Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové zvyhodnění na dítě

Od: gagugo odpovědí: 5 změna:

dobrý den

mám výplatu čistou np 20.000,- a 2 děti, uplatněné je mám já, tudiž zvyhodnění je 2884,- na obě měsíčně. Takže měsíčně moje výplata bude 22.884,- měsíčně. Chápu to správně? toto zvýhodnění již nepodléhá dalšímu zdaňovaní? to znamená že kdybych si nenechal posílat toto zvýhodnění měsíčně ale ročně (udajně naše firma to umožnuje), tak v posledním měsící (respektive v prvním dalšího roku) dostanu 20.000,- čístý plat + 34.608,- roční zvyhodnění? chápu to správně?

děkuji vám za info

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

rv*
hodnocení

0x

Chápete to správně, ale téměř vždy je lepší, abyste dostával více peněz každý měsíc, než je nechával firmě do konce roku. Vše vychází z toho, že zaměstnavatel za vás platí zálohy na daň z příjmu a pokud chcete (podepsal jste růzový papír), tak za vás vypočítá i roční daň, kde se dořeší případné přeplatky/nedoplatky na dani z příjmu.

rigel

No když si neuplatní zvýhodnění na dítě, tak zaměstnavatel odvede o to větší daň z příjmu ze závislé činnosti, kterou mu strhne. Nic firmě nenechává. Firma z toho nic nemá. Nechává finančnímu úřadu. Když si uplatní zvýhodnění na dítě měsíčně, tak zaměstnavatel odvede menší daň z příjmu a o to více mu vyplatí každý měsíc.

rigel
hodnocení

0x

Pokud si necháte udělat roční zúčtování od zaměstnavatele, kde si uplatníte zvýhodnění na dítě za celý rok, tak toto zúčtování Vám přijde nejdříve v únorové výplatě ( tzn. v březnu ). Zaměstnavatel má možnost poslat roční zúčtování i v březnové výplatě, tzn. v dubnu.

a požádat o roční zúčtování musíte do 15.2. následujícího roku.

gagugo
hodnocení

dobrý den, děkuji všem za odpovědi

ano roční zůčtování mi dělají v práci. Teď jen přemýšlim jestli je lepší mít měsíčně něco, nebo jednou ročně větší balíček *smich*

Když si "měsíčně něco" uložíte, budete mít "jednou ročně větší balíček" - jak prosté ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]