Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké to je když sleze nehet?

Od: jd97* odpovědí: 9 změna:
Zdravím, v úterý ráno jsem si poranil nohu a mam frakturu posledního článku prostředníčku pravé nohy. Mám na tom článku dvě zlomeniny a současně s tím i úplně modrý nehet. Když jsem se doktora ptal jestli mi strhne nehet, tak odpověděl, že ne, že by to bolelo ještě víc, ale že mi během pár týdnů upadne sám... Chtěl bych se tedy zeptat, co si pod tím mám představit? To budu úplně bez nehtu? Taková představa je totiž děsivá, protože už jen zatrhnuty nehet a to živé maso pod ním vždy bolí a představa, že bych neměl celý nehet je opravdu hrozná... Můžete mi prosím někdo říct o co jde a s čím mám počítat? Jak se pak bude chodit v ponozkach a do práce a tak, když nebudu mít nehet?
doplněno 04.04.19 22:01: Takže to není až taková katastrofa ten nehet nemít? Jde mi jen o to abych mohl normálně chodit do práce. Dělám seřizovače/údržbáře, takže hodně běhám po firmě... A hlavně už teď se doma uziram nudou... Jsem vášnivý kutil a nevydržím sedět na místě, je to peklo...
doplněno 05.04.19 21:40: Tak dodávám, že nehet se stále drží, ale změnil svou barvu a nyní již není tak tmavě modrý až fialový. Ale už to je jen taková hodně světle modrá.
Na dotek zatím nevypadá na upadnutí a dokonce bych i řekl, že i ta zlomenina po těch pár dnech už není tak bolestivá... Už můžu alespoň chodit přes palec a patu, i když mě po chvilce vezme křeč do nohy. Je to už lepší, řekl bych... Snad bude stačit ještě týden, maximálně dva a budu už moci do práce. Neskutečně se těším.

Jaké to je když sleze nehet?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Stalo se mi to poprvé před 5 lety, kdy mi poprvé slezl nehet. Bohužel se mi teď povedlo opět, ale už vím co a jak.

Za nějakou dobu nehet zmatní, což se vašem případě asi nepoznáte. :) Začně se povážlivě kývat, ale pořád tak nějak drží. Později se kývá ještě víc a dokonce lze třeba i 2mm vysunout. To už jsem nevydržel namočil nohu asi na hodinu do teplé vody a nehet jsem vyndal sám než abych čekal, kdy konečně odpadne. Držel jen na kůži z boku, takže to opatrně šlo pryč.

Jak píší ostatní pod ním už dávno roste nehet nový, který ten starý mrtvý postupně vytlačuje pryč.

Teď mám asi 30% nového nehtu a roste to opravdu sakra hodně pomalu. Hádám, že kompletní nehet budu mít tak na Vánoce. :)

Při prvním slezení jsem se málem pozvracel, teď už jsem mazák. *smich2*

Ano obnažené lůžko je citlivé, ale každým dnem méně a méně. Jako vše otupí čas a vyloženě bolestivé to opravdu není. Jen nepříjemné hlavně první den po slezení.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, když jsem ztratil nehet na malíčku u nohy, tak jsem o tom ani nevěděl, resp. našel jsem ho v ponožce - žádná bolest, žádná přehnaná citlivost (a potom narostl zase v klidu nový). Zdravím!

doplněno 04.04.19 22:10:

jd97 - buďte v klidu. Obnažený žalud na penisu mladého muže je mnohem citlivější, než obnažené nehtové lůžko . Můžete potom prst zalepit, ale zase ne moc dlouho, aby mohl zdárně vyrůstat nový nehet a nedeformoval se. Chůze nebude žádný problém a práci zvládnete normálně.

olinl

Souhlas s ben. Počítej cca tři měsíce, než ti doroste nový nehet.

hodnocení

0x

Přelepíte jako každou ránu - pod náplast vyšší gázový nebo gelový polštářek. Citlivé to bude, ale žít se s tím dá.

figurek*
hodnocení

0x

jj, nehet ještě pár dní drží, pak se odlepí a upadne. Prst nevypadá zrovna esteticky. Ale neztrácejte naději, za pár měsíců vám nehet zase doroste.

hodnocení

0x

Já si myslím, že nehet roste neustále. Pokud by ti nehet ztrhli, tak budeš mít prst nějakou dobu nechráněný a citlivý.

Pokud tam ten původní nehet zůstane, tak se někde "dole" nehet přerušený a ten rostoucí nehet bude vytlačovat "zlomenou část".

Takže by to němělo dělat velké problémy.

hodnocení

0x

Měla jsem to na ruce a nehet mi odpadl sám, pod ním nová kůže a teprve začínal růst ten nový. Protože bylo nepříjemné mít prst holý, tak jsem si ten původní nehet nějaký čas přilepovala náplastí. :-D

hodnocení

0x

Původní nehet po nějaké době sám odpadne, pod ním už obvykle roste nový. Trvá to sice dlouho, není to zrovna příjemné, ale nebolí to. Nijak zvlášť to ošetřovat nemusíte. Na palci by to vadilo víc.

Žádná katastrofa to není, dá se s tím docela normálně chodit. Jen to může (ale nemusí) být trochu citlivé.

Před pár lety mi po delší tůře díky malým pohorkám zmodraly nehty na obou palcích. Myslel jsem, že nedojdu do cíle, jak to bolelo (kdyby nemrzlo, šel bych radši bos). Bolest poměrně brzo zmizela a po čase oba nehty slezly. Nic nebránilo běžnému životu, jen jsem musel dávat větší pozor, abych třeba nezakopl, protože nechráněné palce byly citlivější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]