Dobrý den Prosím o radu. Předčasně jsem ukončila nevýhodnou smlouvu životního pojištění, založená cca v roce 2005. Uplatňovala jsem daňové zvýhodnění u zaměstnavatele. Nyní mám nárok na obdytné cca 15000kč. Potřebuji vědět kolik budu z toho vracet kdyz jsem uplatňovala slevy? Moc děkuji za odpověď
Kdybyste doplnila informace, např. jestli Vám na pojištění přispíval zaměstnavatel, dalo by se odpovědět konkrétně. Jinak bychom museli vypisovat všechny možnosti.
Obecně: Jestli jste pojištění ukončila letos, budete muset po skončení roku 2019 podat daňové přiznání a vše dodanit.
Nevýhodná určitě byla v prvních letech, protože na začátku zaplatíte náklady na celou dobu pojistky podle smlouvy. Kdybyste ji nechala doběhnout podle smlouvy tak jak jste si předplatile její náklady, tak by to bylo jinak.
Přece tolik kolik jste dostala na slevách na dani to my nemůžeme vedet třeba jste tam dávala 200 kc měsíčně což je 2400 za rok z toho 15% x kolik let to by měl být vysledek
iz*
Plus dodanit případné příspěvky od zaměstnavatele a odbytné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.