Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Těhotenství v nezaměstnanosti a zdravotní poj

Od: kjh odpovědí: 1 změna:

Jsem pátý měsíc nezaměstnaná a na úřadu práce. Opravdu aktivně hledám zaměstnání, ale nemohu jej nelézt. Kdybych se rozhodla zkusit otěhotnět, jak by to bylo po vypršení podpory v nezaměstnanosti se zdravotním pojištěním po dobu mého těhotenství? Platil by jej za mě stát, pokud bych byla stále vedená na úřadu práce? A jak dlouho může být člověk vlastně veden na úřadu práce, je to nějak časově omezeno? A po té, kdybych nastoupila jako nezaměstnaná na rodičovskou (vím, že na mateřskou nárok nemám), tak by za mě platil zdravotní pojištění také stát - když jsem nezaměstnaná?

Děkuji za radu

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

malvinka*
hodnocení

0x

Matně tuším pokud nedošlo k nějaké změně, tak se vám 1 rok započítává do nároku na důchod. Snad mne někdo lépe doplní.

doplněno 27.02.10 22:06:

V případě otěhotnění by za Vás hradil i nadále zdravotní pojištění stát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]