Nejste přihlášen/a.
prosím o odpověď, v případě že vyčerpám dobu při pobírání peněžní podpory v nezaměstn.(5 měsíců)
a nenajdu si práci, mohu si nadále přivydělávat na dohodu neomezenou částkou, nebo tady také platí, že nesmím překročit těch 4000,-kč?
děkuji
To je, jsem ve stejné situaci, jako Vy...Sháním práci, kde se dá, ale bohužel marně.Sem tam nějaká brigáda, ale je to hrůza...jsem jen ráda, že mi dostudovaly děti a mají svůj příjem...je to hrozná doba...Tak ať brzy něco pořádného najdete, vím, že to je velmi těžké.
Ale vždyť se můžete z evidence kdykoliv odhlásit a vydělávat kolik chcete. Co je na tom hnusného?
To sice může ale potom si musí platit zdravotní a sociální pojištění.
To ale asi nebude to pravý ořechový když si chce přivydělat..
Synovi mýho kamaráda se stalo že si na 2denní brigádě v TESCU vydělal asi 1600Kč a dokonce mu sociálka ty peníze chtěla na 3x strhnout protože od nich dostával jenom něco kolem 700Kč měsíčně..
Ani nevím jak to dopadlo. Až ho uvidím tak se schválně zeptám a napíšu to sem...
Nejhorší je ještě jedna skutečnost,o které se nikde nepíše.Též mi uplynula doba,po kterou jsem brala podporu v nezaměstnanosti a naděje na nějakou práci v nedohlednu.Po pul roce jsem nedostala v u b e c n i c. Když jsem se zeptala,z čeho mám žít,řekli mi, že jsem vdaná, tak at mě živí manžel.Ten je v duchodu a pobírá 9.tisíc,žijeme na malém městě,kde možnost nějakého přivýdělku nebo brigády je bez těch správných konexcí nulová.Taková je realita,o které se raději ani nezminovat.
To je pěkný.
Já mám paličák na autogen, Základ na elektriku a CO2 a k tomu řidičák na vysokozdvižné a plošinové vozíky.
Bohužel jsem to všechno musel vloni kvůli zdravotním a finančním důvodům neobnovit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.