Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Poznej píseň nebo slovanský(?)jazyk, cca.1970

Od: lmgify odpovědí: 4 změna:

Kdo pozná, co je to za jazyk? Chvilkami to zní jako čeština, někteří tvrdí jiný jihovýchodní slovanský jazyk, někdo si nemyslí, že je to slovanský jazyk vůbec ... *ee*

Nebo dokonce snad poznáte tu písničku?

Snad bude fungovat přímý odkaz na ukázku (MP3, 30sekund, 460KB), jinak to dám jinam (leteckápošta.cz, ...)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lmgify
hodnocení

S největší pravděpodobností to snad má být čistá bulharština bez přízvuku. *nevi*

Nahrávka pořízena v neznámé zemi z rádia v polovině až konci 70.let.

Neočekávám tedy, že by tu písničku někdo poznal.

Je to bulharština. drive.google.com/...

lmgify
hodnocení

Díky moc! *slunce*

Byla to mnoho let (2779 dní = 7,5 roku) otevřená otázka v jednom fóru na rozpoznávání úryvků skladeb pro tazatele. Já osobně tu otázku objevil jen před pár týdny a napadlo mě poslat ji i na Poradnu.

Původně byla označená jako "český jazyk", proto jsem si jí všiml. Lidi se ani nedokázali shodnou, co je to za jazyk (hádali i neslovanské). Jestli máš zájem, můžeš si tu diskuzi přečíst. Je to směs angličtiny a ruštiny.

Tvojí zdejší odpovědi jsem si všiml ihned, ale musel jsem přeposlat odpověd na to druhé fórum a počkat, až se vyjádří tazatel. Včera tam byla jen pozitívní reakce jednoho z čilejších diskutujících, dnes mi tam naskočila i odpověd tazatele. Předpokládám, že časem se objeví ještě pár dalších reakcí (celkem má odběr sledování řešení zapnutých 8 lidí).

Zkoušel jsem tu skladbu najít online, ale nikde se mi u Toniky neobjevuje. Jak jsi ji dokázala najít ty, když prý ani bulharští znalci jejich hudební scény to nepoznali? *sok*

V každém případě jsi tam dobře reprezentovala českou komunitu. *palec*

Znamená "Ne slučajno"opravdu "nenáhodné"(viz druhá položka - slučajna statija - v levém sloupečku bulharské Uikipedije (Srbové, Ukrajinci i Rusové píší Vikipedija).

Nenašla jsem ji, pouze jsem se trochu poptala u lidí, kteří mají s bulharštinou větší zkušenosti než já... Ta nahrávka pochází ze soukromého archivu jednoho Bulhara.

Не случайно by se dalo přeložit nějakým podobným způsobem, ano.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]