Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dcera 18 měsíců 6x v noci vstává a má žízeň

Od: bahl odpovědí: 13 změna:

dobry den,mohl by mu nekdo poradit s ditetem jestli jste meli stejny pripad mam holčičku 18měs, do 15 mesicu spala celou noc v klidu ,ale potom se začla bouzet na piti ma furt žízen i v noci se mi zbudi až 6 krat nevim jak ji to mam spatky odnaučit prosim poradte děkuji.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nemá cukrovku? Nechci to přivolávat..

fany08*
hodnocení

2x

Mí kluci vstávali takhle často až do dvou let, považovala jsem to za normální, měli prostě žízeň na to nej... mlíčko:D, pamatuji si, že prostřední syn se ještě každou chvilku budil na pití ještě ve dvou a půl letech (už jen voda se šťávou), pak jsem odjela na týden do porodnice, a ejhle, tatínkova péče byla znát, syn si už na noční pití ani nevzpomněl. Pokud vás to trápí, tak snad jen zkusit co nejvíc dávat pít přes den, ubrat na noc topení anebo je také možnost, že je to jen rozmar dítěte. Ale nic bych si z toho nedělala;)

fidonet*
hodnocení

2x

Takže ještě doplním : Zapoměla jste nám prozradit zda pořád kojíte. Může to znamenat, že ji již nestačí papání a chce přikrmit. Pokud mu dáváte čaj, může to už být zlozvyk, zvláště pokud je slazený ( ten čaj )

moxa*

Fidonete, rok a půl staré dítě již jistě přikrmují :)

A to, že některé děti vstávají až třeba do dvou let je taky běžné, nemají hlad ani žízeň, ale chtějí se během noci potulit. Pokud zjistí, že to nikoho nezajímá (např. maminka není doma), rychle to odbourají.

To je ale asi jiný případ. Pokud to není tím topením, tak bych pátrala, co předcházelo tomuto chování. Nebyla holčička nemocná nebo nestalo se něco, proč Vás chce najednou mít víc u sebe? Pokud o ničem nevíte, zeptala bych se pediatra. Nejspíš to bude ale opravdu jen sucho v krku :) Taky byste mohli zkusit odpařovače *palec*

fidonet*

Jistěže přikrmují, ale pokud kojí, na noc ( tedy jen nakojí bez papání na noc ) může to být, že ji brzy vyhládne. Muže / nemusí. Ted´ mi to přikivuje i manželka. Samozřejmě důvodů může být nevyčíslitelně... spíše než zvlhčování, bych doporučil, větrat a přikrýt. ( S rozumem ), ale zvlhčování není na závadu.

lidus*
hodnocení

2x

Asi bych se obrátila na lékaře-první známka diabetu je obyčejně časté pití.

binka*

Moje dcerka také často v noci pila. Ptala sem se pediatričky, zda by to nemohlo souviset s diabetem, ale uklidnila mne, že pokud pije sladkou šťávu, netřeba se obávat, prostě má žízeň. Při diabetu by prý chtěla jen čistou vodu. Má to asi po mně, já se jdu taky za noc třikrát napít,potom na WC a takhle furt dokola.

P.S. Cukrovku nemám.*smich*

kytka*

Naše děti ty měli žízeň pořád a pořád jsem je přebalovala , vyrostli z toho. Jo hned bych to někdy vrátila. Vnuk od malinka , ten byl zvyklej ,měl u postele pití v noci nikoho nebudil jen si sáhnul a napil se sám . Ale to trvalo tak do 3 let . Nyní spí jak špalek.

myse*
hodnocení

2x

Těžko říct čím to je, ale třeba se jenom budí a chce kontakt, to z nás nikdo posoudit nedokáže.

Zkuste jí v noci nabízet jenom čistou vodu - jestli má žízen, pořádně se napije, jestli nemá jenom si "cucne" a uvidíte...

Když jí voda nebude chutnat a nedostane nic jiného, velmi rychle se to odnaučí.

Mějte vodu (vždy čerstvou) nachystanou u postele (jestli by uměla napít se sama, tak třeba v rohu postýlky), když se vzbudí tak beze slova potmě jí nechat napít, pohladit a odejít...

Odvykne si...

fidonet*

velmi zkušená rada!

fidonet*
hodnocení

0x

Co ji chcete odnaučit? Má žízeń potřebuje napít. Většina miminek se budí od narození. Myslím, že to vaše vám dopřálo 15 měsíců hezkých nocí. Zkuste jí dát více napít večer, více napapat. Nebojte se :) Je to jen miminko a roste ( pokud jste nepřehledla něco, co by vás mělo nasměrovat k dětskému lékaři ) A k otazce zda měl někdo stejný případ : myslím, že všechny maminky napíší : že zcela stejný. Jen v jiném věku ( třeba ). Jinak rada pro vás. S miminkem navštěvujte lékaře, pokud si nejste kdykoli jistá ( nebo alespon telefonicky) . Dobrá dětská lekařka má sice práce dost, ale raději má, když se maminky starají o zdraví miminka , než kdybyste něco přehlédla.

pt®
hodnocení

0x

Nebydlíte náhodou v paneláku, tam by mohl být o zimní sezonu, kdy se topí v radiátorech, suchý vzduch. Proto má možná potřebu víc pít. Možná jí také lezou zoubky a má při tom vnitřní horkost, proto má žízeň. Myslím, že to časem přejde samo. Máme tříletou vnučku a 1x za noc se určitě napije, i když je to pár loků. PT /stařenka/ *houpy*

fidonet*
hodnocení

0x

Přesně tak. Jak jsem psal. Nic bych v tom nehledal, jen žízeň. Strašit maminku hned diabetem je zbytečné. A jak někdo napsal. Ještě si za pár let vzpomenete jak ráda jste k ní vstávala *slunce* taky na to vzpomínam :) I když mám jinou vzpomínku. když už sama čuarala a kakala do nočníčku. Spal jsem jako zabitý a pořad se mi zdálo o moři. Najednou procitnu a dcerka ( fakt nevim kolik ji už bylo / 2-3 roky ) s nočníčkem mi houpala nad hlavou : "tatí mám ovínko" *cert*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]