Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedostatek vlákniny

Od: mira8 odpovědí: 11 změna:

Dobrý večer. Byl jsem v nemocnici ohledně zažívacích problému a zácpy. Více dní se nemužu pořádně vyprázdnit. Vyšetření celkově dopadlo dobře odběry krve taky. Doktor mi doporučil v potravě více vlákniny kefír ovesné vločky a jiné. M V lékárně mi prodali espumisan tablety ale nezabírají. Doktor mi taky řekl že pupeční kýlu nemám. Máte vyzkoušený domáci recept na výrobu projímadla na vzprázdnění střev? Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

strava
hodnocení

0x

Žádné projímadlo kupované nebo domácí. Střeva si na to zvyknout a bez projímadla se nevyprázdníte. Musíte změnit jídelníček, to vám také doporučili lékaři. Minimálně 30 dkg syrové zeleniny denně. večer si jí nachystáte do krabičky a druhý den přikusujete k snídani atd. Dále 2,5 litrů čisté vody. Ráno si jí natočíte do petek a nepůjdete spát než jí vypijete. Žádné sladké potraviny, omezit mléko. Proč to vypisuji? Rady jste určitě dostal u lékaře.

Nakonec denně ujít 8000 - 10000kroků nebo jiný sport. Chce to pohyb, rozhýbat tělo i střeva.

Určitě je jednodušší vzít si Espumisan a projímadlo, sednout do křesla a čučet na bednu. Ale tudy cesta nevede.

doplněno 04.04.19 21:26:

Jinak si do vyhledavače ( bílé políčko v pravém horním rohu) zadejte slovo "zácpa". Vyskočí na vás tolik odpovědí, že máte zaručeno čtení na několik hodin.

joudic*
hodnocení

0x

kupte si vlakninu, ale je to docela hnusne, ale po smichani se sirupem nebo sladkou sodovkou to je jak ovocne pyre.

Co vas rozhodne protahne do 10ti minut je cerstva jablecna stava s jednim citronem, udelejte si rano 1 litr cerstve jablecne stavy z odstavnovace a vymackejte do toho jeden citron, poradne to promichejte a vypijte nejlepe najednou nebo do jedne minuty (sezere to tak 10 jablek, jsou drahe tak kupte v pomeru 2 zelene kysele a zbytek Levne padavky. Gararantuju vam, ze za 10minut pomalu ani nebudete mit cas dobehnout a "zalit" misu.

doplněno 04.04.19 22:24:

Pullitru nestaci.. vyzkouseno

72mona3*

*co*Litr vypít najednou?

joudic*

ano, natrikrat treba, ale hned, zadne cucani pulhodiny dzusik, musite dostat zaludek do soku z vitaminu C plus vlaknina z jablek. Do deseti minut bezite dat prvni varku a za chvili dalsi, kam se hrabe kafe. Nejvic mi toto pomohlo pri startu diety a prisel jsem na to vlastne nahodou. Luxusni cistici postup, ktery trochu leze do penez. Samotna vlaknina me nikdy nedohnala bezet na wc, tohle je jak zahradni hadice *vtip* . Ozve se z bricha parkrat grrr, bubly bubly a uz vite, ze neni moc casu. A nepokracuje to prujmem cely den jen ranni stolice je rychla a neda prilis casu na premysleni.

72mona3*

Když ono se nedoporučuje vypít najednou takové množství. Já třeba takto roztažený žaludek nemám. Víc jak půllitr tekutiny do sebe najednou nedostanu. Ovšem pizzu, tu dám najednou klidně. Bohužel to tazateli nijak nepomůže *hi*. Snad jen toto: namočené sušené švestky po ránu. Večer namočíme, ráno na lačno zkonzumujene - asi tři ks. Také vyzkoušeno. M.

