Nejste přihlášen/a.
prosím o odpověď, v případě že vyčerpám dobu při pobírání peněžní podpory v nezaměstn.(5 měsíců)
a nenajdu si práci, mohu si nadále přivydělávat na dohodu neomezenou částkou, nebo tady také platí, že nesmím překročit těch 4000,-kč?
děkuji
To je, jsem ve stejné situaci, jako Vy...Sháním práci, kde se dá, ale bohužel marně.Sem tam nějaká brigáda, ale je to hrůza...jsem jen ráda, že mi dostudovaly děti a mají svůj příjem...je to hrozná doba...Tak ať brzy něco pořádného najdete, vím, že to je velmi těžké. ![]()
Ale vždyť se můžete z evidence kdykoliv odhlásit a vydělávat kolik chcete. Co je na tom hnusného?
To sice může ale potom si musí platit zdravotní a sociální pojištění.
To ale asi nebude to pravý ořechový když si chce přivydělat..
Synovi mýho kamaráda se stalo že si na 2denní brigádě v TESCU vydělal asi 1600Kč a dokonce mu sociálka ty peníze chtěla na 3x strhnout protože od nich dostával jenom něco kolem 700Kč měsíčně..![]()
Ani nevím jak to dopadlo. Až ho uvidím tak se schválně zeptám a napíšu to sem...
Nejhorší je ještě jedna skutečnost,o které se nikde nepíše.Též mi uplynula doba,po kterou jsem brala podporu v nezaměstnanosti a naděje na nějakou práci v nedohlednu.Po pul roce jsem nedostala v u b e c n i c. Když jsem se zeptala,z čeho mám žít,řekli mi, že jsem vdaná, tak at mě živí manžel.Ten je v duchodu a pobírá 9.tisíc,žijeme na malém městě,kde možnost nějakého přivýdělku nebo brigády je bez těch správných konexcí nulová.Taková je realita,o které se raději ani nezminovat.
To je pěkný.![]()
Já mám paličák na autogen, Základ na elektriku a CO2 a k tomu řidičák na vysokozdvižné a plošinové vozíky.
Bohužel jsem to všechno musel vloni kvůli zdravotním a finančním důvodům neobnovit... ![]()
![]()
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.