Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odběr stolice, jaké množství?

Od: kretoana odpovědí: 11 změna:

Ahoj, dostala jsem od obvoďáka takvou nádobku, asi 100ml na odběr stolice pro laboratoř. Kolik stolice do této nádobky ale nabrat? Stačí množství jako hrášek nebo třeba celá nádobka :D Zapomenula jsem se zeptat doktora.. Dělal to někdo?

doplněno 05.04.19 18:14:

Ještě subotázka. Co když je stolice řídká?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Stačí si prohlédnout obrázkový návod, který je k nádobce přiložen. Hrášek je příliš.

rektum
hodnocení

3x
Tu tyčinku co vytahnete z té zkumavky zasuňte do hovna a pak vložte zpět do toho roztoku v té zkumavce

hodnocení

2x

Popis odběru - nanejvýš můžete mít trochu odlišnou zkumavku:

Vážená paní, vážený pane,
dostali jste zkumavku pro odběr stolice.
Test, který ze vzorku stolice následně provedeme, dokáže odhalit přítomnost skrytého krvácení z tlustého střeva.

Prosím postupujte podle následujících pokynů:

Ze zkumavky vyšroubujte barevný uzávěr.

Na konci barevného uzávěru je hrot a ten vnořte 3x do různých míst stolice.

Stolice by měla zůstat pouze v závitech hrotu. Proto skutečně proveďte jenom 3 vsunutí a vysunutí.

Barevný uzávěr vraťte do zkumavky a pečlivě zašroubujte.

Na zkumavku napište své jméno a příjmení.

Takto odebraný vzorek přineste do 2 dnů do laboratoře nebo do odběrové místnosti.

Upozornění!
Odběrový hrot nevkládejte do konečníku!
Stolice nesmí být potřísněna močí ani vodou z toalety ani jinou tekutinou!
Za žádných okolností neotvírejte bílý uzávěr!

vidia-diagnostika.cz/...

hodnocení

0x

Stačí malé množství = hrášek.

slon
hodnocení

0x

100 ml? Tam bych nasoukal šíšu z celýho oběda. *smich* Rádci popisují cca 5 ml lahvičku s tekutinou na test raka tl.střeva.

Upřesnit dotaz !

kimbert*
hodnocení

0x

Měl jsem ten test minulý týden,pročtěte si ten přiložený návod je tam vše co potřebujete k tomu vědět,jen mně sestra upozornila,že přiložené lepky,kterými se lepí zesílený papír(odběrový) na mísu moc nedrží,doporučuji přilepit izolepou.

liska5
hodnocení

0x

Velikost zrnka rýže stačí.

hodnocení

0x

Mně to pan doktor všechno podrobně vysvětlil, navíc je u té nádobky ještě informační letáček. Ten Vás dostatečně poučí.

Ta tyčinka se zasune do stolice a sice na několika (3 - 5 místech). Prostě do toho párkrát píchnete a to tak, aby na té tyčce mnoho nezůstalo. Pak to vložíte do té zkumavky, uzavřete, tekutina se mírně zakalí (zabarví). Takto to co nejdřív dopravíte k lékaři. Nesmíte to dlouho mít doma, vzorek by nevyhovoval. Nejlépe ráno si dojít na stranu, odebrat a vyrazit hned k lékaři.

Vylučuje se tím rakovina tlustého střeva. Tak ať dobře odeberete a ať to dobře dopadne. Jaga.

kimbert*

Tak pokud jste ten letáček četla,tak vzorek může být ve zkumavce při pokojové teplotě týden,ale samozřejmě není důvod ho držet doma...

kretoana
hodnocení

Přikládám obrázek nádobky, tutéž mám doma. Návod nikde není...Takže, kolik toho nabrat? Píchnout do tří míst stolice, celkem asi jako hrášek a hotovo?

Odběr stolice, jaké množství?

To bude tahle galenica.cz/... - ale ta má 30 ml, ne 100, jak píšete. Buď se řiďte podle návodů zde, nebo - nejste-li si jistá - si způsob odběru ověřte u svého lékaře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]