Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
za poslední dobu mě trápí velmi silné nadýmaní bezprostředně po jídle, hlavně v odpoledních a večerních hodinách. Nemůžu se na nic soustředit, protože mi neustále "škrundá" v žaludku a střevech, kolikrát jsem již musela odejít z přednášky nebo jiných hodin, protože zvuky byly příliš hlasité a já se cítila neuvěřitelně trapně. Nevím už jak upravit stravu, vysadila jsem již laktózu, sladkosti, alkohol nepiju vůbec (ani jsem nepila). Test na celikaii mi vyšel negativní již před rokem. Espumisan a podobné přípravky mi nepomáhají. Sportuji 2-3x týdně, nic vrcholového, ale jako pohyb to stačí. I přes to jsem ale neuvěřitelně nafouklá, bolí mě břicho, někdy plyn ze střev ani neodchazí a jen se převaluje sem a tam, což způsobuje ty hlasité zvuky (opravdu zvuk každých 10 vteřin, je to příšerné).
Už jsem opravdu zoufalá, ovlivňuje mi to hodně profesní i sociální život.
Děkuji za případné rady
Byla jsem na tom podobně. Pokud už nelze změnit jídelníček k lepšímu, tak si kupte v lékárně PANGROL 20 000 a před každým jídlem si dejte 2 tablety. Prodává se i v malém balení. Mně se ulevilo a dnes mi Pangrol na gastru píší na předpis bez doplatku. Po půl roce už užívám Pangrol jen při tučných, těžce stravitelných jídlech. Nemám 20 let žlučník a prý s nedostatečnou funkcí slinivky vznikl můj problém.
Vyzkoušet můžete, není to lék, jsou to pouze enzymy, které mi chybí v těle při rozkladu potravy. Samozřejmě se objednejte na gastro.
I když jsem prošla dvakrát gastro vyšetření a dvakrát kolonoskopii,tak jsem v pořádku a trpím na to podobně.Nafouklá jak zvíře a nejde to vem,Espumisan nepomáhá a fenyklové čaje taky né.
Ted po porodu jsem myslela že umřu,protože plyny mi zevnitř tlačiyl na jizvu po císaři a byly to šílené bolesti.Pomáhá mi být pořád vyprázdněná,ted užívám tablety železa,které na mě kupodivu účinkují projímavě a přestaly i problémy s plyny.Pokud byste chtěla zkusit fenyklový čaj,tak doporučuju od Weledy.Měla jsem vzorek a hodně mě překvapil svou silou.Také jsou v lékárně kapky pro děti i dospělé BabyCalm,jsou také přírodní fenyklové.Musíte zkoušet až přijdete na to co Vám sedí
Tak v první řadě bych se objednala na gastro poradnu a vše řešila s lékařem. Nechci strašit, ale moje známá měla také po jídle neuvěřitelné potíže s nadýmáním, zvuky i bolesti. Plyny něšly ven. Po všech vyšetřeních se z toho nakonec vyklubal autoimunní zánět střeva. Je to zánět střevní sliznice, nejde vyléčit, ale léky udržovat. Samozřejmě, že u vás to být nemusí, ale proč se trápit, poraďte se u odborníků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.