražení nemovitosti se můžete pokusit o dohodu s bývalým majitelem (písemnou, samozřejmě), že se do data XY vystěhuje. Sice není zcela pravděpodobné, že se dohodnete, ale při následném podání žaloby na vyklizení nemovitosti je vhodné odmítnutí této dohody uvést. Na základě vyhraného sporu pak můžete žádat soud o výkon rozhodnutí nebo zařídit exekuční vystěhování.

Současně můžete po neúspěšném pokusu o předání nemovitosti podat trestní oznámení podle § 207 tr. z. Neoprávněné užívání cizí věci - ale kladný výsledek není předem zaručen.

lee*
hodnocení

2x
Pokud vyhrajete drazbu, je povinnosti puvodniho majitele Vam nemo predat. Pokud tak neucini jedna protipravne - nedovolene uziva cizi vec, umyslne se obohacuje na Vas ukor. Muzete po nem pozadovat napr. nahradu usleho zisku (moznost pronajmu), vznikle skody (platite najem misto uzivani vlastniho bydleni) atp. Otazka je, zda neco "vyrazite" z dluznika.
Poslete mu pisemnou vyzvu k vystehovani. Kdyz nezareaguje, musite podat zalobu na vystehovani. Soud v podstate jen zkouma majitele nemo a uzivaci pravo toho, kdo tam bydli - to zadne neni, tedy bude rozhodnuto o povinnosti nemo vyklidit. Pokud se tak nestane, podate navrh na soudni vykon rozhodnuti/navrh na narizeni exekuce a povinny bude vystehovan.
Narok na zadne nahradni bydleni nema.
Soudni reseni jsem zazila 2x vetsina lidi to nakonec vzda driv.
Z me zkusenosti to trva tak 3/4 roku, nez se vse vyridi.
Pokud je nabidka lukrativni, netlaci Vas cas a mate nejake finance na pravnika a cas to resit jsou drazby moznosti jak ziskat zajimave nemovitosti.
Pocitejte s tim, ze exekutor jedna na zaklade rozhodnuti soudu, ale musite jej zaplatit (opet muzete vymahat po povinnem stejne jako naklady soudniho rizeni)

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, zkušenost s tím nemám, ale domnívám se, že jde o dvě právní věci - jedna věc (exekuce) se týká pouze nemovitosti, kdy se stanete majitelem a v domě budete mít bývalého majitele (a změna majitele nemovitosti není důvodem k výpovědi) a pro vystěhování bývalého majitele bude nutná žaloba na vystěhování a potom i exekuce (a to už bude Váš problém, jestli vystěhujete nebo třeba uzavřete náj. smlouvu). Zdravím!

pet3
hodnocení

0x

Jako majitel máte velmi malé možnosti bývalého vlastníka vystěhovat. Když se rozhodne tam zůstat, nezmůžete skoro nic. Jestli si myslíte, že někdo vystěhuje, to ne. Když tam bydlí někdo slušný, odejde sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]