joudic*

ja dam 2 piva po badmintonu behem chvile. Je opravdu treba se zalit jak zaba (navic je to mnamka) na 3-4x to da kazdy. Po vyzkouseni se bude jeste nekolikrat stavovat dekovat a nadavat na cenu hhh. Je to stoprocentni vyplach. Jinak muzu doporucit solnou kuru pokud je problem az prilis velky (spatne stravovani po x let), videl jsem az hruzne vystupy po solne kure, co si nekteri lidi x let nosili v sobe. Moje slana kura byla jen o horke vode ze zadku a zadny sajrajt, proto jsem to pak jiz nepraktikoval, kdyz jsem zjistil jak mam trubky ciste. Solna kura je o tom ze se udela slana tepla voda jako lehce presoleny vyvar a pije se tak dlouho az to zacne a dokud netece jen cista voda, pak se zbytek kastrolu muze vylit a opatrne zacit jist uvarenou ryzi bez soli aby se splavek zastavil (jinak se zase pokadi). Presny postup je na internetu (morska sul je lepsi, protoze lepe chutna)

bvds
hodnocení

0x
Pohyb pomáhá. A mě třeba taky hořčík v tabletách. Ale hlavně to chce správnou stravu. Hodně zeleniny, ovoce, jogurty, lehká jídla. Málo bílého pečiva, těsta, hutnych těžkých jídel. Laktobacily si můžete koupit. Kysané zelí je bohaté na probiotika. Plus tu vlákninu k tomu, aby měly bakterie co papat, když už je do sebe naladujete.
joudic*

pokud je ucpany, musi to prostouchnout, to co rikate je prevence

hodnocení

0x
Než začnete jist zdravě, tak se dá použít kysané zelí. Ale ze začátku to půjde ztuha :)

belicka
hodnocení

0x

K snídani řdká ovesná kaše, jinak ovoce, zelenina, vařit polévky. Zelná, boršč, slabé vývary, polévky k obědu a večeři. Šípkový, heřmánkový, mátový čaj. Co nejméně tláskat různá jídla typu guláš s knedlíkem, vepřo - knedlo - zelo - pečená masa s bramborem, prostě typická naše hutná jídla. Uvařit krůtí maso ve vodě a doplnit saláty, olivovým olejem.

Pokud byste chtěl do sebe dostat ta semena jitrocele, tak se musí zapíjet hodně vodou, pokud se nezapijí, tak ztratí účinek.

Sežeňte si, dojděte na medvědí česnek, začněte s maličkou dávkou a postupně zvyšujte. Tento list čistí organismus.

Jablka si rozvařte na teplý kompot, ale již neslaďte.

Zapisujte si, co jste snědl a večer si příjem zrevidujte, co se povedlo a je špatně.

liska5
hodnocení

0x

Projímadla střevo dráždí, snižují vstřebávání důležitých látek, vitamínů. Vaší snahou by mělo být změnit stravování a celý životní styl, aby se trávení upravilo. Začít den vypitím sklenice čisté vody s citronem a mezi jídly se také pořádně napít. Aby nebyla voda ledová, přihřejte si ji v konvici. Nepijte z teplého kohoutku. Nejvíce jidla snězte ke snídani.

Jezte obecně hodně ovoce a zeleniny. Z ovoce jsou vhodná jablka a švestky, ze zeleniny ta listová, paprika, kyselé zelí, cibule, brokolice,špenát... Z příloh brambory, luštěniny, kroupy, cereálie. Výborné jsou otruby, fíky, obilné klíčky, ořechy, mleté lněné semínko, sušené švestky, meloun.

Omezte živočišné tuky, smažená jídla, uzeniny, chipsy, colu a sladké limonády, černý čaj, alkohol, čokoládu, rýži, bílé pečivo, těstoviny, rýži. Vadí příliš masa a mléka. A pak cvičit, běhat, plavat, tančit, prostě pravidelně sportovat. A pokud možno být v pohodě. I rozhozený režim, chaos a málo času na sebe, také vadí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]