Nejste přihlášen/a.
Ahoj, už dlouho mám docela závažný problém. Jedná se o to že nejsem spokojená s pobytem u ani jednoho z rozvedených rodičů. Já vím že většina lidí se na mě obrátí s tím že to je ta "puberta", ale né každý případ by mohl být následkem puberty. Nejdřív jsem bydlela s matkou, její manžel mě mlátil a já furt jen musela uklízet, vařit a hlavně se starat o dva mladší bratry z toho jednoho z nich jsem v podstatě vychovala. Po sedmi letech žití s matkou jsem se "konečně" dostala k tátovi kde mi bylo řečeno že všechno bude lepší. Bohužel, vychovala jsem další dítě a k tomu jsem nevycházela s macechou. Rodičům jsem lhala, nesvěřovala jsem se jim a měla určitý blok v komunikaci s němi. Dostala jsem do bodu kdy měsíčně jezdíme k psychologovi. Je tu jedna možnost, odejít bydlet k babičce která tu pro mě vždycky byla a v nejhorším mi pomohla. Když jsem tohle zmínila bylo mi řečeno že ani jeden z rodičů nesouhlasí a ani můj psycholog to nedoporučuje. Napadlo mě jestli by bylo možné za babičkou odejít v patnácti i přesto že to budu mít od rodičů "zakázané". Babička není nijak nemocná že by se o mě nedokázala postarat, žije i s dědou který ještě ani není v důchodu a já jsem dostatečně samostatná.
Předem děkuji za pomoc
A i kdyby to šlo, tak prarodiče jsou prostě zvyklí na své zajeté soukromí a i když vás mají rádi, pomáhají vám, tak by to prostě narušilo to jejich soukromí, jejich zvyklosti.. Mají také už svůj věk, výchovu svých dětí za sebou a rádi si užívají zasloužilý klídek. To je také třeba si uvědomit.
Zdravím. Pokud s tím rodiče nesouhlasí, tak ne. Ale zkuste si o tom promluvit s babičkou, aby to byla ona, kdo toto rodičům nabídne. Třeba se dospělí dokáží domluvit. Ale dokud nejste zletilá, zodpovídají za Vás rodiče. Takže bez jejich souhlasu by šlo o útěk z domova a nadělala byste si jen zbytečné problémy a babičce s dědou také. Musela byste se stejně vrátit.
@belicka - od 4-6 let vychovávat dva bratry je neuvěřitelné
Od šesti let ne, od deseti ano - vyzkoušeno.
Váš případ neznám.
Reaguji na dotaz od ,,milyusmev,,. Pokud ještě nedosáhla na 15 let, nyní žije s otcem a macechou, nějaký čas pomáhá s výchovou děcka tam, tedy 1-2 roky, a předtím byla 7 let u matky a opět tam pracovala, tak mi to vychází, že se starala od 5-6 let. Což jako neberu. Možná dříve, za časů našich babiček, nosila šestiletá děvčata na zádech v šátku svoje o hodně mladší sourozence a chodila s nimi na pastvu, ale určitě to nebylo s vařením a úklidem.
Mě byly 3 roky a mému bratrovi 6 let a vypravovali jsme se sami do školky. Co bratr zvládl, tak bylo zamknout barák a odvést mě do třídy a tam předat.
Jinak snídani jsme měli na plotně, oblečení snad také připravené, to si nepamatuji. Jestli to fungovalo měsíc, dva, do té doby, dokud se rozpálená kamna - tály nevyboulily a plameny nezačaly šlehat do výšky. Popadli jsme kabáty a bez čepice, byla zima, sníh, mráz jsme běželi za rodičemi 2 km do práce, že hoříme. A byl to zážitek, že si to pořád dobře pamatuji. Takže 6 ti leté dítě dokáže pár samostatně pár úkonů, postarat se o sebe, obléknout si oblečení, vybrat si oblečení ze skříně, zamknout byt, možná si dojít do krámu pro sušenky atd. ale vařit určitě ne. Vzít si z lednice jogurt, pomoci při obalování řízků, atd., ale určitě ne to, co nám tady slečna píše.
@milyusmev - Napadlo mě jestli by bylo možné za babičkou odejít v patnácti i přesto že to budu mít od rodičů "zakázané".
Nebylo. Dokud nejste zletilá, záleží zceĺa na rozhodnutí rodičů.
PS - I když si myslíte, že jste "dostatečně samostatná", samostatnou akci bych vám nedoporučovala, protože byste mohla způsobit prarodičům potíže.
Co je tohle za pohádku?Ještě slečně není ani 15 let a již za sedm let vychovala jedno dítě plus druhé částečně, vařila, uklízela, matčin přítel ji bil a po této anabázi se odstěhovala k otci, kterému také vychovává další dítě. A kolik let již bydlíte slečno u otce? Budiž, ve 14 letech se může postarat o bratra /pohlídat/,ale od 4-6 let vychovávat dva bratry je neuvěřitelné. To jaksi nevěřím. Nebo jste zázračné dítě.
Podle všeho jste byla týrané a zneužívané dítě k otrocké práci v domácnosti, starání se o malé sourozence, pečovat o domácnost a vařit. Opravdiu 6 leté dítě umí vařit?
Nebylo by Vám lépe v dětském domově. O ten můžete požádat.
Nevím, kdo to napsal, ale různá spojení neodpovídají slečně v pubertálním věku / nejsem spokojená s pobytem ani u jednoho rozv... rodičů/
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.