Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
potřebuji poradit ohledně žádosti o prodloužení výplaty nemocenského po uplynutí podpůrčí doby 380 dnů, která mi vyprší dne 20.4.2019.
Pracoval jsem na smlouvu určitou, smlouva mně skončila v březnu 2019 a zaměstnavatel mně smlouvu již neprodloužil.
Z PSSZ mně přišel dopis, že si můžu zažádat o prodloužení výplaty nemocenského na 3 měsíce, možno opakovaně, nejdéle na 350 dní. Bohužel můj zdravotní stav není stále dobrý a neumožňuje mně hledání nové práce ani začít pracovat, proto jsem zažádal o prodloužení výplaty nemocenského.
Mám dva dotazy:
1.) Pokud mi posudkový lékař přizná prodloužení výplaty nemocenského, tak zda na výplatu nemocenského budu mít nárok i v případě, že můj pracovní poměr již skončil?
2.) Jak by to bylo v případě, že se to do 20.4.2019 nestihne vyřídit, a tak pokud se to vyřídí později, tzn. že to nebude navazovat ihned od 21.4., ale třeba později, tak jestli budu mít nárok na výplatu nemocenského? Ještě dodám, že žádost lze podat až 3 měsíce po skončení pracovního neschopnosti.
Nikdo mi však nedokáže poradit, jak je to v mém případě, když již nejsem v pracovním poměru.
Děkuji mnohokrát za odpověď, radu. Hezký večer/den
1) Podle mne ano.
2) V případě, že se žádost nestihne vyřídit do 20. dubna, by podle mne mělo být nemocenské doplaceno zpětně.
Ale počkejte si ještě na odpověď @Inzinyrka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.